Reactions: Sherlock
Bu son otobüs olayı ciddi anlamda tat kaçırdı ve güven problemi yaşattı. Bari sağlıkta torpil olmasın Allah aşkına ya

Reactions: mrt-06
Belki de hepimiz virüsü kaptık, 8 milyar insan, hepimiz, ancak farkında değiliz. Negatif çıkanlar bile virüsü kaptı, sadece semptomları herkeste aynı değil zira onun da bir nedeni var. Hepimiz virüsü kaptık, all of us. Ve virüsler bizi, bilincimizi yönetir hale gelmeye başlayacak. Ancak biz bunun farkına varamayacağız. İnsanlık belki de birçok kez virüsler tarafından yönetildi, ancak virüslerin özelliği gereği insan bilinci bunun fakrına varamadı ve kendini özgür sandı. Halbuki virüsler bu sayede dünyaya hükmederken bizler sadece köleleri olduk, ama farkına varamadık. En büyük kölelik köle olduğunu bilmemek değil midir zaten? Peki virüsler bizden ne istiyorlar? Daha doğrusu neden böyle bir amacı yürütüyorlar? Bunu kimse bilmiyor. Belki bir uzaylı projesidir bu, uzaylıların dünyayı en temiz ve güvenli bir şekilde, kendilerine zarar gelmeden ele geçirme işi? Belki de çok gelişmiş bir laboratuvar işidir. İnsanları kontrol edebilmeye yarayan. Muhteşem bir komplo. Hououin kyouma haklıydı. Bu muhteşem bir komplo.

Bir dizide Ya da filmde herkes bir virüsten ve onun yan etkisinden kaçıyordu, herkes zira yakalanan korkunç bir canavara dönüşüyordu. Ancak sonradan öğreniyorlardı Kİ aslında herkes çoktan o virüsü kapmış. Sadece yan etkileri herkeste aynı etkiyi göstermiyormuş....
@MEnes @Forumdash @Ahmed @Harunnn60

GÜN/VAKAİTALYATÜRKİYE
1.GÜN31
3.GÜN35
5.GÜN2118
6.GÜN2147
7.GÜN6098
10.GÜN323??

İtalyadan çok daha kötü olma yolunda ilerliyoruz. Bunlaı söyleyince biz kötü ve iç karartan oluyoruz ama allah aşkına halen karantina ve sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesi asıl büyük rezalet. Asıl büyük ihmalkarlık. Kimse hükümet çok iyi idare etti demesin bana bu saatten sonra, halen “gündemimizde karantina ve sokağa çıkma yasağı yok” diyorlar şaka gibi.
@Yiğitt

Reactions: Yiğitt and mrt-06
Reactions: cookies
Artık etiketlenmediğim yorumları okumamaya çalışiyorum bu konudaki. İnanılmaz etkilenmeye ve kendimi daha kötü hisetmeye başladım
dün akşam bir anda kendimi kötü hisettim ve öyle boş boş dolandım. Uyuyarak vakit geçirdim Alışverişteki o ortamı, dışardaki endişeyi ve etrafımdaki panik yapan kişiler artı isveç ve türkiye medyası hepsi bir araya gelince enerjim inanılmaz düştü. Dün akşam üstünden itibaren sabaha kadar teknolojiden uzak durdum. Bu akşamda bizim medyaya pek bakmadım.

bizim buradaki son durum:
Sadece lise ve üniversiteler yarından itibaren evden devam ettirilecek (açık öğretim sistemi)
Küçüklerin okulları kapatılmıyor daha ve halk çocuklarını yollamamaya başladı, Bunun üzerine bölgelerden bilgilendirme mesaji geliyor; sağlıklı çoçukları okula yollayın çağrısı var (başka söylentilere görede devlete değilde belediyeye ait okul sistemleri olduğu için kapatamıyorlar, kanun değişikliği yapılıp öyle değişime gidileceği söz konusu,yani çorba olmuş durumda. Artık anlamakta zorlanıyoruz ne yapmaya çalıştıklarını :S)

Yarından itibaren hastaneler kapılarını kapatıyorlar. Hastanede randevusu olan kişiler kapıda kağıtlarıni gösterip girebilecekler ve başka türlü hasta olanlarda önce arayacak, uygun görünülürse hastaneye gelebilecekler yani bizim başka türlü bile hastalanmamamız gerekir,yoksa zorlu uğraştırıcı süreçten geçeceğiz :S

Vefat ve vaka sayılırını okumaktan içim şişti, güzel haberlerde yazalım.
Çinde Corona virüsü salgını sonrasında açılan hastanelerden ikisi kapatıldı, 103 yaşında bir hasta iyileştirildi. Hindistan karma ilaç geliştirirdi ve hastasının olumlu tepki verdiğini açıkladı. @Dosi Haber olumlu olduğu için etiketledim.

