🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

İyi haber hala yok. Aksine ölende artmış.
Ben hala işlerin planlı yürütüldüğünü düşünüyorum. Sırf 1000 rakamına ulaşmamak için az gösteriliyor. Yarın 450 vaka çıkar.

• Beğendim
Reactions: cookies
+1000 vaka olur diyordum, bugün az vaka belirtilmiş güzel gelişme. İyileşme haberi bekliyorum artık, bugün gelecek deniyordu. :(

2953 testten 277 pozitif çıkmış, şüpheli kesim tabi bu...

Vaka sayısı az ama vefat sayısı yüksek..

Tahminimce her hastaya değil,semptomlara göre test yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr Ateş Kara

“Ben gencim bana bir şey olmaz, çıkarım gezerim demeyin.Böyle bir şey yok. Evdeyiz, üzerine konuşmanın çok anlamı yok."

"Bu önemli. Hastalığı olan kişiler maske takmalı.Korona olur veya mevsimsel bir hastalık olur. Ateş, öksürük, halsizlik. Bu belirtiler varsa, yani hasta olma ihtimali kişiler maske takmalıdır. Virüs, ağız ve burundan giriyor."

"Vakalarımızın büyük kısmı yaşamın tecrübeli kısmında olanlar. Büyüklerimiz. Onların dikkat etmesi lazım. Bizim onlara virüsün bulaşmasını engellememiz lazım. Evde kalalım derken bunun için söylüyoruz. Buna dikkat edelim."

"Virüs kuru zeminde nesneye 10 saniyede bulaşır. Katı sabundan virüs bulaşmaz. Temizlik malzemeleri virüsü tamamen ortadan kaldırıyor."

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
+1000 vaka olur diyordum, bugün az vaka belirtilmiş güzel gelişme. İyileşme haberi bekliyorum artık, bugün gelecek deniyordu. :(

2953 testten 277 pozitif çıkmış, şüpheli kesim tabi bu...
Bugun uygulamayageçen 15 dakkalık kitlerle daha çok test yapılmış olursa yarın akşam vaka sayısında pozitif artişi daha çok çıkacaktir:( Ama hala iyileşen yada durumu stabil olanlari bilmiyoruz. Hani basın acıklaması olacaktı (b)

Bence önemli olan vaka sayısı değil ölüm oranı. Ne kadar vaka artarsa o kadar iyi bizim için. Sonuçta bulunan vakalar hem karantinaya alınır hemde çevresi alınır.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Bugun uygulamayageçen 15 dakkalık kitlerle daha çok test yapılmış olursa yarın akşam vaka sayısında pozitif artişi daha çok çıkacaktir:( Ama hala iyileşen yada durumu stabil olanlari bilmiyoruz. Hani basın acıklaması olacaktı (b)
Evet.. zaten vaka sayısı artacak belli bir süre bunu herkes kabullenmeli..
Önemli olan tedaviye olumlu yanıt verenlerin durumu..henüz bir bilgilendirme alamadık onla ilgili....

• Beğendim
Reactions: Forumdash