2 Kasım 2012 Cuma Reyting Sonuçları

halkımız yalan dünya gibi aşırı abartı komedileri izlemez alıp alabileceği en yüksek reytingi de almış işte totalde 5 seksenler yalan dünya dan çok daha üstün bir diziydi ayn ı şekil ilk çocuklar duymasın çd ilk zamanlarında 20 yi geçen bi komediydi efsaneydi

beyazsoy share bakma olayını ilk kez senden duyuyom dizinin reytingi artmış share ne yav dalga mı geçiyon :d

beyazsoy share bakma olayını ilk kez senden duyuyom dizinin reytingi artmış share ne yav dalga mı geçiyon :d

bütün kanal yöneticiler dizi yapımcıları share bakarlar. eger dizi aynı saatte başlasaydı reytinge bakılabşilir ama dizinin başlama saati değişmiş onun için share mecbur bakılmalı

- - - Ekleme - - -

sebebide iki saat diliminde aynı kişilerin tvsi açık olmaz. en çok tvnin açıldıgı saat 21- 23 arasıdır önemli olan dizinin bulundugun saatte tvsi açık kişlerin yüzde kaçını kazanmışsın. bunuda bize veren share rakamlarıdır.

her dizi aşağı yukarı aynı saatte başladığı için sorun yok sen gece 2 de film koy 1 reyting 20 share bile alabilir ama 5 reytingle 13 share alırsın yd gibi :d yd den çok mu izleniyo hayır :D bu arada dikkat et çok sallıyosun nerden biliyon kanal yöneticilerinin neye baktığını bilip bilmeden biliyomuş gibi sallama hiç sevmiyom bu huyunu kafanda kurup sallama

Beyazsoy cidden güldürdün. Share açık açık televizyonları gösterir, reyting bütün tv'leri.

Dila Hanım ve Emir'in Yolu kaldırılma tehlikesinden kurtuldu, ikisi de çok iyiler.

Cumanın dengesi değişti, sadece Huzur Sokağı'nın hüküm sürdüğü cumalar bitti artık, şu an 5 dizi de Total'de çok yakınlar ve her hafta farklı bir birinci görmemiz beni hiç şaşırtmaz...

A/B ise daha uzunca bir süre tek dizinin hakimiyetinde gibi...

Huzur Sokağı'nın iddialı bölümüne rağmen yeterince başarılı olamaması ve karşısındaki dizilerin bu kadar yükselebilmesi ATV'yi korkutmuş olabilir...

- - - Ekleme - - -

Reklam giriş-çıkış zamanlarını da yazman mümkün mü? Bu diziler saatte 16 dakika reklamı nasıl vermişler anlamadım, 12 dakika reklam verilebileceğine göre, 4 dakika da kanal tanıtımı mı yapmışlar. ?
Huzur Sokağından bahsediyosan 15 , 16değil o 15dakikalık reklamların 12si reklam ve kalan süreler Benim İçin Üzülmenin ve Karadayının fragmanları

her dizi aşağı yukarı aynı saatte başladığı için sorun yok sen gece 2 de film koy 1 reyting 20 share bile alabilir ama 5 reytingle 13 share alırsın yd gibi :d yd den çok mu izleniyo hayır :D bu arada dikkat et çok sallıyosun nerden biliyon kanal yöneticilerinin neye baktığını bilip bilmeden biliyomuş gibi sallama hiç sevmiyom bu huyunu kafanda kurup sallama

işte yalan dünya geçen hafta aynı saate başlamadı onun için ben share baktım.. geçen hafta yalan dünya 20:12 de başlarken bu hafta 20:50 gibi başladı .. sharin kelime manası paydır yani o saate tvsi açık kişilerden senin dizi ne kadarını kapmıştır. yani yalan dünya tvsi açık kişlierden daha az pay kapmış. bütün iddialı diziler 21-23 arasında yayınlandıgı için reytinge bakmak anlamsız

bana inanmayanlar kanal yönetecilere sorsunlar yada dizi yapımcılarına. tvler çıktıklarında kimse reyting konuşmaz share konuşur. kanal için önemli olan shardir..

atv en çok dizilerine reklam veren kanal huzur sokağının aldığı reklam my den çok vadiyi saymıyom bile 1 saat reklam veriyo adamlar o 7-8 dk lar bazen 9 oluyo reklam bitiyo dizi fragmanı gösteriyo adamlar bi de o hesaba katılmıyo

- - - Ekleme - - -

atv en çok dizilerine reklam veren kanal huzur sokağının aldığı reklam my den çok vadiyi saymıyom bile 1 saat reklam veriyo adamlar o 7-8 dk lar bazen 9 oluyo reklam bitiyo dizi fragmanı gösteriyo adamlar bi de o hesaba katılmıyo

kanal için önemli olan sharemiş sallamanın bu kadarı müge anlı 3-4 reytingle 30 share alıyo vadi 12 yle 34 alıyo o zaman ikisi arasında bi fark yok aynı

