An itibariyle İspanya vaka sayında İranı geçti ve 3. sırada. Aktif vaka sayında ise 2. ülke.
Ölüm oranında da hızla yaklaşıyor İrana.

Eurovision seneye ertelendiği için, şimdiden şarkılar değişsin söylentileri bağlamış. Hatta bir kaç ülke şarkısını değiştirecekmiş. Tamam şarkılar eskiyecek bir yılda ama bu yıl seçilen şarkılara haksızlık olur bence. Özellikle Rusya'ya. Gerçi Avrupa ülkeleri elinden geleni yapıyor Rusya 1.olmasın diye. Onlarında işine gelir bu fırsat.
@Ahmed @RevaN

Normalde yarışma için önceki yılın Eylül-ünden önce yayınlanmış şarkılar geçersiz sayılıyor. Yani tüm bu şarkılar 2020 Eylülünden önce yayınlandığı için 2021 yılı yarışması için uyumsuzlar. Ama bu yıla özel kim isterse eski şarkısını kullanabilir gibi bir şans sunulacaktır kesinlikle.
Mesela Bulgaristan aynı şarkıyla katılmak istediğini belirtmiş.

Bence de en güzeli her ülkenin kendi seçimine bırakmak. İsterse aynı temsilçi ve şarkı ile, isterse tamamen yeni ile katılsınlar.

İrlanda hemen önlem aldı
Bir tek hava alanı açıktı Malaga’ya Londra Manchestera
@Harunnn60

ALMANYA BAVERYA EYALETİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI!

Almanya Baverya eyaleti Başbakanı Markus Söde
r: “Enfekte zincirini artık takip edemiyoruz. Cuma günü geceden 00.00’dan itibaren Baverya eyaleti için sokağa çıkma kısıtlamalarını getiriyoruz.”

İsveç'te ölü sayısı 12'ye yükseldi.

Uzmanların yaptığı bazı konuşmalar şu yönde:
"İsveç'te yaza kadar binlerce kişi ölür.
Halkın yarısı yani 5 milyon kişiye bu virüs bulaşır.
Okulları kapatırsak ekonomi olarakta etkileniriz. Ülkede 1 milyon 10 yaş altı çocuk var ve onların evde olması demek çalışan anneleri/babalarının da evde kalması demek oluyor Lisedekiler büyük. Evde kendi çarelerine bakarlar. "

Volvo ülkedeki tüm farbrikalarını önümuzdeki Perşembe gününden itibaren kapatıyor.

Stockholm en çok etkilenen şehir ama karantinaya alma gibi bir düşünceleri yok.

Yoğun bakımda olan 39 yaşında bir kadın video paylaşmış (haberde gördüm ve daha internete düşmedi oyüzden paylaşamiyorum)
şunları belirtmiş:
"öksürürken ciğerlerime cam parçaları batıyormuş gibi hissediyorum.
Eğer sigara içiyorsanız bırakın! Ciğerlerinize ihtiyacınız olacak.

Kaç gündür buradayım ve ilk günlere göre daha iyiyim. Nefes alabilmek için makinelerden yardım alıyorum. Eşim ve çocuklarımdan uzağım. Dikkat edin çünkü burada olmayı istemeyeceksinizdir. "
@Yiğitt @Ahmed @Tolstoyevski @The_Erinch @S.G.A.T. @Sherlock

Kahretsin 16'ya yükseldi ölü sayımız!
Dünya Avrupa İsveç

Reactions: Tolstoyevski
İngiltere’de #COVID19 salgınıyla mücadele için 65 bin emekli doktor ve hemşire göreve çağrıldı. Ülkedeki toplam vaka sayısı 3.269, ölü sayısı ise 144.

UEFA, 2021 yazına ertelenen EURO 2020'nin isminin EURO 2020 olarak kalacağını açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı bugün itibariyle dünya genelinde #COVID19 salgını nedeniyle tüm rutin vize işlemlerini askıya aldığını duyurdu. Aciliyeti olan durumlar (sağlık aciliyetleri) için ise vize işlemleri yapılabilecek.

SON BİLGİ!

Dünyada virüse yakalanan vaka sayısı toplamda 250.000'i geçti, son rakam 256.802!
Hayatını kaybeden sayısı 10 bini geçti, son rakam 10.501!
İyileşen hasta sayısı da hızla yükseliyor, son rakam 89.920!

Reactions: The_Erinch