SBT'nin son Cuma'sında, kesin bir şey söylemek gerekirse, Emir'in Yolu gelecek haftalarda zirveden inecek, belki zirve yarışından kopacak. Sezon boyu kabul edilebilir oranlarla devam edeceğini düşünüyorum, her şeye rağmen.
Kayıp Şehir ve Dila Hanım'ın konularını bilmiyorum. Tahmin ettiğimden daha iyi sonuçlar aldılar. Açıkçası ben her ikisini de ilk 10'unun dışında tutmuştum. Anlaşılan o ki, bu dizilerde Cuma günü başı çekenler listesinde olacaklar. Dila Hanım için 8-9 reytingten bahsediyorsunuz, gelecek hafta. Merak ettim doğrusu, izleyeceğim.
Huzur Sokağı iki haftadır izliyorum, belli başlı ve kesinlikle göze çarpan hatalarının haricinde yine de kendisini bana sevdiren bir dizi. Öncelikle zamanı tamamen yanlış kullanıyorlar. Bu dizide yaşanan olaylar hangi gün, hangi ay gerçekleşiyor? Ramazan ayında geçiyor dizi öyleyse Ağustos 2012. Fakat başrol Bilal ve Feyza'nın okulları açılmış, hadi orası üniversite erken açıldı. Peki ya ilkokul çağındaki çocuğun okulu? Günümüzle eş zamanlı ilerlemiyor, bu çok bariz olarak dizinin akışını olumsuz etkiliyor. Birde, dün akşam ki bölümde kontör durumu vardı ki, dizinin senaristi,yönetmeni,yapımcısı nasıl bunu fark edemiyor anlamıyorum. '20 kontör yüklendi' ifadesi zaman konusuyla çelişiyor. Şükran'ın ayak bileğindeki dövmeyi söylemiyorum bile. Velhasıl dizideki hatalar es geçilecek türden değil. Tüm bunlara rağmen dizinin konusunu iki bölümdür çok iyi ilerliyor. Gelecek hafta nasıl sonuçlar getirecek bilmiyorum ama Huzur Sokağı, ilk 3'ten uzun müddet inmeyecek. Çok tepki topluyor ama izleyici kitlesi sabit ve Huzur Sokağı'na her şeye rağmen sadık kalacak bir kesim.
Haftaya TNS'den gelecek reyting sonuçları her şeyi değiştirecek.