🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Bilim Kurulu üyesi vaka sayısının birkaç hafta içinde 4-5 bine çıkmasını beklediklerini söylemişti. Hatta önlem alınmazsa 30 bin bile olabileceğini belirtti. Geniş çerçevede bakarak 85 milyonda 30 bin düşük rakam, %1 bile değil. Tedbir ve önlem alarak az vaka sayısı ve az ölüm bile bu dönemi atlatacağımıza inanıyorum.

• Beğendim
Reactions: The_Erinch
Vaka her seferinde ikiye katlanıyor doğru ama kötü yönden bakmayın.

İtalya ile kıyaslamak da akıl karı değil. İtalyada bu kadar ölüm varsa zaten vaka sayısı demekki çok yüksekmiş. Açıklanan resmi vaka sayısı ama ölenler o vaka sayısına dahil mi soru işareti.

Diğer ülkelerin haline bakıp şükr etmek lazım. En azından Türkiye'de ölüm sayısı onlarla kıyaslanamayacak derecede az. Umarım Türkiye ölüm sayısında çift rakamı bile görmeden sonlanır bu virüs de herkes normal yaşantısına döner.

İtalya ile kıyaslamak da akıl karı değil. İtalyada bu kadar ölüm varsa zaten vaka sayısı demekki çok yüksekmiş. Açıklanan resmi vaka sayısı ama ölenler o vaka sayısına dahil mi soru işareti.

Diğer ülkelerin haline bakıp şükr etmek lazım. En azından Türkiye'de ölüm sayısı onlarla kıyaslanamayacak derecede az. Umarım Türkiye ölüm sayısında çift rakamı bile görmeden sonlanır bu virüs de herkes normal yaşantısına döner.
Ben ölüm sayısının da az söylendiğini düşünüyorum. Yani bugün örneğini gördük. Sosyal medyada ve bir vekilin duyurması yoluyla ortaya çıkmasa Aytaç Yalman’ın ölümü duyurulmamıştı bile.

• Beğendim
Reactions: cookies
Sokağa çıkma ve Ohal konusunda iş işten geçti. Yine de zararın neresinden dönülürse kârdır, belki şu süreçte on binlerce kişi enfekte olup binlerce kişi hayatını kaybedecek ancak yarın sokağa çıkma ve Ohal karantinası uygulandığında belki de on binlerce kişinin hayatı kurtulacak, yüzbinlerce insan enfekte olmayacak. “Nereye kadar” demenin anlamı yok, 3-4 haftadan bahsediliyor, bu süreç sonunda illa Kİ bir azalma olacak ve tekrardan ekonomik faaliyetler devam edecek ama öncelik salgının şiddetini azaltmak ve zaman kazanmak.

Sokağa çıkma yasağı yok da ekonomi şu an gıcır gıcır mi? Yine hayat durdu, avmler caddeler bomboş. Yani ekonomik zarar zaten kaçınılmaz bir şey, ama virüs sana yasak ilan ettirmeden önce sen yasağı ilan etmiş olsaydın kontrol sende olurdu... Günlerdir hep aynı şeyleri söyleyip içimi döktüm ama gerçekten artık bir yere kadar. Daha şehir karantinası bile uygulanmadı ne süreci iyi yönetmesi? Göz göre göre “bizim durumumuz İtalya kadar kötü değil” deyip durdular resmen İtalya haline Gelmesini beklediler. Hakkımız tüm bunların sorumlularına helal değil.

Ölümler gizleniyor gibime geliyor. Ortalık karışmasın diye açıklanmıyor bence.

• Beğendim
Ben ölüm sayısının da az söylendiğini düşünüyorum. Yani bugün örneğini gördük. Sosyal medyada ve bir vekilin duyurması yoluyla ortaya çıkmasa Aytaç Yalman’ın ölümü duyurulmamıştı bile.
Büyük ihtimalle az söyleniyor :( o da patlama yapar eninde sonunda :(

• Üzücü
Reactions: Özgür
Ölüm sayısı çok olsaydı zaten ortaya çıkardı öyle ya da böyle, kimsesiz değil ya bu ölen? Yaşına kadar söylüyorlarsa bence yalan yoktur. Ölen olursa onun yakını falan var sonuçta duyulur bir şekilde.

