🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

• Güldürdün
Reactions: The_Erinch
Çok açık ve net söylüyorum.

Yaşlılara bu kadar ilgi gösteren, bu kadar yardımcı olan 2. bir ülke yok bence şu an.

O kadar destek hattı yarattılar ama nafile. Burda bile pencereden kaç tane yaşlı gördüm sokaklarda. Keşke bana da evde kal denilse de tek derdim bu olsa. Ben de bir sağlık çalışanıyım ve çalışmamak gibi bir lüksüm de yok.

Yaşlıların bu kadar başına buyrukluğunun sebebi eskiden onlra gösterilen müsama. Kimse kusura bakmasın. Eğri oturup doğru konuşalım. Bence "insan"ları, toplumu idare etmenin en iyi yolu korkudur. Eğer insanları korkutmazsan hiçbir şey olacağı yok.

Bu belki kulağa barbarca geliyor ama eskiden nasıl olduğunu herkes biliyor. Eğer insanlar korkmazsa onlara bir şey yaptıramazsın.

Bu herkes için geçerli değil ama kurunun yanında hep yaş da yanar zaten.

Şimdi ben 7 gündür evde oturuyorum, kafayı yemek üzereyim, 7 gündür. Sayın Sağlık Bakanımızın, devletimizin verdiği direktiflerle 7 gündür evde oturuyorum. Şu balık tutanlar, bu dolaşanlar bunlar mikrop saçıyorsa, bunlarda koronavirüs varsa bunları DİREKT GÖMSÜNLER. Ben neden bunlarla neden aynı kategoriye giriyorum? Bunları direkt gömün. 7 gündür evimden çıkmıyorum neden bu pislikler yüzünden ben bu salgına maruz kalıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İçişleri Bakanım, Sayın Sağlık Bakanım, Sayın Türkiye Emniyet Müdürlüğü kim varsa artık... Artık yeter! Bu cahil insanları siz durduramazsınız! Cahil bunlar. Derhal sokağa çıkma yasağı, derhal! Herkes evinde otursun, sokağa çıkma yasağı getirin lütfen! Çok insan ölecek...

Murat Övüç
Milyonların sesi olan bu haykırışa kulak verilsin artık..

Şimdi ben 7 gündür evde oturuyorum, kafayı yemek üzereyim, 7 gündür. Sayın Sağlık Bakanımızın, devletimizin verdiği direktiflerle 7 gündür evde oturuyorum. Şu balık tutanlar, bu dolaşanlar bunlar mikrop saçıyorsa, bunlarda koronavirüs varsa bunları DİREKT GÖMSÜNLER. Ben neden bunlarla neden aynı kategoriye giriyorum? Bunları direkt gömün. 7 gündür evimden çıkmıyorum neden bu pislikler yüzünden ben bu salgına maruz kalıyorum.

Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın İçişleri Bakanım, Sayın Sağlık Bakanım, Sayın Türkiye Emniyet Müdürlüğü kim varsa artık... Artık yeter! Bu cahil insanları siz durduramazsınız! Cahil bunlar. Derhal sokağa çıkma yasağı, derhal! Herkes evinde otursun, sokağa çıkma yasağı getirin lütfen! Çok insan ölecek...

Murat Övüç
Adamın dibi. :Z

• Harika
Reactions: xBUGRAx

Murat Övüç
65+'a yasak geldi de ne oldu? Yine herkes dışarılarda. Yaşlıların istediği ne anlamıyorum? Her türlü imkan var ama yine sokaklara serpilmişler.

Otobüsde ayakta duramayan yaşlıların, her konuda öncelik isteyen yaşlıların sokaklarda Harlem Shake oynamadığı kaldı bir tek.

O kadar fazlalar ki artık normal insan saçının beyaz olduğuna ikna olmaya başladım. :D

Çok açık ve net söylüyorum.

Yaşlılara bu kadar ilgi gösteren, bu kadar yardımcı olan 2. bir ülke yok bence şu an.

O kadar destek hattı yarattılar ama nafile. Burda bile pencereden kaç tane yaşlı gördüm sokaklarda. Keşke bana da evde kal denilse de tek derdim bu olsa. Ben de bir sağlık çalışanıyım ve çalışmamak gibi bir lüksüm de yok.

Yaşlıların bu kadar başına buyrukluğunun sebebi eskiden onlra gösterilen müsama. Kimse kusura bakmasın. Eğri oturup doğru konuşalım. Bence "insan"ları, toplumu idare etmenin en iyi yolu korkudur. Eğer insanları korkutmazsan hiçbir şey olacağı yok.

Bu belki kulağa barbarca geliyor ama eskiden nasıl olduğunu herkes biliyor. Eğer insanlar korkmazsa onlara bir şey yaptıramazsın.

Bu herkes için geçerli değil ama kurunun yanında hep yaş da yanar zaten.
İnternet gerçekten büyük nimet. Genç kesimde de cahillik çok var tabii ama en azından cehalet oranı biraz daha az. Yaşlılar ise internetten tamamen uzak oldukları için farklı bir dünyada gibiler maalesef. Tabii ki çok bilinçli yaşlılarımız da var o ayrı.

Bugün yaşananların sebeplerden biri de bence eskiden mevcut olan erken emeklilik. Bugünkü yaşlıların çoğu çok genç yaşta emekli oldular ve tembel bir yaşama alıştılar. Çoğunun hayatları kahvehaneye gidip etrafta gezinmekten ibaret maalesef.

İnşallah gelecek nesillerde bu durum daha iyiye gider ve toplumsal bilinç seviyemiz ciddi şekilde yükselir...

İnternet gerçekten büyük nimet. Genç kesimde de cahillik çok var tabii ama en azından cehalet oranı biraz daha az. Yaşlılar ise internetten tamamen uzak oldukları için farklı bir dünyada gibiler maalesef. Tabii ki çok bilinçli yaşlılarımız da var o ayrı.

