2 Kasım 2012 Cuma Reyting Sonuçları

share i kimse takmaz sallıyon yine reytinge bakar herkes sıralama reytinge öre yapılıyo dikkat ediyosan share ne yav güldrüme yeni çıktı bu da :d

Ben bir çelişki göremedim, senin demek istediğini anlıyorum ama doğru bir çıkarımda değilsin gibi görünüyor...

Share reytingden daha önemli bir husus değil bir kere, bunda uzlaşmakla işe başlamak lazım...

share bir dizinin yükselip yükseşmediğinin asıl göstergesidir reyting değildir. benim kastım bu . çünkü reyting yayınlandıgın saate göre yükselir düşer .

Dün Nazlı Tolga İle FOX Ana Haber, tüm iddialı dizilere fark atarak 2.olmuş. Buna da işte FOX farkı denir.
Siz halen daha dizilerle ilgili kavga edin birbirinizle
:d

74786_3404016798160_1330420827_n.jpg

evet dediğin reklam veren için tam dogru.. reyting ve share paraleliği o diziye verilecek reklamın fiyatını belilirliyor. yani kurtlar vadisini saniye reklamı ile müğenin snayi reklamı bir olmaz ama müge kendi saatinde en pahalı reklamı alır . reytinge bakarak reklam verilir ama fiyatın yükseliğini share belirler en yüksek sahreli dizi diyatını yukarı çeker çünk herkes ona reklam vermek isteyecek arz talep dengesiyle yüksek sharli program daha pahalı reklam alacak rakiplerine göre

Hala tam aynı yerde değiliz, aynı saatte share'ı en yüksek olan en çok reklamı alır diyorsun, bu doğru. Ama zaten en yüksek share'ı alan, aynı saatte en yüksek reytingi de alıyor. Reklamverenler sadece reytingle de işi çözebilir yani. :)

- - - Ekleme - - -

share bir dizinin yükselip yükseşmediğinin asıl göstergesidir reyting değildir. benim kastım bu . çünkü reyting yayınlandıgın saate göre yükselir düşer .

Share da yayınlandığın saate göre düşer, çıkar... İkisi çok farklı gibi konuşmayalım artık...

destere ve revanın koçanı zirvede tebrikler:D
yd gene klasik ab dizisi artırmış oranları
kayyıp şehir kaybolmuş bira sanki
emir doğru yolu bulmuş
diloş yükselmiş ama kalıcı olur mu bilinmez
milyoner ve büyük risk farklarını ortaya koymuş sıkıcı dizi gününde iyi alternatif olmuşlar
nazlı tolga coşmuş birand mızıkçılığa başlar yaında
müge-esra ikilisi göz dolduruyor:D

bastan beri diyecem unutuyom arkadaşlar madem şahere bu kadar işe yaramıyor neden adamlar ölçüyor bu rakamı kendilerine extra bir zorluk çıkarıyorlar :))))))) bir dizinin yükselip yükselmediğini share belirlerde ondan. çünkü yaza dogru tvler kapanır ocak ayında tvler açılır ocaga dogru tüm yapımların reytingi artar bu dizinin extra başarısı değil havaların sogumasıyl alakalı bir durumdur

Huzur Sokağı gecen hafta kaptırdığı zirveyi Total de geri almış, AB de ise cok iyi oranlarla 2. Olmayı başarmış. Bu dizide çift haneli reytingleri görebilecek potansiyelde var herşey senaryo ekibinin elinde.

Yalan Dünya bu hafta AB de çok iyi giderek hem günü zirvede tamamladi hemde haftalik AB grubunda 3. Olmayı başardı. Total de ise Huzur Sokağının hemen arkasinda 2. Olmuş.

Kayıp Şehir PT2 de çok iyi oranlar alnaya devam ediyor, bu dizi bu sezonu rahat tamamlar.

Dila Hanım iki grubtada baya toparladı. Total de ikinci sırayı kıl payı kaçırmış diyebiliriz.

Emirin Yolu senaryo değişikliğinden sonra biraz toparladı gibi ama hala eski günlerinden cok uzakta.

Behzat Ç. Star Tv ye yük olmaya devam ediyir dizi Total de ilk 30 a girememiş, bakalim ne zaman yayından kalkacak.

Dün Nazlı Tolga İle FOX Ana Haber, tüm iddialı dizilere fark atarak 2.olmuş. Buna da işte FOX farkı denir.
Siz halen daha dizilerle ilgili kavga edin birbirinizle
:d

74786_3404016798160_1330420827_n.jpg

Aslında tam olarak 11. sırada. Programı bölüp de 3. olmak bana kalırsa sahtekarlık sadece, bir başarı görmüyorum, dün 3. haber bülteni olmuş gibi...

