- Reaksiyon puanı
- 114,197
- Puanı
- 1,060
güzel habermiş😊
bu arada nickimin hemen bitişiğinde nokta yapışırdiğin için bana bildirim gelmemiş
güzel habermiş😊
GÜN/VAKA | İTALYA | TÜRKİYE |
1.GÜN | 3 | 1 |
3.GÜN | 3 | 5 |
5.GÜN | 21 | 18 |
6.GÜN | 21 | 47 |
7.GÜN | 60 | 98 |
10.GÜN | 323 | ?? |
20.GÜN | 3089 | ?? |
23.GÜN | 10149 | ?? |
GÜN/VAKA İTALYA TÜRKİYE 1.GÜN 3 1 3.GÜN 3 5 5.GÜN 21 18 6.GÜN 21 47 7.GÜN 60 98 10.GÜN 323 ??
"Ben virüsü görmedim, hani nerede", "Ben ibadeti cemaatle kılacağım, camiye gideceğim" diyen bu ve bunun gibi cehalet timsali insanlar yüzünden bu tablo daha da korkunçlaşacak!
GÜN/VAKA İTALYA TÜRKİYE 1.GÜN 3 1 3.GÜN 3 5 5.GÜN 21 18 6.GÜN 21 47 7.GÜN 60 98 10.GÜN 323 ?? 20.GÜN 3089 ?? 23.GÜN 10149 ??
Yorumlarını okuyunca içim ferahlıyorŞahsen ülkemiz ile İtalya'nın karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum, İtalya ile Türkiye en başta nüfus konusunda bile aynı değil. İtalya'dan ölenlerin yaş ortalaması 79... Japonya'dan sonra en yaşlı nüfusun olduğu bir ülke, yaşlılar arasında da septomlar hızlı gösterdiği için hastaneler ayrı yığılma halinde. Türkiye bu konuda çok çok şanslı, genç nüfusumuz fazla. Yaşlıları evden çıkarmamaya başladık, ortalık sakin. Hayat durmuş vaziyette, %80 kontrol sağlanmış görünüyor. Ek olarak bu vakaların bir hafta önceden kaptığı ve septomları yeni gösterdiği de düşünülebilir, 14 günlük kuluçka süresi var. Haliyle yurt dışı temaslarını ve ciddiyeti bir haftadır kazandığımızı ortaya koyduğumuzda tablo şaşırtıcı değil.
Maalesef vaka sayısı daha da artacaktır, Bilim Kurulu üyesi bir doktorumuz da vaka sayının 4-5 bini bulabileceğini söyledi. 85 milyonda 4-5 bin! Bunu bu şekilde atlatmak bir başarı olacaktır, dünyanın halini gördüğümüzde bu %1'e bile gelmiyor, sadece vaka sayısı olarak. Daha olumlu düşünelim, hükümet tedbirlerini almış vaziyette. Ben hükümete güveniyorum, insanlarımız da tedbirlerini almaya başladı. Belediyeler dezenfekte için yarışıyor, temizlik olayı ülkeyi temizledi vallahi. Mükemmel iş çıkarıyoruz, Mayıs başına kadar atlatacağız bunu. Allah yar ve yardımcıları olsun...
Ek olarak sokağa çıkma yasağını savunuyorum, işe giden milyonlarca insan var. Toplu taşıma da haliyle sıkıntı yaratıyor, en azından 15-20 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanabilir.
Çinde iyileşme oranı 69.614'e yükselmiş. Toplam vakanın 86%'ı gibi büyük bir rakam.Ayriyeten Teyit Edilmiş Vaka Sayısı: 198.155
İyileşme Sayısı : 81.960
ÇİN İyileşme Sayısı: 56.886
Çin'de bir ilaç denenmiş, var olan bir ilacı hastaya vermişler. 11-12 günlük tedavi sürecini 3-4 güne indirdiği gözlenmiş, dün Çin'in Ankara Büyükelçisi de paylaştı bunu. Eğer sonucu birçok hasta da aynı olursa dünyaya yayılır o ilaç, en azından tedavi süresini kısaltır ve hastanelerdeki yığılmaları azaltır. Kısa süreli de olsa çözüm olur...İsveç medyasınin haberine göre Hollanda'da korona virüsüne karşı etkili bir ilaç çalışmaları var ve oldukça olumlular ama bir kaç ayı bulabilirmiş tamalanması.
İsveç ise zamanında ebola için üretilen ama etkisi olunmayan ilaçı korona nedeniyle ağırlaşan hastalara vermeye başladı. Eğer olumlu etki gösterirse en azından şimdiden hazırda olan ilaç olmuş olur.
Çin'de de korona için etkili olunduğu düşünülen bir ilacın hastalara verildiği ve bu ilaçın etkisini nisanda göstereceği belirtildi.
@Yiğitt @Ahmed @Tolstoyevski @The_Erinch
Nisanda belli olur dedikleri ilaç o olsa gerek. Tüm ülkeler kendilerince çalışmalara girişmişler ve bir yerde muhakkak olumlu sonuçlar gelecektir.Çin'de bir ilaç denenmiş, var olan bir ilacı hastaya vermişler. 11-12 günlük tedavi sürecini 3-4 güne indirdiği gözlenmiş, dün Çin'in Ankara Büyükelçisi de paylaştı bunu. Eğer sonucu birçok hasta da aynı olursa dünyaya yayılır o ilaç, en azından tedavi süresini kısaltır ve hastanelerdeki yığılmaları azaltır. Kısa süreli de olsa çözüm olur...
Tüm ülkelerden güzel ilaç haberleri geliyor amma normal bir sonuç vermeleri biraz zaman alacak gibi.İsveç medyasınin haberine göre Hollanda'da korona virüsüne karşı etkili bir ilaç çalışmaları var ve oldukça olumlular ama bir kaç ayı bulabilirmiş tamalanması.
İsveç ise zamanında ebola için üretilen ama etkisi olunmayan ilaçı korona nedeniyle ağırlaşan hastalara vermeye başladı. Eğer olumlu etki gösterirse en azından şimdiden hazırda olan ilaç olmuş olur.
Çin'de de korona için etkili olunduğu düşünülen bir ilacın hastalara verildiği ve bu ilaçın etkisini nisanda göstereceği belirtildi.
@Yiğitt @Ahmed @Tolstoyevski @The_Erinch
Evet, aşılar mesela. en az 1 sene sürermiş tamamlanması. Dua edelimde Çin'de ki etkili olsun. O en kısa vadede kullanılabilecek yöntem. Ebola için olan ilaçta etki gösterirse o da hemen başlanılır.Tüm ülkelerden güzel ilaç haberleri geliyor amma normal bir sonuç vermeleri biraz zaman alacak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?