1 Mart 2012 Perşembe Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bu Perşembe Gecesi Ne İzlediniz ?

• Fatmagül'ün Suçu Ne (Kanal D)

Oy: 6 22.2%
  • Kurtlar Vadisi Pusu (TNT)

Oy: 8 29.6%
  • Suskunlar (Show)

Oy: 15 55.6%
  • Alemin Kıralı (ATV)

Oy: 1 3.7%
  • Kim Milyoner Olmak İster (ATV)

Oy: 0 0.0%
  • Kalbim 4 Mevsim (Star)

• Var Mısın Yok Musun (Fox)

• Sen de Gitme (TRT 1)

• Mavi Kelebekler (TRT 1)

• Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

Oy: 1 3.7%

• Kullanılan toplam oy
    27
  • Anket kapatılmış .
[h=2]13 yaşındaki kız, 26 kişinin tecavüzüne 'bilerek' uğramış![/h]
screen_shot_2011-10-06_at_2.43.39_pm.png

26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki kızla ilgili davada kızın "her şeyi bilerek ve rızasıyla" yaptığı iddiasıyla sanıklara büyük ceza indirimi yapan mahkemenin kararı için Yargıtay "kararın onanması" önerisinde bulundu.
Vatan gazetesinden Kemal Göktaş'ın haberi şöyle:
Mardin'de 2002 yılında 13 yaşındaki N.Ç.'nin fuhuşa sürüklendiği ve bakire olması nedeniyle, kendisini satan kadınlar tarafından aralarında asker, memur, korucu, muhtar gibi birçok devlet görevlisinin bulunduğu 26 erkekle ters ilişkiye girmeye zorlandığı ortaya çıkmıştı. N.Ç, kendisine tecavüz edenlerle ilgili olarak açılan davada adalet istediğini dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek'e bir mektupla bildirmişti. Bunun üzerine Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 kişi hakkında dava açılmıştı. Dava 11 yıl sonra sonuçlanmış ve mahkeme sanıklara önemli ceza indirimleri yapmıştı. Kararda sanıklara alt sınırdan ceza verilerek, bir de iyi hal indirimi yapılması açıklanırken 'N.Ç 'nin tecavüzlere karşı koymadığı için rızası olduğu, her şeyin farkında olduğu ve para kazanmak için fuhuş yaptığı' iddia edilmişti.

N.Ç.'nin 'isteseydi tecavüzlere karşı koyabileceğini' savunan mahkemenin, N.Ç 'yi erkeklere satan kadınlara verilen cezadan iyi hal indirimi yapılmamasını 'iffetsiz' olmalarına bağlarken, tecavüz eden sanıklara iyi hal indirimi yaparken iffet tartışmasına girmeyerek, tecavüzcü sanıkları örtülü olarak 'iffetli' kategorisine koyması dikkat çekmişti.
Tepki çeken istek
Kamuoyunda tepki çeken bu karar temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin 'de 13 yaşındaki N.Ç'ye tecavüz ederek, hayatını karartan sanıklarla ilgili davada mahkemenin büyük tepki çeken kararının onanmasını istedi. Başsavcılığın onanmasını istediği kararda 'N.Ç.'nin tecavüzlere karşı koymadığı için rızası olduğu, her şeyin farkında olduğu ve para kazanmak için fuhuş yaptığı' iddia edilmiş ve sanıklara bu yüzden önemli ceza indirimleri yapılmıştı. Yargıtay Başsavcılığı, Mardin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararın temyiz incelemesi için hazırladığı tebliğnamesini Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderdi. Tebliğnamede mahkemenin verdiği kararın yasa ve usul kurallarına uygun olduğu gerekçesiyle onama kararı verilmesi gerektiği savunuldu. 5. Ceza Dairesi Daire ise Yargıtay'daki yeni görev bölümü nedeniyle dosyanın 14. Ceza Dairesi'ne gönderilmesine karar verdi. N.Ç davasında Daire'nin kararının önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

al buda çok temiz halkının ahlakı. gidip biraz kendinizi geliştirin

Fatmagul yine zirveyi kapmis noldu hani gecen hafta diyodunuz vadi kesin alir [sm=s17.gif] aldimi almadi.

ben senden kanit filan istemedim mesajlarima bakarsan canan ve nazo yu bende yazdim ama ayni zamanda ekledim vadi hicbir tecavüzü fgsn gibi acik acik göstermedi

Sen degil takas kanit istiyor. iste takasa kanit sensin..

ayrica kurtlardaki tecavuzu masum gostermek icin fatmagulu kulanmak yanlis. asla iki yanlis bir dogru etmez.

ben zaten fatmagulu takip etmiyorum ve daha once fatmaguldeki tecavuzu elestirdim.. zaten fatmagulu.izleyenlerde tecavuzu boyle kulanilmasina karsi cikacaklardir

Sen degil takas kanit istiyor. iste takasa kanit sensin..