Haber bülteninin içeriğine ise hiç girmek istemiyorum, acitasyon ile reyting sağan bir program işte, acılardan reyting çıkarmak...

- - - Ekleme - - -

bastan beri diyecem unutuyom arkadaşlar madem şahere bu kadar işe yaramıyor neden adamlar ölçüyor bu rakamı kendilerine extra bir zorluk çıkarıyorlar :))))))) bir dizinin yükselip yükselmediğini share belirlerde ondan. çünkü yaza dogru tvler kapanır ocak ayında tvler açılır ocaga dogru tüm yapımların reytingi artar bu dizinin extra başarısı değil havaların sogumasıyl alakalı bir durumdur

Dediğin doğru, yazın reytingler düşer. Ama programlar share'ına göre reklam almıyor yine, düşmüş olan reytinge göre reklamını alıyor...

Amaç kaç kişiye reklamını izlettiğin değil mi, niye doğrudan sayıyı ifade eden reytinge değil de share'a baksınlar...

Hala tam aynı yerde değiliz, aynı saatte share'ı en yüksek olan en çok reklamı alır diyorsun, bu doğru. Ama zaten en yüksek share'ı alan, aynı saatte en yüksek reytingi de alıyor. Reklamverenler sadece reytingle de işi çözebilir yani. :)

.

bu önermen sadece prime time için geçerli yani bozuk saatin bir kez dogruyu göstermesi gibi . diğer saatlerde birinciyi nasıl belirleyeceğiZ..

- - - Ekleme - - -

Dediğin doğru, yazın reytingler düşer. Ama programlar share'ına göre reklam almıyor yine, düşmüş olan reytinge göre reklamını alıyor...

Amaç kaç kişiye reklamını izlettiğin değil mi, niye doğrudan sayıyı ifade eden reytinge değil de share'a baksınlar...

serbest piyasaada değin pek işe yaramaz mesela yazın ekonomi patladı herkes reklam vermek istedi kanallara kanal belli saat reklam hakkı var yani talep patlaması oldugunda kimse reytinge bakmaz share bakar shari yüksek olan kanal fiyatı istediği gibi yükseltir

bu önermen sadece prime time için geçerli yani bozuk saatin bir kez dogruyu göstermesi gibi . diğer saatlerde birinciyi nasıl belirleyeceğiZ..

Birinciyi belirlemek niye çok önemli olsun ki ? Doğrudan reytinge göre reklam verilemez mi ?

5 reyting alan bir program ister prime-time'da olsun, ister saat 03:00'da, aynı reklamı almaz mı ?

Reklamveren için ikisi de aynı, sonuçta ikisinde de 5 reytinglik bir kitleye ulaşacak...

Tabi o 5 reytinglik kişilerin cinsiyetine, sosyoekonomik statüsüne göre reklamın içeriği değişebilir...

Birinciyi belirlemek niye çok önemli olsun ki ? Doğrudan reytinge göre reklam verilemez mi ?

5 reyting alan bir program ister prime-time'da olsun, ister saat 03:00'da, aynı reklamı almaz mı ?

Reklamveren için ikisi de aynı, sonuçta ikisinde de 5 reytinglik bir kitleye ulaşacak...

Tabi o 5 reytinglik kişilerin cinsiyetine, sosyoekonomik statüsüne göre reklamın içeriği değişebilir...

direk reytinge göre belirlenseydi sahrin analamı yoktu ölçülmezdi . mesela çocuk programlarının reytingi belli belli rakamın üstüne çıkmaz sen çocuk programlarına reklam verecesen share bakacan ki en çok çocucuga ulaşasasın..

nazlı tolga güzel kızmış :) haberlerine değilde kendisine aşık oldum :))

dila hanım muhteşem bir yükselişle cuma gününün kralı

yalan dünya ab grubunda herkese nanik yapmış :)

koçan düşmüş daha da düşer yakındada kaldırırlar yayından ..

behzat her zamanki gibi kendi seyircisini tatmin edecek oranlarla klasını konuşturuyor..

cuma yorumu bitti cumartesiye geçiyorum :))

nazlı tolga güzel kızmış :) haberlerine değilde kendisine aşık oldum :))

dila hanım muhteşem bir yükselişle cuma gününün kralı

yalan dünya ab grubunda herkese nanik yapmış :)

koçan düşmüş daha da düşer yakındada kaldırırlar yayından ..

behzat her zamanki gibi kendi seyircisini tatmin edecek oranlarla klasını konuşturuyor..

cuma yorumu bitti cumartesiye geçiyorum :))
gözlük 8D oldu baya ilerledi snn teknoloji:D

huzur nerde düşmüş testere yine sallıyon kafana göre :d