Netflix 13 Reasons Why - Dizi Yorumları

Puanımı 7.5'e indirdim o bile fazla gibi geldi ama yine de yeterli. Zaman en iyi ve objektif eleştirmendir.

İkinci sezona bir hafta kaldı, merakla bekliyorum.

2x1

Diziyi bu bölüm itibariyle bıraktım. Gelecek bölümler hiç ışık vermedi. Tam beklediğim gibi, fazlasıyla ilk sezonun ekmeğini yiyen bir para kazanma sezonu. Dizi tek sezon olsaydı ve doyurucu bir final yapsalardı oldukça güzel hatırlanırdı halbuki. Bu bölümü izleyince ilk sezonu nasıl heyecanla izlemiş olduğuma hayret ettim.

Sezon boyunca Hannah'nın hayaletini göreceğimiz ve er ya da geç mahkemenin Hannah'ın lehine sonuçlanıp tecavüzcüye kelepçeyi takacakları ortada olan zorlama bir sezon. Elbette zaman geçirmek için ilk sezonda olmayan şeyleri gizem diye ekleyip "Aslında bilmediğin şeyler var" moduna girmeleri de kaçınılmazdı..

Eğer Hannah'ın annesi tek başına muhteşem bir intikam planı uygulasaydı bunlara, gerçekten de çok güzel bir sezon olurdu. Ama adamlar kamu spotu çekmiş resmen, intikam gibi "kötü" şeylere hiç bulaşırlar mı?

5.5/10

Kötü bir başlangıç.

Senaryo Jessica Davis-Bryce Walker-Tony ve en fazla 2 kişi arasında gidip gelecek. Belki de kısır döngüye girecek.

En büyük mantıksızlık, Clay gibi sessiz-sakin-özgüvensiz bir çocuğun, dövmeli-piercingli bir kız ile sevgili olması. Hiç inandırıcı değil.

6,0/10

Hocam sende şey var galiba, müneccimlik. Geleceği görmen, sezonu tamamen izlemeden çok güzel olmadığını söylemen... İnanır mısın, 2. sezonun kötü başlangıcı ile 1. sezonu heyecanlı bekleyişin arasındaki bağlantıyı hâla kurmaya çalışıyorum.

Görülen köy kılavuz istemiyor, kadının Ezel gibi bir intikama girişmeyeceği, sezonun mahkeme ve liselilerin geçen sezon gördüğümüz çekişmelerine benzer diyaloglarla geçeceği ve sonunda kötülerin kaybedip iyilerin kazanacağı o kadar açık ki. Tahmin edilebilir olması zaten diziyi bırakmak için bir reason. Eğer dediklerim çıkmaz, intikam ya da başka bir zeka dolu senaryo görülürse haber verin öyleyse.

Kötülerin, sonunda kazandığı kaç tane dizi var?

2.sezonun fragmanını bile izlememiştim
Soğuttunuz

2x1

Beklenenin altında bir başlangıç oldu ama 1.sezonda da ilk başlarda durgun seyredip sonlara doğru tavan yapmışlardı yine öyle olacağını ümit ediyorum. Kötü değildi ama 1.sezon öyle top yaptılar ki beklenti yükselttiler ve 2.sezon 1.bölümle de bunu karşılayamadılar şimdilik.

6.5/10

2x6'ya kadar.

2 bölüm önceye kadar anlayabildim sezonun dava ile geçeceğini... Yaşananlardan hoşnutum. İyi gidiyoruz.

DİZİNİN EN KARİZMATİK ADAMI BRYCE WALKER'DIR.

7,0/10

2. sezonu bitirdim.

Son bölüm hariç beğendiğim bir sezon oldu.

12. bölüme kadar adaletin doğru yoldan sağlanması için uğraşıldığını gördük. Ama malum olarak "güçlü" kişinin kazandığı bir son oldu -şimdilik-. Her ne kadar Bryce Bey tutuklanıp, hafif bir ceza alsa da. Hafifcik. Güçlü ile güçsüzün farkı Bryce ile Justin'in aldığı ceza da bariz belliydi.

Mahkemede verilen ifadelerden Zach'inki ilgimi çekti. 1. sezonda, "iyi de bu çocuk bir şey yapmamış ki" tepkisini vermiştim kaseti bitince. Haklıymış meğersem bu konuda Hannah. Ama yazın yaşanan olaylardan bahsetmemişti Hannah, kendi anlattıklarıyla tabii ki de haksız.

Hannah ve Bryce'ın jakuzi olayını gören Monty ve Alex entrikası güzeldi, güzel bağladılar.

Bryce mahkemede ifade verirken "ciddi misin Hannah?" demiştim. Hannah'ın bu kadar azgın olabileceğini düşünmemiştim, olamazdı da zaten. Bryce bana iyi sattı uydurma hikayesini, yalan yok yedim yani. Hele de Hannah'ın önceki yaramazlıklarını görünce. 3'lü öpüşme seansları, lezbiyenlik falan.

Son bölüme gelirsek, Tyler'ın tuvalet sahnesi aklımdan uzun bir süre çıkmayacak gibi. Ben hissettim içimde. --Ama, Monty bunu yaparken "hayatımı mahvettin i*ne" ye yakın bir cümle kullandı. Ne oldu, bunu bize göstermediler. Bu bir eksiklik.-- Olaydan sonra Tyler'ın net bir şeyler yapması lazımdı. Dedim, bu sefer oldu. Malesef ki senaristler ve birtakım kişiler buna izin vermedi. Tyler'ın onca olan şeyden sonra o eğlence mekanına girip ortalığı dağıtması lazımdı. Orası kan gölü olmalıydı. İşte o zaman net bir biçimde sezon güzelleşirdi.

Artık Hannah'ın dizide isminin geçeceğini pek düşünmüyorum. O'nun olayı bitti. Clay tam anlamıyla hikayenin-senaryonun ortasında bulunacaktır.

Bitişi anlamlandıramadım. Yine de 3. sezondan umutluyum.

Sezon finalsiz 7,7/10
Sezon finaliyle 7,0/10

Bu diziyi bitiren GoT'a sıkıcı diyor halbuki GoT bundan 666 kat daha sürükleyici. Tavsiye ederim 3 sezon izle zaten gerisi gelir.

İlk 11 bölüm sıkıcı.

İLK 11 BÖLÜM SIKICI.

Birayı ya da şarabı yudumlarken de ilk yudumlar acı ve çekilmezdir. Ancak bardağın sonuna gelindiğinde keyif üst seviyededir. Tıpkı yaşam gibi.

Ayrıca başka sekmeleri açıp arka planda izlemek yerine gözle izleyip kafayla anlamaya çalışınca oldukça zevkli geliyor. Belgesel gibi adamsın, sıkıcılık senin kitabında yazmaz.

Neyse kafayı yedi forum. True Detecvtive'de öyle olmuştu. 1,5 yıl önce izlediğim zaman hiç zevk almamış hatta uykum gelmişti ilk 3 bölümde. Ama geçenlerde başlayıp bitirdiğimde aşırı keyif aldım. GoT'da da böyle olabilir. @Tolstoyevski