ayrica kurtlardaki tecavuzu masum gostermek icin fatmagulu kulanmak yanlis. asla iki yanlis bir dogru etmez.

ben zaten fatmagulu takip etmiyorum ve daha once fatmaguldeki tecavuzu elestirdim.. zaten fatmagulu.izleyenlerde tecavuzu boyle kulanilmasina karsi cikacaklardir

fatmagülün tecavüz sahnesinde tek açık saçık unsur yoktu onu eleştirenler bahane üretmekten başka bişey yapmıyorlar.. ben o sahnede şiddet gösterildiğine şahit oldum yoksa hülya avşar gibi tecavüze uğrarken bacak şov yapmıyordu .. şiddeti ön plana çıkarmışlardı insanın nasıl hayvanlaştığını ön plana çıkarmışlardı bunu anlamamak içinde art niyetli olmak lazım, hayatın gerçekleri filme anca bu kadar yansır eğer tecavüz sahnesi hülya avşarın banu alkanın bacak şovuna dönseydi ilk başta ben izlemezdim o filmi...
ama karşı çıkanlar kendi filmlerindeki baldır bacak şovlarından bahsetme gereği duymuyorlar ağızlarına bir tecavüz sahnesi almışlar başkada dayanakları yok.. ama art niyetli olduktan sonra saf altından bile leke bulmak kolay.....

Lütfen tartismayi birakin. Televizyonda bu tip isler belli olmuyor, bir hafta bakiyoruz KVP zirvede bir hafta sonra bakiyoruz FGSN zirvede..

Hiç kimse baska bir diziyi izlemeden yorum yapmasin ve birbirinize kiskirtici mesajlar yazmayin.

* Ayrica FGSN'de tecavüz sahnesi açik degildi. Hülya Avsar'in oynadigi Fatmagül'de açikti o sahne ama dizi versiyonda degildi. Olsaydi RTÜK cezayi basardi zaten.

FSN de açık olan hangi sahne vardı yasin izledinmi yoksa izlemedenmi yorum yapıyorsun..

kardes fgsn gecen sezon vadi den bir hafta önce baslamisti bende vadi nin rakibini taninak icin ilk bölümü izlemistim ve o bölümde gördüm tecavüzü yaklasik 5 dakika sürüyor heriflerin hepsi fatmagüle teker teker tecavüz ettikten sonra en azindan bir dogru yapalim diyerek denize girip abdest aliyorlar :)

Suskunlar begendim ama tabiki fatmagul varken onu izlemiyecegim belki fatmagul bittikten sonra izlerim.

fatmagülde mi açık seçik değildi :d daha ne bekliyosunuz
hala kanıt gösteremediniz nerde KANIT GÖSTERİN

fatmagülün tecavüz sahnesinde tek açık saçık unsur yoktu onu eleştirenler bahane üretmekten başka bişey yapmıyorlar.. ben o sahnede şiddet gösterildiğine şahit oldum yoksa hülya avşar gibi tecavüze uğrarken bacak şov yapmıyordu .. şiddeti ön plana çıkarmışlardı insanın nasıl hayvanlaştığını ön plana çıkarmışlardı bunu anlamamak içinde art niyetli olmak lazım, hayatın gerçekleri filme anca bu kadar yansır eğer tecavüz sahnesi hülya avşarın banu alkanın bacak şovuna dönseydi ilk başta ben izlemezdim o filmi...
ama karşı çıkanlar kendi filmlerindeki baldır bacak şovlarından bahsetme gereği duymuyorlar ağızlarına bir tecavüz sahnesi almışlar başkada dayanakları yok.. ama art niyetli olduktan sonra saf altından bile leke bulmak kolay.....

tamam kardes madem istiyorsun dehseti göstersinler ama reyting icin 5 dakika göstermesinler

trabiki fatmagülün suçune birinci olcak bn vadinin sonlarda olmasını istiyorum ama oda 2. olur heralde buahhhhhhhhhhhhhhhhh :DSW suskunları fatmaya reklam girince izledim oda ii bnce 2 olsun

kardes fgsn gecen sezon vadi den bir hafta önce baslamisti bende vadi nin rakibini taninak icin ilk bölümü izlemistim ve o bölümde gördüm tecavüzü yaklasik 5 dakika sürüyor heriflerin hepsi fatmagüle teker teker tecavüz ettikten sonra en azindan bir dogru yapalim diyerek denize girip abdest aliyorlar :)

tecavüz sahnesi 5 dakia sürdü ne gördün o sahnede şiddet, hayvanlaşma... buda hayatın gerçeği ama o sahnede baldır bacak şov yapmadılar yapılan pisliği halka yansıttılar .. o sahneyi iki yıl dilinize dolamanız fatmagülü sarsmaz ama hakkını vermek lazım film demekki vadiden kat kat üstünki 65 haftanın 60 haftasını zirvede tamamladı..