Aytaç Yalman konusu çok şaşırttı beni, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk duyurdu haberi ilk olarak zaten. Şahsen böyle bir vakayı ilk bakandan duymak isterdim, ki Yalman'ı da normal hasta diye kaybettik. Virüs önlemi alınmadıysa sağlıkçılarımız için de risk oluşturdu. Bildiğim kadarıyla şu an hepsi karantina altında.

• Beğendim
Reactions: cookies and Özgür
Bilim Kurulu üyesi vaka sayısının birkaç hafta içinde 4-5 bine çıkmasını beklediklerini söylemişti. Hatta önlem alınmazsa 30 bin bile olabileceğini belirtti. Geniş çerçevede bakarak 85 milyonda 30 bin düşük rakam, %1 bile değil. Tedbir ve önlem alarak az vaka sayısı ve az ölüm bile bu dönemi atlatacağımıza inanıyorum.
Nufusa göre oranlar ortalamada gidiyor..biryerden sonra doyma nokatasına ulaşacaktırda işte şu izole olayını çözmemiz lazım.
Sokağa Çıkma YASAĞI ŞART!!! Ötesi olamaz.
İnsanlar evinde kaldıkça,belilern vakalara göre hareket edilir.
Bunu onlarda düşünüyordur ama işte daha öncede yazıldı... yeterli ekonomik güç yok zannedersem. en az 2 hafta tüm ülkeyi uyku moduna alma gücü yok... umarım bu gücü sağlarlar....

• Beğendim
Reactions: Yiğitt and cookies
Aytaç Yalman konusu çok şaşırttı beni, Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk duyurdu haberi ilk olarak zaten. Şahsen böyle bir vakayı ilk bakandan duymak isterdim, ki Yalman'ı da normal hasta diye kaybettik. Virüs önlemi alınmadıysa sağlıkçılarımız için de risk oluşturdu. Bildiğim kadarıyla şu an hepsi karantina altında.
Geçtiğimiz aylarda umreden vs gelenleri zatüreden dolayı kaybetmişiz mesela.Zatüre ama nasıl zatüre bilinmiyor :(

• Beğendim
Reactions: Yiğitt
Ben de bakandan duymak isterdim açıkçası. Şeffaflık deniliyordu ve inanıyordum bugüne kadar ama maalesef tablo göründüğünden de kötü bence.

• Beğendim
İstanbul’un birçok yerinde 8 gün boyunca 9 saatlik elektrik kesintileri olacakmış buyur bir de buradan yak. Zaten en büyük korkum eğer kaos giderek büyürse ulusal çapta elektrik ve internet kesintileri ihtimali. Yani hayattan tamamen kopma durumu. Şu an İtalya bile o durumda değil gerçi ama her olasılığa hazırlıklı olmak gerekir.

Arkadaşlar 1 hafta, bilemedin 2 hafta içinde ciddi düşüş olacağına inanıyorum. Bu sonuçta bulaşınca hemen semptom veren bir hastalık değil. Şu anda çıkan vakalar inkübasyon dönemini bitirmiş olanlar yani 1-2 hafta önce bulaşanlar. Artacaktır elbette 2 hafta-3 hafta ama sonra azalarak yok olacak İnşallah. :)

Bu arada sokakta yaşlı dedeler, hastanede yaşlı teyzeler, otobüste yaşlı nineler? Nereye gidiyor bu yaşlı jenerasyon? Bulaşınca mortalitesi en yüksek olan gruplar onlar ama durmuyorlar durdukları yerde.

Açık söyleyim bence Türkiye 65+ yaşlara gösterdiği müsama virüsün yayılmasında en etkin faktör. Sonuçta herşey bedava olunca gecenin bir yarısı elinde tırnak kadar kesiği olan da geliyor hastaneye.

Bu hizmetleri ücretli yapsalar ama emekli maaşına zam yapsalar eminim hiç kimse gelmeyecek hastaneye, binmeyecek otobüse.

Herkes evden çıkmayın diyorken sıradan şeyler için evden çıkan yaşlı nesili anlamıyorum.

