Türkiye yardım edecek gibi duruyor en sonunda, İran ve Bulgaristan'a yardım etti malum. Oraya da yardım etsek...
Bizimkiler yardım eder zaten de umarım İtalya da yardım kabul eder. Çok çok acı bir durum özellikle aileleri ile telefonda vedalaşmaları beni çok duygulandırdı.

Reactions: Yiğitt
Beni en korkutan detay ise İtalyanın aklı başına geç gelse de son 2 haftadır tam takır ulusal karatina ve sokağa çıkma yasağı uyguluyor olması. Yani 2 haftadır bu derece içe kapanmaya rağmen durum bu. Ya halen sokağa çıkma yasağı ilan etmeyen ve virüsün nüfusun içinde yayılmasına engel olmayan kalabalık nüfuslu ülkeler? 2-3 hafta sonra?

Artık bir an önce bir şeyler olsun. 2020 senesindeyiz, bilim biraz daha hızlı çalışmalı.

İngiltere AB'den çıkarak AB'nin bi yetkinliģinin kalmadığını gösterdi zaten bize.
Aynen haklısın. Avrupa başta mülteci akımında sınıfta kaldı sonrada bu konuda. İtalya'ya çektiği muamelenin acısı ilerde çıkacaktır zira İtalya ne Balkan ülkeleri nede eski Sovyet artığı gibi birliğe sonrada katılan bir ülke değil.

Reactions: sokak sanati

AB değeri düşüyor sadece başka bi şey olmaz. İyi ki girmemişiz. Bunlara ekstra imtiyaz tanıdığımızı düşünsene. Felaket.

Reactions: Harunnn60
AB anlaşılan vize serbestisinden ibaret.
İtalya'yı bu durumda bırakmaları işlevsizliklerini göz önüne sermiş oldu.

Sürekli ilaç haberleri geliyor bir yerlerden bunları aslında bir an önce kullanmayı deneseler belki kurtaracakları olacak.
Şu an ciddi vakaların hepsi ölümle sonuçlanıyor gibi. Bir şeyler denemeliler.

Reactions: Harunnn60
FRANSA'DA SON DURUM!

Fransa 1,847 yeni koronavirüs vakası ve 112 yeni ölüm bildirerek toplamda 14,459 vaka ve 562 ölümü doğruladı.

ABD'de vaka sayısı 22.813 olmuş ve dördüncü sıraya yerleşmişler. Bence uzun vadede vaka sayısında İtalya ve Çin'i de geçip ilk sırayı alacaklar. Sağlık sistemlerinin berbat olduğunu da düşünürsek ölü sayısının da çok artması muhtemel. Fakat yaş ortalamasının İtalya'ya göre daha düşük olması ve ekonomi açısından çok rahat olmaları sayesinde daha az kayıpla atmaları muhtemel.

+65 Yasağının detayını anlamadım... 3 defa okudum.. bu insalar hiçmi dışarı çıkmıcak yoksa mesela markete gidebilecek mi?

DOMİNİK'TE SON DURUM!

Yarışma programı Survivor'ın çekimlerinin yapıldığı Dominik Cumhuriyet'inde son durum; 112 vaka 3 ölüm.

Anladığım kadarıyla markete de gidemeyecek. Destek ekipleri olacak ve onlardan yardım istenecek alışveriş vs için. 112, 155 aranabilir deniyor.

"Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan" şeklinde bir ifade mevcut, bu grupta olan yaşlıların çoğu dışarı çıkmıyor ki zaten. Asıl tehlike arz eden, bu yaşlıların yakınları oluyor ve onlar da virüsü eve taşıyabilirler bu durumda. Biraz eksik ve yoruma açık bir karar gibi geldi bana.

Bende anlamadım..merak etmemim nedeni babamın 67 yaşında olması. Ondan soruyorum çok arkadaşlar.

Tamamen toplumdan izole etmeleri çok zor zaten. Muhtemelen ihtiyaçlarını karşılayacak kişi sabit 1-2 kişi olacaktır ve sınırlı düzeyde kontakt kuracaktır. Dışarıda birden fazla insanla kontakt kurmalarından çok daha az tehlikeli.

Reactions: Sherlock