🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Her 10 kişiden 1'i virüs sahibi olabilir. Ciddi duruma doğru gidiyoruz. Hiç olumlu gelişme yok.:(

Bu kadar büyük bir yükseliş beklemiyordum, test sayısı arttıkça maalesef pozitif vaka sayısı da artacak gibi. Test sayısı iki katına çıkmış, vaka sayısı da ikiye katlanmış. Test sayısı arttıkça vaka sayısı da artacak gibi duruyor maalesef. Yarına veya pazar gününe +1000 barajını geçmemiz de sürpriz olmayacak. Ben artık iyileşme haberleri görmek istiyorum, moral olacaktır o iyileşme haberleri...

Vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Yakın zamanda iyileşme haberleri de gelecektir. Vefat sayısı 50'yi geçmez inşallah.

İran'da 4400'ü geçmişken bizde ne kadar az vefat sayısı olursa o kadar iyi.

Şu çalışanlara da tatil gelse artık. :(

Vaka sayısının bu civarlarda olacağını bekliyordum ama ölüm sayısı çok kötü etti beni açıkçası. :(

Hala olumlu bakabilen var mı bilmiyorum ama İtalya’yla kıyaslamayın diyenlere şunu söylemek istiyorum, süreç iyi yönetiliyor dememize rağmen günlük bazda şuan İtalya’dan daha kötü durumdayız. 9.günde onlar 400 küsürdeydi yanılmıyorsam. Sokağa çıkma yasağı kesinlikle şart. :(

Alınabilecek bütün tedbirleri aldık, sürecin buraya kadar iyi yönetildiğini de düşünüyorum ama asıl önemli olan bu sürecin sonunu getirebilmek. Virüsün artış göstereceği ve yayılacağı dönem şu an. İnsanların tamamını "önlem alın, tedbirli davranın" diyerek evde tutamazsınız. Bu imkansız. Sokağa çıkma yasağı ilan etmek istemiyorlar bunu da anlayabiliyorum, bari en azından yaşlılara tanınan imkanlara belli bir süreliğine kısıtlama getirin. En azından toplu taşımada yararlandıkları ücretsiz ulaşım hakkını kaldırın.

• Beğendim
Reactions: Aserat and Dosi
Ölenlerin hepsi 'yaşlı' diye rahatlamamız beklenmemeli, bir can gidiyor sonuçta... Tedbirler artırılmalı, yarına dört haneyi göreceğiz bu gidişle. İşe gidenler için acil çözüm bulunmalı, ücretli izin en doğru ve isabetlisi olacak...

• Beğendim
Reactions: Dosi
Bu kadar büyük bir yükseliş beklemiyordum, test sayısı arttıkça maalesef pozitif vaka sayısı da artacak gibi. Test sayısı iki katına çıkmış, vaka sayısı da ikiye katlanmış. Test sayısı arttıkça vaka sayısı da artacak gibi duruyor maalesef. Yarına veya pazar gününe +1000 barajını geçmemiz de sürpriz olmayacak. Ben artık iyileşme haberleri görmek istiyorum, moral olacaktır o iyileşme haberleri...
iyileşme haberleri geç geliyor. İsveç'te ilk ölüm 11 marttaydı ama günler öncesinden vakalar vardı fakat daha dün 15 tane iyileşen kişiyi açıkladılar ve bugün sadece 1 kişi iyileşmiş.
bizde de dün 10-11 kişi ölmüştü toplam ve bugün 5-6 artış oldu. Türkiye'nin nüfusu çok olduğu için bende baya vaka beklemekteyim ama inşallah kayıplar az olur.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Hala 2 kata yakın artarak devam ediyor vaka sayısı.
Maalesef durum çok vahim. :(

iyileşme haberleri geç geliyor. İsveç'te ilk ölüm 11 marttaydı ama günler öncesinden vakalar vardı fakat daha dün 15 tane iyileşen kişiyi açıkladılar ve bugün sadece 1 kişi iyileşmiş.
bizde de dün 10-11 kişi ölmüştü toplam ve bugün 5-6 artış oldu. Türkiye'nin nüfusu çok olduğu için bende baya vaka beklemekteyim ama inşallah kayıplar az olur.
Bizde de 10 Mart'ta görüldü ilk vaka, bugün 10. günü... Bizde de artık gelir diye düşünüyorum, en büyük morali oradan bulacağız. Ona göre azalma da yaşanacaktır vaka sayısında. Test sayısı birkaç güne günlük +10 bine çıkacak, şimdiden artışa geçmiş test sayısı. Haliyle vaka sayısı da artmaya başlayabilir.

• Beğendim
Reactions: Dosi
11 Mart: 1
13 Mart: 5
14 Mart: 6
15 Mart: 18 (+12)
16 Mart: 47 (+29)
17 Mart: 98 (+51)

Maalesef geometrik patlama denen şey ile yüz yüzeyiz. En korkulan şey buydu. Bu gidişle önümüzdeki günler şunlara yakın olabilir toplam vaka sayıları

18 Mart: +160
19 Mart: +320
20 Mart: +500
21 Mart: +900
22 Mart: +1700
23-27 Mart: +3000
27-31 Mart: +5000

...

