- Reaksiyon puanı
- 39,953
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Kanserden de dakikada kaç kişi ölüyor, o bence bundan daha ciddi bir konu. Ama yine de bunu bile bile sigara içen insanların ölmemek için direnmesi biraz abes kaçıyor. Benim için ciddi çekilde dalga konusu bu açık açık söylüyorum yani. Amaç ortalık karıştırmak da insanların buna düşmesi daha komik bence.
Bir de kapı gıcırdasa market boşaltan tipler var, yüne çıkar öyleleri.
Bu arada ben burda oturup ağlarsam o insanları (olmayan) virüsten kurtarmayacağım. En azından gülerek stres'ten ölme riskimi azaltıyorum. 😉
Bence siz de öyle yapın. Kendi dalganıza bakın, nasılsa bulaşmayacak size yani. Bu kadar üzülüp stres yaparsanız Allah korusun kalpten gidersiniz, kalpten gitmeseniz bile ömrünüzü kısaltırsınız. 😉
Bunu geçen de belirttim her kim olursa olsun isterse en yakınlarımdan olsun bu virüs salgınını hafife alıp küçümsemek en hafif tabirle “cehalettir”. Bu cehaletin diplomayla alakası yok, daha başka bir şey. Kusura bakmayın da bütün dünya devletlerinin üst derece önlemler aldığı, yüzlerce binlerce kişinin ölmekte olduğu, sınırların kapatılıp liglerin ertelendiği bir ortamda herkes aptal da bir tek siz mi akıllısınız? Yok grip şöyle can alıyor yok intihar böyle can alıyor yok kanser... Yahu onları küçümseyen kim? Ama buraya gelip de “grip” ile kıyaslayıp bu Virüsü küçümsemek komiktir. Grip denen şey çeşitleriyle birlikte binlerce senedir var olan ve sayısız insanın hayatına neden olan bir şey, her sene sayısız insanın ölümüne neden oluyor zaten gribi kimse küçümsemiyor. Ama bu virüsün geçmişi binlerce seneye, yüzlerce seneye bile dayanmıyor, sadece 2019 Aralık ayına dayanıyor, hepsi bu. Bu yüzden insanlığın bu virüse gribin aksine bir bağışıklığı yok, tamamen bilinmeyen ve henüz ne tedavisi ne aşısı bulunmayan bir felaket. Grip sayısız can almışken bir de gribe eş değer hatta ondan da kötü yepyeni bir hastalıktan bahsediyoruz. İspanyol gribi yüz milyonlarca insanı öldürmüş, domuz gribi yüz binlerce insanı öldürmüş, bu virüsün nerelere yol açacağı ise muamma ve tam d bu yüzden her türlü tedbiri almak şart. Eğer hayatta kalırsak hayatta kalmış oluruz, kalamazsak en azından çabalamış oluruz hepsi bu.
2020 senesinde bu virüsün kara veba gibi yıkıcı Bir etkiye neden olmasını ben de beklemiyorum, mutasyon geçirip daha tehlikeli hale gelmediği sürece Domuz Gribinin yarattığı zarara benzer bir zarara neden olacak ve etkisi azalacaktır tamamen bitmese de. Ama diyelim ki totalde 100.000 insan ölmüş olacak, bu 7 milyarın içinden çok küçük bir sayı olabilir. Ama o 100.000’in içinde sen veya çok sevdiğin bir insan olursa o zaman hiç de küçük olmaz. İşte insanların bütün çabası da ellerinden geldiğince o 100.000’den kaçınmak. Bütün endişeleri yakınlarının o “küçük” kümeye girme ihtimali. Belki yüzde olarak çok düşük ama bir salgın söz konusu olunca her türlü önlemi almak kesinlikle yaşama içgüdüsünün doğal bir yansıması. O yüzden bu olayları hafife almanın hiçbir getirisi yok.