🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Haklısın.
Bizde sokaka çıkma yasağı adım adım getirildi. İlk birşeyler yasaklandı falan, sonra sokağa çıkma yasağı geldi ve sonunda sert kurallara sahip sokağa çıkma yasağı geldi. Ama bu yasak gelmeden 3 gün önce duyuruldu ve 3 gün sonra yasak gelince süreç ne şekilde uygulanacak, nereler açık kalacak ve sokağa çıkmak için nasıl izin alınacak falan hepsi ile ilgili devamlı tanıtımlar yapıldı. Hatta bu kurallar ile ilgili telefonlara youtubedeki anlatım linkini bile atdılar.
Şu an sokağa çıkma yasağı var ama marketlerde durum sakin, herşey normal. Çünkü alıştırarak söylendi ve bu yasağın market/ezcane gibi şeylere etki etmediğini tam anlamıyla insanlara anlatıldı. SMS-le izin alıyor ve herkes günde 1 kere 2 saat çıkabiliyor, market alışverişini yapıyor dönüyor.

Gerçekten 40k+ vakaya sahip bir ülke neden böyle büyük hatalar yapıyor anlamıyorum. Ben o dün gece sokağa çıkan insanları asla kınamıyorum. Herkesin düşünce yapısı ve anksiyete düzeyi, evdeki stoğu aynı değil. Pat diye yarım bir açıklama ile bazıları virüsü bile düşünmeden çıkmıştılar.

Reactions: mrt-06
Amaçda o değil mi zaten 😏
Gerçi malum kısım ne yönetimin beceriksizliğini anlayacak ne de bu az ihtimalli teori ile suçu halka atarak işin içinden sıyrılmaya çalıştıklarını anlayacak. Biz muhalifler yine kendimiz çalıp kendimiz oynayacağız.

Öncesinde olması ne gerekiyorsa yapmışlar.. Demek istediğim de buydu...

Reactions: Ahmed
Reactions: Emre Ozansoy
İyileşen sayısı oldukça iyi. Zamanla daha iyi olacaktır. İnşallah şu 1-1.5 aya yeneceğiz şu virüsü.

542 harika iyileşen sayısı, normal olarak bu sayılar gelecektir günlük olarak.

Ölü sayısı vaka sayısına göre çok çok düşük, şükürler olsun güzel haber. Tabi bakanın açıklamasında en çok vaka 25-30 yaş aralığında görülüyordu, o nedenle vaka fazla ölüm az. Test sayısı çok iyi yükselişte 340 bin teste 50 bin vaka da bence iyi oranlar. Mayıs sonunda anca kurtuluruz gibi tabi, onu da atlamamak lazım...

Dünkü kargaşayı da ekle Yiğido..

Entübe ve yoğun bakım hasta sayısı düşük gelmiş..Vefat sayısı 100 bandına ulaştı ve vaka sayısı 5000 aştı günlük.

100. 000 göreceğiz ama hep aynı şeyi yazıyorum;
İyileşme oranı ile diğer oranları takip etmeli.

Ölü sayıları hep benzer sayılar geliyor, bu çok garip geliyor bana. Veriler yanlış demiyorum ama benzer olması bir değişik detay.
Önce devamlı 75 civarı geliyordu. Şimdi de son 3 gündür rakamlar şöyle 96-98-95.

Çin ile aynı yolda ilerliyoruz. Orada da vaka fazla ölüm azdı. Sebebi yaş bence. Türkiye'de yaşlı nüfus az Avrupa'ya göre. Çin gibi bitireceğiz bence durumu