Bunu geçen de belirttim her kim olursa olsun isterse en yakınlarımdan olsun bu virüs salgınını hafife alıp küçümsemek en hafif tabirle “cehalettir”. Bu cehaletin diplomayla alakası yok, daha başka bir şey. Kusura bakmayın da bütün dünya devletlerinin üst derece önlemler aldığı, yüzlerce binlerce kişinin ölmekte olduğu, sınırların kapatılıp liglerin ertelendiği bir ortamda herkes aptal da bir tek siz mi akıllısınız? Yok grip şöyle can alıyor yok intihar böyle can alıyor yok kanser... Yahu onları küçümseyen kim? Ama buraya gelip de “grip” ile kıyaslayıp bu Virüsü küçümsemek komiktir. Grip denen şey çeşitleriyle birlikte binlerce senedir var olan ve sayısız insanın hayatına neden olan bir şey, her sene sayısız insanın ölümüne neden oluyor zaten gribi kimse küçümsemiyor. Ama bu virüsün geçmişi binlerce seneye, yüzlerce seneye bile dayanmıyor, sadece 2019 Aralık ayına dayanıyor, hepsi bu. Bu yüzden insanlığın bu virüse gribin aksine bir bağışıklığı yok, tamamen bilinmeyen ve henüz ne tedavisi ne aşısı bulunmayan bir felaket. Grip sayısız can almışken bir de gribe eş değer hatta ondan da kötü yepyeni bir hastalıktan bahsediyoruz. İspanyol gribi yüz milyonlarca insanı öldürmüş, domuz gribi yüz binlerce insanı öldürmüş, bu virüsün nerelere yol açacağı ise muamma ve tam d bu yüzden her türlü tedbiri almak şart. Eğer hayatta kalırsak hayatta kalmış oluruz, kalamazsak en azından çabalamış oluruz hepsi bu.

2020 senesinde bu virüsün kara veba gibi yıkıcı Bir etkiye neden olmasını ben de beklemiyorum, mutasyon geçirip daha tehlikeli hale gelmediği sürece Domuz Gribinin yarattığı zarara benzer bir zarara neden olacak ve etkisi azalacaktır tamamen bitmese de. Ama diyelim ki totalde 100.000 insan ölmüş olacak, bu 7 milyarın içinden çok küçük bir sayı olabilir. Ama o 100.000’in içinde sen veya çok sevdiğin bir insan olursa o zaman hiç de küçük olmaz. İşte insanların bütün çabası da ellerinden geldiğince o 100.000’den kaçınmak. Bütün endişeleri yakınlarının o “küçük” kümeye girme ihtimali. Belki yüzde olarak çok düşük ama bir salgın söz konusu olunca her türlü önlemi almak kesinlikle yaşama içgüdüsünün doğal bir yansıması. O yüzden bu olayları hafife almanın hiçbir getirisi yok.

WHO, Koronavirüsü pandemi ilan etti!

Pandemi terimi bir ülkenin tamamını veya dünyanın tamamını etkisi altına alan hastalıklar için kullanılıyor.

Reactions: Tolstoyevski
Tamam o zaman ben mendil alıp ağlıyorum, gözyaşlarım ile virüsü yokedebilirim.

Benim ne demek istediğimi zerre kadar anlamış değilsin. Evet salgın var ama bu öyle marketleri boşaltacak, üzerine benzin dökecek kadar bir şey değil yani. Oturup evde panik yapıp kalpten gitme ihtimalin bundan ölme ihtimalinden daha fazla.

Asıl cehalet bakteri ile virüsü ayıramayıp yapılan çoğu önlemin anlamsız olması. Amaç zaten ortalık karıştırmak. Bunu da harika başarıyorlar.

Alınan çoğu önlem anlamsız zaten. Alınmasa da olur zaten. Önlem almayan o kadar insan tanıyorum ki, biri de ben. Hadi gelip beni yakalasın bakalım o virüs.

Ben virüs ile dalga geçmiyorum. Panik yapanlarla dalga geçiyorum. Yaygara ile önlem arasında ince bir çizgi var. Bu çizgiyi korumayan insanlarla dalga geçiyorum.