- - - Ekleme - - -

revan sende bilmiyon o cümle ne öyle :d önemli olan reyting share değil

bilmeyen arkadaşlara için yazayı reyting sizi kaç kişi izlemişi gösterir. share ise o saat açık tvleriden tüzde kaç pay kapmışsınızı gösterir. sen dizini en çok izlenen saatte taşırsan reytingin artar ama burda önemli olan hem reytingini hem saherini artırmaktır. işte yalan dünya dizisini daha çok izlenen saate taşıdı burda reyting artırması kaçınılmaz çünkü çok kişi o saat tvsini açmış ama o açık tvlerde eskisine göre daha az pay almışınız düşmüşünüz demektir bu..

ne düşmesi be yükselmiş

- - - Ekleme - - -

ne düşmesi be yükselmiş

seni suçlamadım endgame onlar kendilerini bilir :))))) alındıysan özür dilerim senin yalan dünyacı oldugunu bilmiyordum :)) ayrıca yalan dünyanın süresinin azalması dizideki gereksiz sahneleri atılmasına daha iyi espiri yapılmasına neden olur bu da diziye katkıdır.

ben dizinin reytingi arttı diyenlere sözüm var dizinin reytingi artmamış aksine düşmüş

19 ekim sonucu aldıgı share 13,96 ama bu hafta totalde aldıgı share 13,13

dizi aynı saatte başlamadıgı için sharleri kıyaslamak lazım kimse reyting demesin..

ab de durum daha vahi aşırı düşme var

19 ekim shari 28,71 bu hafta shari 25,59 a düşmüş yaklaşık 3.5 puanlık düüşüş var..

rakamlar ortadayken yalan dünya yükseldi ben dedim yükselecek demeler kusura bakma milleti kandırmak oluyor YALAN dünya ya bu arkadaşlar fazla kapılmış muhtemelen :)))))))))

Yalan Dünyacı değilim aslında, Yalan Dünya izleyen biriyim sadece ama arada birileri diziyi haksızca eleştirirse cevap veriyorum. :)

Dizinin kısalmasına sevindim diyebilirim, reyting bu nedenle düşer de demedim, yani o konuda sana katılıyorum...

Yalnız dizi bilinçli olarak kısaltıldı dersen bundan emin değilim, bence Gülse bu hafta bu kadar yazdığından öyle olmuştur, yani kötü sahneler atıldı diyemem...

Share ile reytingi kıyaslamak çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Dizi 23:00'de başlasa ve 30 share ile daha düşük bir reyting alsa bu dizi yükseldi mi diyecektik, öyle bir şey olamaz bence...

Ekranda 20:00-21:00 ile 23:00-00:00 arası reytingler düşüktür, fakat share'lar yüksektir, bir dizi bu araya gelirse share'ı yükselir elbette...

Yalan Dünya 20:00'de başlayıp 22:00'de bitseydi share'ı daha da yüksek olurdu ama reytingi düşük çıkardı...

Farklı saatlerde girince share ana ölçüt olamaz...

Dizilerin izlenmesini reyting belirler, reyting arttıysa dizi yükselmiştir...

Yalan Dünya yükseldi mi, evet...
Bu yükseliş için uygun ortam hazırlandı mı, bu da evet...

Bana sorarsanız iki hafta önceki bölüm daha iyiydi, bu yükseliş ağırlıklı olarak geç saatten kaynaklanmış olabilir...

- - - Ekleme - - -

halkımız yalan dünya gibi aşırı abartı komedileri izlemez alıp alabileceği en yüksek reytingi de almış işte totalde 5 seksenler yalan dünya dan çok daha üstün bir diziydi ayn ı şekil ilk çocuklar duymasın çd ilk zamanlarında 20 yi geçen bi komediydi efsaneydi

Seksenler ve Çocular Duymasın'ın komedi olduğu şüpheli biraz kanımca, Umutsuz Ev Kadınları gibi onlar tam komedi değil. Özellikle Seksenler son zamanlarda darbe dönemine komediden daha fazla ağırlık veriyor gibi...

kanal için önemli olan sharemiş sallamanın bu kadarı müge anlı 3-4 reytingle 30 share alıyo vadi 12 yle 34 alıyo o zaman ikisi arasında bi fark yok aynı

- - - Ekleme - - -

revan sende bilmiyon o cümle ne öyle :d önemli olan reyting share değil
21-23 o saat dilimde reklam en pahalısıdır . her saatin reklam geliri farklıdır en pahalı saat primetime vaktidir.. ondan primetime diye ayrı bir sıralama var kanallar için.. kanalları ayakta tutan bu saatlerde aldıgı reklamlardır. sen prime time shari ile diğer saatlerin sharini kıyalaman mantıksızdır.. reklam veren sana o saat dilimde aldıgın share göre reklam verir. yoksa reyting için değil. öyle olsa gecenin bir vakiti kimse program yapmaz çünkü reytingi az çıkacak. ama o saat dilimi için belirlenen belli reklam ücreti vardır reklam verende o saat dilimde en çok share alana daha çok reklam verir.