İstanbul’un birçok yerinde 8 gün boyunca 9 saatlik elektrik kesintileri olacakmış buyur bir de buradan yak. Zaten en büyük korkum eğer kaos giderek büyürse ulusal çapta elektrik ve internet kesintileri ihtimali. Yani hayattan tamamen kopma durumu. Şu an İtalya bile o durumda değil gerçi ama her olasılığa hazırlıklı olmak gerekir.
Olm bugün manisada su yoktu...eve geldim ip gibi akıyor!! işyerinde anlamadık. meğersem tüm gün sıkıntı varmış.

Aslında ölenlerin sayısı Türkiyede başka hastalıklardan (örneğin ağır bir grip, KOAH, böbrek yetmezliği ve b.) hastalıklardan daha az. Örneğin Türkiyede bence bir günde karaciğer yetmezliğinden ve ya sayamayacağım derecede çok olan başka hastalıklardan ölenlerin sayısı Koronadan daha fazla.

Peki sizce nedir insanları korkutan? Yayılım hızı.

Absürt bir şekilde gençleri korkutan, ama yaşlıların pek de iplemeyip sokağa döküldüğü bu hastalığın hep yaşlıları götürmesi de ayri bir konu.

Yani söyleyeceğim o ki, insanlar ölümden değil beklenmedik ölümden korkuyor herhalde. Yoksa ölüm sayısı gayet diğer hastalıklardan kat-kat az. Bu yüzden yaşlıların pek de umurunda değil gibi.

Olm bugün manisada su yoktu...eve geldim ip gibi akıyor!! işyerinde anlamadık. meğersem tüm gün sıkıntı varmış.

Bu süreç bir yerde bitmeli ve iyileşme noktasına gelinmeli artık. Gözümün önüne sürekli felaket senaryoları geliyor. Mesela marketlerin dükkanların yağmalandığı, kolluk kuvvetlerinin artık müdahale edemediği görüntüler. Bunlardan anneme bahsedince ona bile gına geldi artık yeter diye. Hak verip sustum.

• Beğendim
Bu süreç bir yerde bitmeli ve iyileşme noktasına gelinmeli artık. Gözümün önüne sürekli felaket senaryoları geliyor. Mesela marketlerin dükkanların yağmalandığı, kolluk kuvvetlerinin artık müdahale edemediği görüntüler. Bunlardan anneme bahsedince ona bile gına geldi artık yeter diye. Hak verip sustum.
Hangi emojiyi koysam bilemedim yorumuna, gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Olm, evdekileri rahat bırak 🙈

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski
Son postumu da yazıp yatıyorum arkadaşlar. :D

Allah herkesin yardımcısı olsun ama şu olaylar yüzünden yaşanılan stres (özellikle de yaşlı kesimin) koronadan daha tehlikeli. Bu yüzden kendimizi fazla üzmeyelim, sürekli bu konudan konuşup etrafı da üzmeyelim.

Bunları söylüyorum ama 5 gündür Türkiyeye gelme sebebim olan TUS sınavına bile çalışamıyorum. Sürekli o arıyor bu arıyor, haberlere bak, ne oldu bu virüsün sonu olayları herkesi psikolojik olarak etkiliyor.

Bu virüs kimseyi öldürmeseydi bile bize vereceği zarar yeterdi zaten. İster ekonomik olarak, ister psikolojik olarak. Kendimden yola çıkarak diyorum ki, eylülde sınav geldiği zaman belki de bu virüs çoktan unutulmuş olacak ama bana kalan çalışmadığım süre ve pişmanlık olacak.

Neyse, diyeceğim o ki, olaylara pozitiv yönden bakalım ki etrafa da pozitiv enerji saçalım. Her gece yatarken acaba korona mıyım diye düşünen kitle az değil. Onların yaşadığı stres zaten ömürlerinden ömür çalıyor.

İyi geceler. :D

• Beğendim
Reactions: Aserat
Anneannesi korona virüs şüphesiyle gözlem altında tutulan Pınar Deniz, eğer sonuç pozitif çıkarsa ailesinin ve kendisinin de karantinaya alınacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Umarım sonuç negatif çıkar....
Screenshot_20200320_014551.jpg

• Beğendim
Allah sabır versin evdekilere. :A

• Güldürdün
Reactions: Tolstoyevski