🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Test sayısına göre vaka sayısı azalmış bugün.

İyileşen sayısı da inşallah zamanla daha da yükselecektir.

Vefat sayısı yine 100 civarlarında.

Düşüş iki gündür devam ediyor, bakalım bu hafta sonu yasak kararının etkisini görecek miyiz? Benim korkum market, büfe gibi yerlerde aşırı yoğunluğun oluşması. İnsanlar bu hafta boyu dolduracaktır yine maalesef, o konuda bir şey de yapılamaz gibi. Eldiven ve maskesiz bir yere çıkılmıyor gibi artık, herkesin maskesi var en azından. Eldiven konusuna da dikkat edilse iyi olacak.

İyileşen hasta sayımız da epey iyi gidiyor. Toplam iyileşen sayımız 4000'e yaklaşmış durumda.

Düşüş iki gündür devam ediyor, bakalım bu hafta sonu yasak kararının etkisini görecek miyiz? Benim korkum market, büfe gibi yerlerde aşırı yoğunluğun oluşması. İnsanlar bu hafta boyu dolduracaktır yine maalesef, o konuda bir şey de yapılamaz gibi. Eldiven ve maskesiz bir yere çıkılmıyor gibi artık, herkesin maskesi var en azından. Eldiven konusuna da dikkat edilse iyi olacak.

İyileşen hasta sayımız da epey iyi gidiyor. Toplam iyileşen sayımız 4000'e yaklaşmış durumda.
Herkesin maskesi var mı? 8 gündür maske bekliyoruz ailecek.

Maalesef bazı insanlar eldiveni doğru kullanmıyor diye hiç kullanmasalar daha iyi.
Açık elle olduklarında korkup sık sık yıkıyor ve ya kolonya falan kullanıyorlar. Ama eldiven olunca sorun değil gibi hem yüzüne hem telefon gibi eşyalara eldivenle dokunuyorlar. Sanki eldiven olunca virüs olmuyormuş gibi.
Bu durumu çok görüyorum ben. El yıkama olayını çok yanlış anlayan kesim bu tarz devam ediyor.

Tamamen eskisi gibi olmamız bence çok uzun sürecek. Tabii tamamen eskisi gibi olmaktan kastın ne olduğuna bağlı?

Mesela tokalaşma, el öpme gibi geleneklerimiz büyük bir ölçüde tarih olacak. En azından çok uzun bir süre için. Özellikle de yaşlılar ile tabii.

Muhtemelen Haziran sonuna doğru sokağa çıkmanın tehlike olarak görüldüğü dönemden çıkarız. Fakat sinema vb kültürel etkinlik yerlerine vs erişim bir süre daha uzar. Belki de aşı çıkıncaya kadar... Fransa'da Haziran sonu yapılması planlanan Cannes Film Festivalinin yapılması pek mümkün gözükmüyor denmiş mesela bugün.