🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SON DAKİKA!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: "Meclis'te şu ana kadar 3 kişide vaka tespit edildi."

SON DAKİKA!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Milli Dayanışma Kampanyası) Kampanya hesaplarında toplanan meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı."

"Gazi Mustafa Kemal’in imzasıyla yayınlanan Tekalif-i Milliye emiriyle varını yoğunu ortaya koymuş bir milletiz. "

Hep aynı şeylerden bashediyor.
Tek dikkatimi çeken "Gazi Mustafa Kemal" ibaresi.

30 bini geçmiş vaka, şu an pik noktasındayız. 10 gün daha bu rakamları dolaşacak gibi, Nisan sonuna doğru azalışa geçer ve kontrol altına alınır diye düşünüyorum. İyileşen sayısı da yükselişe başladı beklenildiği gibi, artarak devam eder inşallah. Vefat sayısı 1000'e doğru gidiyor. :(

Vaka sayısı çok fazla ama ölümler az, şimdilik sağlık sistemi çökmedi hala iyi gidiyor, Şu havalimanı olayı güzel oldu. Yer sorunu çözüldü. Yakında solunum cihazları sıkıntısı başlar onun içinde planları vardır umarım.

30 bini geçmiş vaka, şu an pik noktasındayız. 10 gün daha bu rakamları dolaşacak gibi, Nisan sonuna doğru azalışa geçer ve kontrol altına alınır diye düşünüyorum. İyileşen sayısı da yükselişe başladı beklenildiği gibi, artarak devam eder inşallah. Vefat sayısı 1000'e doğru gidiyor. :(
Vaka sayısı çok fazla ama ölümler az, şimdilik sağlık sistemi çökmedi hala iyi gidiyor, Şu havalimanı olayı güzel oldu. Yer sorunu çözüldü. Yakında solunum cihazları sıkıntısı başlar onun içinde planları vardır umarım.
Ölümlerin her gün 70+ gelmesi ilginç değil mi?

• İlginç
Reactions: Yiğitt

10 günde peak durumu mümkün değil çünkü sokağa çıkma yasağı ilan edilmedi ve son raddeye kadar edilecek gibi durmuyor. Sadece İstanbul’da günde 1-2 milyon insan toplum taşıma kullanarak işlerine gitmeye devam ediyor. Bunların 10.000’ine virüs bulaşsa katlamalı olarak birkaç günde o sayı 100.000’i yine bulacaktır ve o anda halen insanlar mecburen işe gitmeye devam ediyor olacak... Daha 20 yaş altı yasağa çıkma yasağı getirip de sonradan 18-20 yaş arası olanlar işe gidebilir diyecek kadar düşen bir mekanizma söz konusu, ne 10 günde durması? 3 hafta önce “süreci çok iyi yönettiler, vallahi helal olsun” diyenler vardı, merak ediyorum halen aynı fikirde misiniz? @The_Erinch