Son düzenleme:
Reactions: Dosi
Ayriyeten Teyit Edilmiş Vaka Sayısı: 198.155
İyileşme Sayısı : 81.960
ÇİN İyileşme Sayısı: 56.886

Şahsen ülkemiz ile İtalya'nın karşılaştırılmasını doğru bulmuyorum, İtalya ile Türkiye en başta nüfus konusunda bile aynı değil. İtalya'dan ölenlerin yaş ortalaması 79... Japonya'dan sonra en yaşlı nüfusun olduğu bir ülke, yaşlılar arasında da septomlar hızlı gösterdiği için hastaneler ayrı yığılma halinde. Türkiye bu konuda çok çok şanslı, genç nüfusumuz fazla. Yaşlıları evden çıkarmamaya başladık, ortalık sakin. Hayat durmuş vaziyette, %80 kontrol sağlanmış görünüyor. Ek olarak bu vakaların bir hafta önceden kaptığı ve septomları yeni gösterdiği de düşünülebilir, 14 günlük kuluçka süresi var. Haliyle yurt dışı temaslarını ve ciddiyeti bir haftadır kazandığımızı ortaya koyduğumuzda tablo şaşırtıcı değil.

Maalesef vaka sayısı daha da artacaktır, Bilim Kurulu üyesi bir doktorumuz da vaka sayının 4-5 bini bulabileceğini söyledi. 85 milyonda 4-5 bin! Bunu bu şekilde atlatmak bir başarı olacaktır, dünyanın halini gördüğümüzde bu %1'e bile gelmiyor, sadece vaka sayısı olarak. Daha olumlu düşünelim, hükümet tedbirlerini almış vaziyette. Ben hükümete güveniyorum, insanlarımız da tedbirlerini almaya başladı. Belediyeler dezenfekte için yarışıyor, temizlik olayı ülkeyi temizledi vallahi. Mükemmel iş çıkarıyoruz, Mayıs başına kadar atlatacağız bunu. Allah yar ve yardımcıları olsun...

Ek olarak sokağa çıkma yasağını savunuyorum, işe giden milyonlarca insan var. Toplu taşıma da haliyle sıkıntı yaratıyor, en azından 15-20 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanabilir.

Yorumlarını okuyunca içim ferahlıyor
, umarım her şey yoluna girecek. İYİ DÜŞÜNELİM İYİ OLSUN...

Reactions: Yiğitt
İsveç medyasınin haberine göre Hollanda'da korona virüsüne karşı etkili bir ilaç çalışmaları var ve oldukça olumlular ama bir kaç ayı bulabilirmiş tamalanması.

İsveç ise zamanında ebola için üretilen ama etkisi olunmayan ilaçı korona nedeniyle ağırlaşan hastalara vermeye başladı. Eğer olumlu etki gösterirse en azından şimdiden hazırda olan ilaç olmuş olur.
Çin'de de korona için etkili olunduğu düşünülen bir ilacın hastalara verildiği ve bu ilaçın etkisini nisanda göstereceği belirtildi.
@Yiğitt @Ahmed @Tolstoyevski @The_Erinch

Çin'de bir ilaç denenmiş, var olan bir ilacı hastaya vermişler. 11-12 günlük tedavi sürecini 3-4 güne indirdiği gözlenmiş, dün Çin'in Ankara Büyükelçisi de paylaştı bunu. Eğer sonucu birçok hasta da aynı olursa dünyaya yayılır o ilaç, en azından tedavi süresini kısaltır ve hastanelerdeki yığılmaları azaltır. Kısa süreli de olsa çözüm olur...

Nisanda belli olur dedikleri ilaç o olsa gerek. Tüm ülkeler kendilerince çalışmalara girişmişler ve bir yerde muhakkak olumlu sonuçlar gelecektir.
Halk söylenenleri dinleyip evlerinde çıkmasa yayılma orani azalır ama "aman gencim, bize bir şey olmaz" kafasında olanlar ve çocuklarında bu hastalıktan etkikenmediği söylendiği için ailece gezmelerine giden bilinçsiz insanlar yüzünden başkaları zarar görüyor.
Nisan ayında artık olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Reactions: Yiğitt
Tüm ülkelerden güzel ilaç haberleri geliyor amma normal bir sonuç vermeleri biraz zaman alacak gibi.

Tüm ülkelerden güzel ilaç haberleri geliyor amma normal bir sonuç vermeleri biraz zaman alacak gibi.
Evet, aşılar mesela. en az 1 sene sürermiş tamamlanması. Dua edelimde Çin'de ki etkili olsun. O en kısa vadede kullanılabilecek yöntem. Ebola için olan ilaçta etki gösterirse o da hemen başlanılır.

Reactions: Ahmed
İki gündü Ermenistanda vakalar neden patlak verdi diyordum. Meğerse nedeni bir düğünmüş. Oradan yayılmış heryere. Şu an 84 vaka var. 2 günde 60dan fazla vaka çıkmış küçücük ülkede.

Şu an bizde düğünlerin iptal edilmesinden çok daha mutlu oldum. Virüs geçsin sonra yaparlar düğünlerini.