İtalya hükümeti bu şekilde devam edemez gibi duruyor, Çin ile yarışıyorlar resmen... Umarım ölü sayısı artmaz daha.Avrupa parlamento başkanında corona virüsü belirtileri göstermiş. 1 hafta önce de RTE ile görüşmüş umarım bir şey olmaz. @Tolstoyevski
Çok abartanlar var doğrudur. Marketten gıda stoklamak falan saçmalık. Fakat alınan asıl etkili önlemler toplumsal önlemler. Eğer İran, İtalya ve Çin ile uçuşlar durdurulmasa, havaalanlarında kontroller sıkılaştırılmasa, toplu etkinliklerin bir kısmı iptal edilmese her şey çok daha kötü olabilirdi. Hala bile yetersiz bence, daha da sıkılaştırılmalı saydığım olaylar.Alınan çoğu önlem anlamsız zaten. Alınmasa da olur zaten. Önlem almayan o kadar insan tanıyorum ki, biri de ben. Hadi gelip beni yakalasın bakalım o virüs.
Ben virüs ile dalga geçmiyorum. Panik yapanlarla dalga geçiyorum. Yaygara ile önlem arasında ince bir çizgi var. Bu çizgiyi korumayan insanlarla dalga geçiyorum.
Ben yukarıdaki hiçbir önlem ile dalga geçmedim ki.Çok abartanlar var doğrudur. Marketten gıda stoklamak falan saçmalık. Fakat alınan asıl etkili önlemler toplumsal önlemler. Eğer İran, İtalya ve Çin ile uçuşlar durdurulmasa, havaalanlarında kontroller sıkılaştırılmasa, toplu etkinliklerin bir kısmı iptal edilmese her şey çok daha kötü olabilirdi. Hala bile yetersiz bence, daha da sıkılaştırılmalı saydığım olaylar.
Bireysel olarak alınacak en önemli önlem de yurtdışı seyahatlerini iptal etmek, toplu yerlerde fazla durmamak ve hijyene her zamankinden biraz daha fazla özen göstermek. Fazla hijyenden zarar gelmez, bundan şikayetçi olmamak gerek.
Şaşırdım.
Bir sonraki avatarı bu olur
Bir günde 200 kişi ölümü nedir ya. Tabii ülke de napsın bir yol bulması lazımdı.İtalya Başbakanı, #Covid19 salgını nedeniyle ülke genelindeki eczaneler ve gıda tedarikçileri hariç tüm işletmelerin kapatılması yönünde talimat verdi.
Türkiyeden bahsetmiyorsun ama Türkiyeden bahsetmiyorsunKimse benzin dökelim, marketleri yağmayalım demiyor, aşırı abartılması başka içgüdüsel hareketler başka.