🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Dünya geneli ölüm oranı 3.9 - 4 civarı, kalanı da iyileşme verisi olarak hesaplanıyor işte. İki hafta önceye kadar bu rakam 1-1.5'tu, iyileşme olasılığı da %98-99 deniyordu.
Hayır. Aktif vakaları katamayız iyileşme listesine.
Çünkü durumu kritik olanlar, yoğun bakımda olanlar ve oksijen unitelerine bağlı insanları direkt gözden çıkarmış oluruz. Ki, şu ölümlerin çoğu da o aktif vakaların durumunun kritikleşmesi ile ortaya çıkıyor. Resmi verilere göre aktif vakaların %5-i kritik.

• Beğendim
Reactions: cookies
Hayır. Aktif vakaları katamayız iyileşme listesine.
Çünkü durumu kritik olanlar, yoğun bakımda olanlar ve oksijen unitelerine bağlı insanları direkt gözden çıkarmış oluruz. Ki, şu ölümlerin çoğu da o aktif vakaların durumunun kritikleşmesi ile ortaya çıkıyor. Resmi verilere göre aktif vakaların %5-i kritik.
İyileşmeye göre dedim aktif vaka olarak söylemedim. Ki vaka sayısı, iyileşme oranı ve ölüm oranına göre bir ortalama hesaplanıyordur mantıken zaten. :D

• Güldürdün
Reactions: Ahmed
TRT Spor'da çok güzel program var. Detaylı sorulara cevap gelmekte😊

Öncelikle, klasik bir yaklaşım ama 80 milyondan fazla insanı barındıran bir ülkeyiz, virüsün olgunluk evresinde vaka sayıları artacak, pazartesi 1500 bulucaktır... Ama herşeyin olduğu gibi virüsünde doyma noktası vardır, belli süreden sonra iyileşme oranlarıda geldikçe kademe kademe nötr hale gelecektir. Bakınız Çin! Sokağa çıkma yasağı neden yapamıyor, yaptığı an, çalışan kesimin tüm maaşlarını, giderlerini vb. Üstlenmleri gerekecek, ağzı çok iyi laf yapan yönetimiz var ama gel görki ülke kasasının bu yükü kaldıracağından şüpheliyim. Kısmi yasak olabilir mesela belli yaş üstüne yasak gelsin, riskli grup... Herzaman olabildiğimce pozitif ve iyi niyetli olmaya devam edeceğim. #evdekal #evdehayatvar Bu arada operatör logom Evde Hayat Var olmuş....

• Beğendim
Reactions: cookies
SON DAKİKA!

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine, toplu asker uğurlama törenlerine geçici süreyle izin verilmemesi için yazı gönderdi.

• Beğendim
Reactions: cookies and Aserat
Bu kadar sorumsuz insan görmedim. Havanın güzel oluşunu fırsat bilip evden çıkmak ne demek böyle tehlikeli günlerde. YAZIKLAR OLSUN.

SON DAKİKA!

Tarım ve Orman Bakanlığı, mangal ve piknik yapılmasını yasakladı.