SON DAKİKA!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde koronavirüs vakalarında yaşanan artış üzerine yarın saat 18.00'den itibaren 13 Nisan'a kadar kısmi sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ülke genelinde Eczaneler, Hastaneler ve Süpermarketler açık bulundurulacak. Diğer işletmeler kapatılacak.

SON DAKİKA!

İsrail, 371 yeni koronavirüs vakası bildirerek toplamda 1,442 vakayı doğruladı

Çok geçmiş olsun, güzel haberlerini bekliyoruz. Dikkat et yurtta ve uçakta da. 🙏
Bunları canlı yaşayan birisinden okumak çok farklıymış.
Be careful.
Büyük geçmiş olsun güzel haberlerini bekliyor olacağız umarım en kısa sürede atlatılacak bu süreç.
Hoşgeldin Iraz, büyük geçmiş olsun. Şimdiden iyi yolculuklar, dikkatli ol. Bekliyoruz dönüşteki yorumlarını.

İnşallah İtalya'daki durum da bir an önce düzelir ve normala hayatına dönebilirsin.

Hepinize çok teşekkür ederim, umarım her şey daha iyiye gider. İnsanların psikolojik durumları açıkçası çok ikilemde gibi geliyor bana; bir tarafta gerçekten önlem alıp, her gün gelen haberler karşısında morali bozuk bir grup varken diğer tarafta da uyarılara pek kulak asmayan bir grup var gibi. Ama birinci grup daha baskın tabii.
Bu arada Los Angeles'ta yaşayan Kanadalı bir tanıdığımla konuştum, açıkçası o da şehirde karantina uygulanmasına rağmen özellikle turistlerin pek dikkat etmediklerini söyledi. New York'ta en son epey bir vaka vardı yanlış bilmiyorsam, o da ABD İtalya veya İspanya'ya dönebilir diye korkuyordu.

Türkiye'de de durum çok farklı değil ne yazık ki.

New York'ta evet aşırı yayılmış.
Los Angeles'ta hala turist var mıymış ya, bu kadar gamsızlık da fazla...

Çok zor cidden. Twitter’dan da takip ettiğim için seni az çok haberim vardı. Şimdiden iyi yolculuklar. Umarım hiçbir şey olmadan atlatırsın bu süreci.

geçmiş olsun, böyle bir süreçte aileden uzak kalmak çok zor. Benim ailem burada ama ben bile onları 2 haftadır göremiyorum ve bu gidişle ayıda rahat bulacak (İsveç'te kaliyoruz biz). Bizim burada sokağa çıkma yasağı yok, okullar açık ve hayat devam ediyor. Ailem risk grubunda olduğu için görüşemiyorum. Benle kalan bir dayım var işe gitmekte. Ben nekadar evden nadiren çıksam da dayımdan kapma riskim yüksek ve zincielemw bulaşma durumu olmaması adına annemlerle görüşmüyorum(kronik rahatsızliğım var benimde ama aileme oranla riskim daha az ) yiğenlerimde okulla gittikleri için annemlere risk teşkil etmesinler diye onlarda benimle kalmaktalar bu ara. Yaşadığın zorluğu anlıyorum yani. Gerçekten psikolojik olarak insanı yıpratan bir süreç bu. Yolculuğunda ve Türkiye'deki süreçte umarım sorunsuz geçirirsin ve bizide haberdar et

İranda 6 yaşında bir çocuk coronavirus'dan ölmüş.

Reactions: Aserat
İranda 6 yaşında bir çocuk coronavirus'dan ölmüş.
İngiltere’de de 18 yaşında bir genç ölmüş ve ülke bazında en genç ölüm olarak tarihe geçmiş. Böyle küçük yaşta olanların bir virüs yüzünden hayattan kopması çok üzücü.

Reactions: Ahmed
Ne zaman başlamıştı tam olarak?
İlk vakalar Aralık ayında çıkmış hatta öncesi Kasım ayına kadar uzuyor tabi o ara saklamalar oldu. Ocak ayının 3.haftası tüm dünyanın haberi oldu. 20 Ocak itibarenden Çin bu işin büyüyeceğinin anlayınca karantinaya aldı.

20 Ocak civarlarında karantina başladı diyebiliriz.

Reactions: bazinga
İRAN'DA SON DURUM!

122 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1934'e yükseldi.