tecavüz sahnesi 5 dakia sürdü ne gördün o sahnede şiddet, hayvanlaşma... buda hayatın gerçeği ama o sahnede baldır bacak şov yapmadılar yapılan pisliği halka yansıttılar .. o sahneyi iki yıl dilinize dolamanız fatmagülü sarsmaz ama hakkını vermek lazım film demekki vadiden kat kat üstünki 65 haftanın 60 haftasını zirvede tamamladı..
onu geçecen işte 9 yıldır oynayan tnt gibi hiç tanınmamış bi kanalda oynayan bi diziyi geçemiyor :D medya pohpohlaması ve tacavüze rağmen reytingler ortada

onu geçecen işte 9 yıldır oynayan tnt gibi hiç tanınmamış bi kanalda oynayan bi diziyi geçemiyor :D medya pohpohlaması ve tacavüze rağmen reytingler ortada

tnt yi bahane gösterme takas.. tnt de izlemek isteyen izler tnt nin çekmediği tek bir yer bilmiyorum türkiyenin her köşesinde tnt karpuz gibi net çekiyor:)

tnt yi bahane gösterme takas.. tnt de izlemek isteyen izler tnt nin çekmediği tek bir yer bilmiyorum türkiyenin her köşesinde tnt karpuz gibi net çekiyor:)

ee vadi hala zirve yarışında fatmagülle aynı reytingleri almış nerdeyse :D 9 yıl oynayıpta 12-13 reyting alabilecek bi dizi yok hele tnt de hiçbir yapım 14 reytingi göremez imkansız fatmagülü koy tnt ye direk 5 reytinge düşer :D

Fatmagül her iki grupta da zirveyi ele geçirmiş. A/B'de çok az bir farkla 1. olmayı başarmış.
Kurtlar Vadisi Pusu A/B'de ikinciliğe düşse de iyi oranlar almış.
Suskunlar mükemmel oranlar almayı başarmış. Show TV'nin 3 senedir bir çare bulamadığı Perşembe akşamlarını Suskunlar dizisi dolduracak gibi.
Alemin Kıralı Suskunlar'ın gelişiyle A/B'de düşüş yaşasa da iyi oranlar alarak Totalde ilk 10'a girmeyi başarmış.
Kalbim 4 Mevsim bu hafta çok çok kötü gitmiş. Dizi Totalde ilk 100'e dahi giremezken, A/B'de 99. olmuş. Star TV'nin acilen diziyi bitirmesi gerek.
Samanyolu TV'de ekranlara gelen Sahte Kabadayı çok iyi oranlar almayı başarmış.

Kurtlar Vadisi Pusu ve Suskunlar'ı izledim.

Kurtlar Vadisi Pusu her zamanki gibi çok süper bir bölümdü.

Memati ile Selvi artık Sevgililer yani artık bunu söylemekte fayda var. Bu olaya Çakır'a ihanet olarakta söylüyorlar, Memati'yi tebrik edenlerde var. Polat Alemdar bu üzgün halinde dahi Memati'yi tebrik etti ve kararını destekledi. Kara yine karanlık işler peşinde! Kara örgütün kolunu kanadını çökertme peşinde. Tabi bunun için İzzet'in yaşaması lazım tabi biliyorsunuzki Polat Alemdar ile husumeti var İzzet'in. Kara, Polat'a "Çocuğunu alalım ama İzzet biraz daha yaşasın." gibisinden cümleler sarfetti ve Polat Alemdar bunu kabul etti yani en azından kabul ettiğini söyledi. Dizinin sonunda şok birşey oldu heralde bebeğe birşey oldu. Yani kısacası dizinin sonu şok ediciydi.

Bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak...

Suskunlar'ı izledim, bence güzel bir yapım olmuş ve beğendiğimi söyleyebilirim.

Ecevit, Bilal, İbrahim ve Zeki adlarındaki dört sağlam arkadaş kardeş gibiler. Çocukken yaptıkları masum, küçük bir hata yüzünden hayatları biranda değişiyor. Dört arkadaş geçmişin intikamını almaya yemin etmişlerdi ve uzun zaman sonra tekrar birarada toplandılar. Az buçuk Ezel'e benzemiş senaryosu ama Sleepers adındaki yabancı diziden esinlenerek çekilmiş bir dizi. Ezel'den tanınan Sarp Akkaya çok değişmiş sakallar, bıyıklar falan çok değişik duruyor ama yakışmış yani rolede uyuyor tarzı. Murat Yıldırım'da biraz değişmiş. Kavak Yelleri dizisinden tanınan Aslı Enver bu diziye çok yakışmış diziye. Dizide hem güzelliğiyle, hem oyunculuğuyla ön plana çıkan bir isim olmuş. Diziyi beğendim yani bunu söyleyeyim.

Bakalım ilerleyen bölümlerde neler olacak...

Son düzenleme: