🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Evet.. zaten vaka sayısı artacak belli bir süre bunu herkes kabullenmeli..
Önemli olan tedaviye olumlu yanıt verenlerin durumu..henüz bir bilgilendirme alamadık onla ilgili....
Ben de en çok bunu merak ediyorum. Kaç günde iyileşiyor bu meret
11 gün olmuş.

Almanya örneği gibi düşünelim vaka sayısı çok fazla ama ölüm az. Bu şekilde gidersek iyidir, eğer ölümler aşırı derecede artarsa risk var diyebiliriz bana göre.
Aynen Almanya o konuda çok başarılı.
Vaka artıyor ama ölümü sınırlı tutuyor;demekki sağlam tedavi ve izolasyon mevcut.

Reactions: Harunnn60
Vaka sayısı düne göre az çıktı galiba?
Umarım giderek azalır vaka sayısı.

Bence önemli olan vaka sayısı değil ölüm oranı. Ne kadar vaka artarsa o kadar iyi bizim için. Sonuçta bulunan vakalar hem karantinaya alınır hemde çevresi alınır.

Edis'in geçen söylediği çok mantıklıydı. ' Sonuçta hepimiz yakalanacagız şu aşı bulunana kadar, tedavisi çıkana kadar yakalanmamak için çıkmayın' tarzı bi şey söylemişti baya mantıklıydı. Silinmez bu virüs bu saatten sonra.

Ben de en çok bunu merak ediyorum. Kaç günde iyileşiyor bu meret
11 gün olmuş.
Sanki @Yiğitt bir yorumda ben sorduğumda 11 gün gibi birşey yazmışdı,tam bilmiyorum... ama en azından tepki verir insanlar ... ne bileyim hasta ilaca yada tedaviye cvb vermek için 10 gün mü bekliyor bilmem ki.....

Reactions: Yiğitt
Domuz Gribi hayatımızda halen mesela bu yıl çoğu kişi oldu bazıları fark etmedi, benim bu sene arkadaşım domuz gribi olmuş mesela.
bazıları doktora gidince fark etti, bu vürüs te hayatımıza girecek

Sanki @Yiğitt bir yorumda ben sorduğumda 11 gün gibi birşey yazmışdı,tam bilmiyorum... ama en azından tepki verir insanlar ... ne bileyim hasta ilaca yada tedaviye cvb vermek için 10 gün mü bekliyor bilmem ki.....
İyileşme haberi gelse tedavi yöntemini de tartişicaz gerçi. Kaç gündür sadece vaka ve ölüm sayılarını tartişiyoruz malasef.

Hafif atlatanlar için 10-14 gün arası değişiyor, yoğun bakım gibi ağır vakalarda süre 3-5 haftaya uzayabiliyormuş diye biliyorum. @Forumdash

Domuz Gribi hayatımızda halen mesela bu yıl çoğu kişi oldu bazıları fark etmedi, benim bu sene arkadaşım domuz gribi olmuş mesela.
bazıları doktora gidince fark etti, bu vürüs te hayatımıza girecek
Aynen öyle. Ama bunu da bazı kişiler hafif atlatıyormuş farkında değilmişiz
Birde korona da eklemler de ağriyormuş. Sanırım öksürüğü filan es geçip eklemlere odaklanılmalı

Reactions: Harunnn60
Telefondan yorumları okuyunca moralman çökmüş sonra doktorlar uyutarak tedavi edeceklermiş. Öyle de oluyormuş.
Eşide hastalanmış ama corona mı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum unuttum, oda kötü yorumlara üzülmüş. Sürekli ölüm haberleri yazıp çiziliyormuş adam hakkında.

Kartal da Eğitim ve araştırma hastanesinde tedavi görüyor şuan

Eğer bunlar test ile ortaya çıkıyorsa zaten semptomları yok demektir. Vakaların hepsi ağır olacak diye birşey yok.

Semptomatik hastaların kendisi başvurmalı değil mi?
Daha artacağı belli malesef. Evet belki semptom göstermiyor şuan ama hala dışarı çıkanlar olduğu sürece sayı artacak.

Reactions: cookies
Eğer bunlar test ile ortaya çıkıyorsa zaten semptomları yok demektir. Vakaların hepsi ağır olacak diye birşey yok.

Semptomatik hastaların kendisi başvurmalı değil mi?

Bildiğim kadarıyla semptom gösterenler en yakın sağlık kuruluşuna gidiyor, gerekli görülürse test yapılıyor. Yani semptomlara sahip olmadığı için aramızda dolaşan ama bu virüsün bulaşmış olduğu insanlar olabilir, ki kesin vardır.

Bunu kontrol altına alabilmek için de yapılan test sayısının mutlaka arttırılması gerekiyor, 15 dakikada sonuç veren test kitleri kullanılmaya başlanacakmış. Umarım gün başına düşen test sayısında kayda değer bir artış gerçekleşir, ancak o şekilde kontrol altına alınabilir zaten bu durum bence.

Reactions: cookies