Macaristan'da Koronavirüs nedeniyle OHAL ilan edildi!

Macaristan'da Koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Ülkede tüm okulların kapatılacağı ve büyük toplantıların yasaklanacağı bildirildi.

Yakın bir tanıdığını kaybettiğin zaman da geri gelmeyecek ama üzülüyorsun değil mi, o zaman gülmüyorsun, her şeye gülünmez. illa yakın bir tanıdığının başına mı gelmesi lazım durumun ciddiyetini anlamak için. Bugün burada bir kadın öldü bu virüsten dalgaya alacak halim yok.

Kimse benzin dökelim, marketleri yağmayalım demiyor, aşırı abartılması başka içgüdüsel hareketler başka. Koskoca İtalya tarihinde ilk kez ülkesel karantide uygulamak zorunda kaldı, bakın söylemesi kolay ama bu çok çok önemli ve onlarca sene sonra bile unutulmayacak bir olay. Bir ülkenin tamamen karantinaya girmesi... Üstelik yaşayacakları korkunç ekonomik kayıplara, ekonomik problemlere rağmen bunu yapmak zorunda kaldılar yani devlet denen şey öyle vatandaş gibi keyfi istedi diye panik durumunda olamaz. Durum böyleyken ve İtalya yakında diğer birçok ülke de katılacakken ve Çin, İran gibi güçlü devletler dahi çökme noktasına gelmişken gelip de “aman canım nolacak abartmayın” denilmesi gerçekten komedi.

Bu saydığım ülkelerin ortak noktası Amerika karşıtı olmaları, İtalya da dahil. Öyle komplo teorilerine kulak asmayı sevmem, ama birisi dese ki bu virüs meselesi Amerika’nın işi, klişe de olsa en azından “abartılacak bir şey yok” diyenlere göre çok daha mantıklı, kabul edilebilir.

Son olarak insanlar daha çok sabun kullanmaya, antiseptik ürünler kullanmaya, dezenfekten ürünleri kullanmaya başladı. Bunlar diyelim ki bakteriler öldürüyor; peki hiç kullanılmamasına göre kullanılmaya başlanmasının ne zararı var? Tam aksine çok ciddi bir faydası var o da o o küçümsenen bakterilere karşı önlem alınarak VÜCUDUN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLÜ TUTULUYOR. Yani adam antibakteriyel ürünler kullanmadı, hijyene dikkat etmedi ve hastalanarak bağışıklık sistemini o dönemliğine zayıflattı. Olacak iş ya, çat diye o anda bir de CoronaVirus kaptı. O anda bağışıklık sistemi de zayıflamış halde, hadi buyrrun cenaze namazına?

Hijyenik ürünlerin bu virüsten koruması ancak bu yolla etkilidir ve sırf bağışıklığı güçlü tutmak adına bile anti “bakteriyel” ürünlerin kullanımının artması çok olumludur. Tabi o sektör bayram etti ve bunu kötüye kullananlar var, o bakımdan bir şey diyemiyorum.

İyi o da challenge'a katılmış.

@Tolstoyevski @bazinga İnsanlar 2012'de aralık'ta marketleri boşaltıyordular, Şirinceye falan yerleşiyordular. Ne oldu?

Çoğunluğun aynı şeyi yapması o şeyin doğru olduğu anlamına gelmiyor. Eğer sürü psikolojisi ile gidersek zaten işimiz var.

Ayrıca Tolstoyevski sen o kadar uzun yazmışsın ki, yavaş yavaş okuyorum.
Herkes deli bir akıllı sensin gibi bir şey demişsin. Egoistlik yapmak istemiyorum ama oldukça akıllıyım. Bugün elinde yazdığın bilgisayar, telefon ve b. aletleri bir akıllı ben miyim diyip kimse icat etmeseydi o zaman? Tabii bu sadece bir örnek.

Ben bu konuda tekim demiyorum zaten benim gibi düşünen az insan yok. Ölenlerden daha fazla en azından.
Bunu düşünmek için ileri derecede deha olmaya gerek yok.