Bugün yaşananların sebeplerden biri de bence eskiden mevcut olan erken emeklilik. Bugünkü yaşlıların çoğu çok genç yaşta emekli oldular ve tembel bir yaşama alıştılar. Çoğunun hayatları kahvehaneye gidip etrafta gezinmekten ibaret maalesef.

İnşallah gelecek nesillerde bu durum daha iyiye gider ve toplumsal bilinç seviyemiz ciddi şekilde yükselir...
Haklısın ama zaten Türkiye TV konusunda da çok önde. Genç kesim izlemese bile yaşlı kesim için her türlü kanal var oyanalanacak.

Demek istediğim zaten insanları yöneten bir unsur olmalı. Bir korku olmalı. İlla çıkıp birisi "dışarı çıkma yasağı" var demesi gerekmiyor. Herkes "yasak gelsin!" diye naralar atıyor ama yasağı çiğneyen ilk kendileri.

İlla birisi "yasak" demesi mi gerekiyor? Herkes kendi üzerinde bilinçli olursa yasak gelmesine gerek kalmaz.

Haklısın ama zaten Türkiye TV konusunda da çok önde. Genç kesim izlemese bile yaşlı kesim için her türlü kanal var oyanalanacak.

Demek istediğim zaten insanları yöneten bir unsur olmalı. Bir korku olmalı. İlla çıkıp birisi "dışarı çıkma yasağı" var demesi gerekmiyor. Herkes "yasak gelsin!" diye naralar atıyor ama yasağı çiğneyen ilk kendileri.

İlla birisi "yasak" demesi mi gerekiyor? Herkes kendi üzerinde bilinçli olursa yasak gelmesine gerek kalmaz.
Haklısın da "yasak gelsin" diyenler bilinçli genç kesim ve onlar dışarı çıkmıyor zaten. :)

Bilmiyorum duydunuz mu bu olayı? :D Yine de anlatayım.

Stalin meclise konuşma yapmaya gelmiş. Tam konuşurken birisi hapşırmış. Stalin "kim hapşırdı?" diye sormuş, bakmış cevap yok askerlere ateş emri vermiş, ilk sırayı götürmüşler. Tekrar aynı soruyu sormuş, cevap alamamış. Askerler bu sefer de ikinci sırayı taramışlar. Yine sormuş "kim hapşırdı?" bu sefer tam 3. Sırayı tarayacakken en arka sıradan birisi ürkekçe elini kaldırmış, 'ben hapşırdım' demiş. Stalin de cevaplamış "çok yaşa"

Korku ön güzel yönetim şeklidir. :D

Yaşlıların da hepsi benden daha iyi kullanıyorlar sosyal medyaları. Tiktok hesabı olmayan yaşlı yok. :D

Hep işlerine geleni yapıyorlar. :D

Ama az önce izledim su falan atmışlar galiba ama o kadar da değil ya. :F

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ceyhan: Bu hafta herkes evine girmezse bu işi kontrol edemeyiz

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin olarak, önümüzdeki haftanın Türkiye için son derece kritik olduğunu belirterek, "Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Kanal 7 ekranlarında Başkent Kulusi programına konuk oldu. İran ve Çin'e bakıldığında vakaların azaldığını ancak Avrupa ve ABD'ye göre hızlı bir artış söz konusu olduğunu vurgulayarak, "Yayılma kontrolden çıktı diye bir şey şu an söyleyemeyiz. Çok kritik bir dönemdeyiz. Şu bir hafta en kritik dönem. Bu haftada kontrolleri hızlı bir şekilde yapmazsak kontrol etmesi çok zor bir döneme girebiliriz" diye konuştu.

'İllerin açıklanmamasının mantıklı gerekçeleri var'
Vakaların tüm illere yayılmasıyla durumun zor olacağına işaret eden Prof. Ceyhan, "İllerin açıklanmasında böyle bir yarar olabilir. İllerin açıklanmamasının mantıklı gerekçeleri var tabii, devletimiz bu konularda önlem alıyordur. Vakalar sadece belli illerdeyse karantina uygulanıp, giriş çıkışlar durdurulabilir. Biz İtalya'dan daha büyük bir ülkeyiz, kontrol etmemiz çok zor olur. Şu bir haftada herkes evlerine girmezse, insanlara temasa devam ederse bu işi kontrol etmemiz mümkün değil" dedi.

'Böyle giderse sokağa çıkma yasağı kararı verebiliriz'
Sokağa çıkma yasağına ilişkin görüşleri de değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Ceyhan, "Virüsün yayılımını önlemenin tek yolu herkesin eve kapanmasıdır. 65 yaş üstüne getirilen sınırlama ölümlerin önüne geçmek için atılan bir adım. Ülkeler için sokağa çıkma yasağı kararı vermek kolay değildir. Bakın hepsi başta öneride bulundu hepsi sonra mecburen getirmek zorunda kaldı. Böyle giderse bizde aynı kararı vermek zorunda kalabiliriz" şeklinde konuştu.

1584889490861.png

Kahramanmaraş’ta sokağa çıkma yasağına uymayan vatandaşa 392 lira cezai işlem uygulandı. Yaşlı adam, “Yapacak bir şey yok, görürsek bir daha yazarız dediler” dedi.
Dayı ilk cezayı yiyen olarak mutluluk pozunu vermiş..

Gülsem mi ağlasam mı... kızsam mı..artık yorum yapamaz durumdayım. akışına bıraktım gitti..

@Tolstoyevski @Harunnn60 @Ahmed @bazinga @Bully @cookies @hayret bi şey @Emre Ozansoy @Dosi @Silinmiş Üye @RevaN