Korkulan başa geliyor nefesim iyice daralıyor. Eğer bu orantıda ilerlemeye devam ederse belki test yetersizliğinden resmi değil ama fiili olarak yani gerçek olarak en az şu tablo ortaya çıkabilir; fazlasıyla moral bozucu bir ihtimal olduğu için buzluyorum, lütfen içinizi iyice bunaltacağını düşünüyorsanız bakmamanızı tavsiye ediyorum,

23 Mart: +3500
24 Mart: +5000
25 Mart: +10.000
26 Mart: +20.000
27 Mart: +40.000
28 Mart: +80.000
29 Mart: +160.000
30 Mart: +320.000
31 Mart: + 500.000
1 Nisan: +1.000.000

Ölüm Oranı %1 ile kalırsa: en az 10.000 ölüm
Ölüm oranı %3 olursa: en az 30.000 ölüm

Bu tablo olabilecek en kötü ihtimal. Ancak bu tablonun yarı orantısı, yani 30 martta 320.000 yerine 160.000 bin ve totalde 10.000 ölüm yerine 5.000 ölüm ihtimali çok düşük bir ihtimal değil ve bu tüm dünya geneli için geçerli.

Sokağa çıkma yasağı 10 gün önce ilan edilseydi ne mi olurdu? Yine kayıplar verirdik ancak birkaç hafta sonra şu an Çin’in ulaştığı duruma ulaşırdık. Çin kendini kurtardı diye seviniyoruz ama adamlar kendilerini anında kitleyerek, insanları evlerine demir kilitle kilitleyerek kendini kurtardı. Bu yüzden ayağa kalkmaları gerek bize gerek Avrupa ve ABD’ye göre çok daha hızlı oluyor. Hepimiz atlatacağız ama atlatma hızı karantina şiddetine göre değişecek. Çin gibi katı karantina uygulayanlar daha hızlı atlatırken, çeyrek karantina uygulayanlar daha uzun süreçte. Tek temennim Pazartesi olmadan sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi artık.

• Beğendim
Reactions: cookies
Özel sektörde bazı şirketler durumun vahim olduğunu ön görüp 6 ayı dolmayan personellerin çıkartmış. Çünkü en az 2 ay çalışma konuları tam anlamı ile sağlanamayacağını düşünüyorlar.

Çin'den tanı kitleri geliyormuş. 3-4 bin test yerine 15 bin test hedefleniyormuş günlük. 60-90 dakika süren test süresi bu Çin'den gelen kitle 15 dakikaya düşecekmiş.

Korkulan başa geliyor nefesim iyice daralıyor. Eğer bu orantıda ilerlemeye devam ederse belki test yetersizliğinden resmi değil ama fiili olarak yani gerçek olarak en az şu tablo ortaya çıkabilir; fazlasıyla moral bozucu bir ihtimal olduğu için buzluyorum, lütfen içinizi iyice bunaltacağını düşünüyorsanız bakmamanızı tavsiye ediyorum,

23 Mart: +3500
24 Mart: +5000
25 Mart: +10.000
26 Mart: +20.000
27 Mart: +40.000
28 Mart: +80.000
29 Mart: +160.000
30 Mart: +320.000
31 Mart: + 500.000
1 Nisan: +1.000.000

Ölüm Oranı %1 ile kalırsa: en az 10.000 ölüm
Ölüm oranı %3 olursa: en az 30.000 ölüm

Bu tablo olabilecek en kötü ihtimal. Ancak bu tablonun yarı orantısı, yani 30 martta 320.000 yerine 160.000 bin ve totalde 10.000 ölüm yerine 5.000 ölüm ihtimali çok düşük bir ihtimal değil ve bu tüm dünya geneli için geçerli.

Sokağa çıkma yasağı 10 gün önce ilan edilseydi ne mi olurdu? Yine kayıplar verirdik ancak birkaç hafta sonra şu an Çin’in ulaştığı duruma ulaşırdık. Çin kendini kurtardı diye seviniyoruz ama adamlar kendilerini anında kitleyerek, insanları evlerine demir kilitle kilitleyerek kendini kurtardı. Bu yüzden ayağa kalkmaları gerek bize gerek Avrupa ve ABD’ye göre çok daha hızlı oluyor. Hepimiz atlatacağız ama atlatma hızı karantina şiddetine göre değişecek. Çin gibi katı karantina uygulayanlar daha hızlı atlatırken, çeyrek karantina uygulayanlar daha uzun süreçte. Tek temennim Pazartesi olmadan sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi artık.
Böyle milyonlar falan fazla fantastik. Ama yinede Fransa örneğinde devam edeceğinizi düşünüyorum.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
Çin'den tanı kitleri geliyormuş. 3-4 bin test yerine 15 bin test hedefleniyormuş günlük. 60-90 dakika süren test süresi bu Çin'den gelen kitle 15 dakikaya düşecekmiş.
Çin virüse karşı şeylerde tüm dünyaya yardım edecek ve karşılığında son 2 aylık kayıplarını toparlayacaklar heralde.

• Güldürdün
Reactions: sokak sanati