Bu bitecek son mu olacak? Hayır. Bir kaç yıl sonra, belki 5, belki 10 yine böyle bir şey olacak ve insanlar zerre kadar ders çıkarmadan yine virüs kapmamak için ya kalpten gidecek ya da benzin döküp kendini yakacak.

Yoo bizim komşuda da bir kişi öldü, Korona diye ortalığı ayağa kaldırdılar ama kadın miokard infarktüsünden gitmiş meğersem.

İşte o kadını öldürenler bu ortalığı yaygaraya verenler. Bence daha büyük bir günah işlemişler.

Kaç vaka görülmüş, kaç kişi ölmüş ki OHAL'e kadar gidilmiş?

Çin'in sorumsuzluğundan başka bir şey değil bu yaşananlar...

Zaten hijyenik önlemler virüs olsun olmasın yapılması gereken bir şey. Senin dediğin tedavi değil zaten profilaksi. Bence insanlar sırf bu virüs yüzünden ellerini tualetten çıktıktan sonra yıkamaya başladısa, e biraz hakediyor. 2-3 yıl sonra bu olay unutunca zaten o yine elini yıkamayacak. Huylu huyundan vazgeçer mi?

Ülkelerden neden konuşuyorsunuz? Zaten bunu yapmalılar. İnsanların gönlünü bir şekilde kazanmak gerekir. E bu insanlar demez mi biz niye önlem almıyoruz diye ülkeye karşı sokaklara dökülür.

Sen bir sağlıkçısın bende sağlıkçıyım, senin neler demek istediğini anlıyorum, insanlar panik yapmasın istiyorsun, stres altına girmesin istiyorsun evet haklısın ama bu virüs öyle basite indirgencek bir şey değil. Avrupa ın göbeğinde İtalya da 800-900 kişi öldü, şuan Avrupa ülkeleri ağır risk altında çünkü yaşlı nüfusları fazla. Merkel bugün yaptığı açıklamada Almanya'nın yüzde 60'ı bu virüse yakalanabileceği söylenmiş. Senin mesajların da ise abartılacak bir şey yok havası var ve bu yanlış.

Canım kardeşim anlatamıyormuyum ya da anlatmam için ne yapmam lazım bilmiyorum.

Zaten bir "insan" evladı normalde yapması gereken "profilaksi"leri yaparsa bu virüse yakalanmaz.

Bunu olağanüstü hal haline getirip marketleri boşaltmaya, mumyalanmaya ne gerek var ki?

2014 aralıkda da "ebola" diye milletin başını yediler. Yani bu son olmayacak zaten. Bugün elinizi mumyalansak bile 3-5 yıl sonra yenibir şey çıkacak.

Ölenlerin çoğu yaşlı zaten Allah bilir heyecandan ölüyor zavallılar.

İşte senin gibi herkes “ne olacak canım abartmayın” dese o bu salgın yüzünden hijyene önlem vermeye başlayanlar dahi eskisi gibi devam ederdi, kelebek etkisi misali bu Virüsün yayılması ve etkisi çok daha kötü olur. Bir kişinin alacağı önlem toplumun tamamını etkiliyor bu tür virüslerde, o yüzden kafasına temiz kullanılmamış çöp poşeti geçirip dışarı çıkan adama bile saygı duyarım böyle bir durumda.

Ayrıca bu virüsten önce insanların temizlik akışkanlıkları tabi ki yoktu, Türkiye yine Avrupa’ya göred daha temiz sayılır yani bunları konuşmaya bile gerek yok gibi.

Senin komşu miokard'tan ölmüş olabilir ama buradaki kadın bu virüsten öldüğü açıklandı.

13 vaka çıkmış o yüzdenmiş..
Avrupa'da yaşananlar yaşlı nüfus etkisi bence, çocuk ölümü hiç görülmemiş. Genç ölümü de çok çok az, ölenlerin %80 fazlası +65 yaş... Amerika'da 100 yaşında bir adam da iyileşmiş, garip bir virüs.

Avrupa parlamento başkanında corona virüsü belirtileri göstermiş. 1 hafta önce de RTE ile görüşmüş umarım bir şey olmaz.
@Tolstoyevski

Reactions: Yiğitt