umarım bu kez analatabilmişimidir. :)))

21-23 o saat dilimde reklam en pahalısıdır . her saatin reklam geliri farklıdır en pahalı saat primetime vaktidir.. ondan primetime diye ayrı bir sıralama var kanallar için.. kanalları ayakta tutan bu saatlerde aldıgı reklamlardır. sen prime time shari ile diğer saatlerin sharini kıyalaman mantıksızdır.. reklam veren sana o saat dilimde aldıgın share göre reklam verir. yoksa reyting için değil. öyle olsa gecenin bir vakiti kimse program yapmaz çünkü reytingi az çıkacak. ama o saat dilimi için belirlenen belli reklam ücreti vardır reklam verende o saat dilimde en çok share alana daha çok reklam verir.

umarım bu kez analatabilmişimidir. :)))

Aslında hem share'a hem de reytinge göre reklam veriyor olması lazım. Zaten ikisi birbirinden bağımsız rakamlar değil...

Sadece reytinge bakarak da reklam verilebilir, aynı saatte yayınlanna programlar arasında reytingi en yüksek olanın, share'ı da en yüksek zaten...

Ama tersi doğru olmaz, share'dan reytinge ulaşmak mümkün değil...

ne anlatacan yav senin kadar bilirim bu işleri merak etme bak dizinin reytingi yükselmişse dizi yükselmiş demektir share isterse 10 share artsın reyting düştü mü dizi düşmüktür anladın bu defa inşallah :D mesela my geçen hafta ab de 11 reyting 37 share bu hafta 13 reyting 33 share aldı düştü mü diyoz biz arttı diyoruz :D

Share ile reytingi kıyaslamak çok mantıklı olmaz diye düşünüyorum. Dizi 23:00'de başlasa ve 30 share ile daha düşük bir reyting alsa bu dizi yükseldi mi diyecektik, öyle bir şey olamaz bence...

Yalan Dünya 20:00'de başlayıp 22:00'de bitseydi share'ı daha da yüksek olurdu ama reytingi düşük çıkardı...

enndgame bak yukardaki iki cümlen birbiriyle çelişiyor :)))) ilk alıntındaki soruya ikinci alıntı cevap vermiş..

bir dizi geç saate atıldıgında sharinin yükselmesi pek mümkün olmaz ( karşısında rakipleri varsa tabi) ilk bir iki hafta shari yüksek çıkar çünkü aynı seyirci izlemeye başlar ama onlarda artık geç saate dizi izleyemiyecekleri diziyi bırakır aşagı yukarı aynı share gelir

- - - Ekleme - - -

ne anlatacan yav senin kadar bilirim bu işleri merak etme bak dizinin reytingi yükselmişse dizi yükselmiş demektir share isterse 10 share artsın reyting düştü mü dizi düşmüktür anladın bu defa inşallah :D mesela my geçen hafta ab de 11 reyting 37 share bu hafta 13 reyting 33 share aldı düştü mü diyoz biz arttı diyoruz :D

tabiki düşmüş olur . ama yükselmesebebi kuzey güney olmadıgı için geçen hafta onun izleyici izlemiş my yi ama bayram öncesi oldugunda fazla tv açık değildi ondanda reytingi düştü

enndgame bak yukardaki iki cümlen birbiriyle çelişiyor :)))) ilk alıntındaki soruya ikinci alıntı cevap vermiş..

bir dizi geç saate atıldıgında sharinin yükselmesi pek mümkün olmaz ( karşısında rakipleri varsa tabi) ilk bir iki hafta shari yüksek çıkar çünkü aynı seyirci izlemeye başlar ama onlarda artık geç saate dizi izleyemiyecekleri diziyi bırakır aşagı yukarı aynı share gelir

Ben bir çelişki göremedim, senin demek istediğini anlıyorum ama doğru bir çıkarımda değilsin gibi görünüyor...

Share reytingden daha önemli bir husus değil bir kere, bunda uzlaşmakla işe başlamak lazım...

Aslında hem share'a hem de reytinge göre reklam veriyor olması lazım. Zaten ikisi birbirinden bağımsız rakamlar değil...

Sadece reytinge bakarak da reklam verilebilir, aynı saatte yayınlanna programlar arasında reytingi en yüksek olanın, share'ı da en yüksek zaten...

Ama tersi doğru olmaz, share'dan reytinge ulaşmak mümkün değil...

evet dediğin reklam veren için tam dogru.. reyting ve share paraleliği o diziye verilecek reklamın fiyatını belilirliyor. yani kurtlar vadisini saniye reklamı ile müğenin snayi reklamı bir olmaz ama müge kendi saatinde en pahalı reklamı alır . reytinge bakarak reklam verilir ama fiyatın yükseliğini share belirler en yüksek sahreli dizi diyatını yukarı çeker çünk herkes ona reklam vermek isteyecek arz talep dengesiyle yüksek sharli program daha pahalı reklam alacak rakiplerine göre