🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

8 bin test yapıldığında 98 vaka çıktı şimdi 2000 test yapılıyor 170 vaka çıkıyor.
Yayılma oranı hızla artıyor. Korkutucu günler bizi bekliyor malesef.

Her 80 testten 1'i pozitifken
Her 15 testten 1'ı pozitif
Kaba taslak böyle bi şey çıkıyor. 5 kat artmış yayılım.:(

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: cookies
Her gün iki katına çıkıyor rakam, o durumu kötü maalesef... Ölü sayımız da 4 oldu, 85 yaşında bir vatandaşımızı kaybetmişiz. Allah rahmet eylesin.

Yapılan kite göre vaka sayısı beklediğimden az, diğer ülkelere oranla daha avantajlı duruyoruz. Umarım azalarak sürer bu rakam...

Malesef testler yapıldıkça o sayı dahada artacak...ve 3 gün içinde 3 haneyi görürüz...
Tek temennim ilerleyen süreç içinde iyileşmelerlede alakalı bilgiler verse.Hiçmi tepki yok eksi hastalarda...

• Beğendim
Ülkemizde 10 Mart'ta görüldü ilk virüs, bugün üzerinden 9 gün geçti. 9 günde 359 vaka, 4 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Yapılan test sayısı 10.000'i aştı, bu testlerin çoğu da karantina altındakiler, aileleri, yurtdışı Avrupa ve Umre'den gelenler üzerine yapıldı yani asıl riskli tabakaya yapılan testler. Ona rağmen sonuçlar az, bence olumlu düşünmek gerekiyor. Fransa'da 12 bin üstünde test yaptı, vaka sayısı 10.995, ölü sayısı 372...

Ek olarak virüs etkisini bir hafta daha gösterecektir, ilk vakalardan da iyileşme haberlerini bekliyorum 3-4 güne.

• Beğendim
Reactions: serhatt and cookies
Malesef testler yapıldıkça o sayı dahada artacak...ve 3 gün içinde 3 haneyi görürüz...
Tek temennim ilerleyen süreç içinde iyileşmelerlede alakalı bilgiler verse.Hiçmi tepki yok eksi hastalarda...
Hastaların iyileşme süresi 11-12 olarak belirtiliyor, henüz o süreye gelmedik.

Ülkemizde 10 Mart'ta görüldü ilk virüs, bugün üzerinden 9 gün geçti. 9 günde 359 vaka, 4 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Yapılan test sayısı 10.000'i aştı, bu testlerin çoğu da karantina altındakiler, aileleri, yurtdışı Avrupa ve Umre'den gelenler üzerine yapıldı yani asıl riskli tabakaya yapılan testler. Ona rağmen sonuçlar az, bence olumlu düşünmek gerekiyor. Fransa'da 12 bin üstünde test yaptı, vaka sayısı 10.995, ölü sayısı 372...

Ek olarak virüs etkisini bir hafta daha gösterecektir, ilk vakalardan da iyileşme haberlerini bekliyorum 3-4 güne.
Sokağa çıkma yasağı olmadan azalmaz. İnsanlar hala fıldır fıldır dolaşıyor. Gerekirse Çin gibi kapılara kaynak yapsınlar ama böyle durdukları sürece hiçbir şey iyiye gitmeyecek.

• Beğendim
Reactions: cookies and Yiğitt
1.981 testten sadece 168 testin pozitif çıkmasına mı olumlu bakayım yoksa vaka sayısının pat diye 359 olmasıyla panikleyeyim mi karar veremedim.

Nüfus çok kalabalık, salgın yayılmaya başladıktan sonra ülke kendini kapatmadı ve inatla ve inatla ve inatla yurt dışından insanları aldı, sadece termal kamera ile önlem aldı. Hepsini geçtim, daha dün bile halen sadece termal kamera ile önlem alınan ülkeler varmış, mesela Portekiz’den İstanbul’a gelen birisi karantinaya alınmıyormuş sadece “tavsiye ve rica” ediliyormuş, yanlışım varsa düzeltin. “Karantina şartı olmayan ülkeler” diye bir şey halen var kafayı yememek mümkün değil. Adam İspanya’dan Portekiz’e oradan da İstanbula gelir en fazla.

İsrail haftalar önce kendini kapattı ve tüm gelenleri karantinaya aldı, istisnasız her ülkeden. Biz çok geç davrandık ve hale istisnalar Uyguluyoruz.

Ancak içimizi ferahlatalım bu süreç de geçecek. Kötü haber, şu an Çin ve İtalya’nın başlangıçtaki patlama döneminde olduğu konumdayız. Yani 3-4 hafta boyunca sürekli artacak bu virüs denen şeyin özelliği gereği kaçınılmaz olarak. Bu süreç içersinde ülke giderek içine kapanacak, eczaneler ve belli başlı yerler haricinde hayat durma noktasına gelecek ancak bu kötü bir şey değil. Çünkü tıpkı Çin’de durduğu gibi burada da durma noktasına gelecek, kontrol altına alacak ve yavaşlayacak Nisan’ın üçüncü haftası civarında beklentim. Umarım bu süreçte olabildiğince az kayıp yaşarız ve sağlık sistemi ayakta kalır. 1 ay içinde aşı ya da tedaviyi ayakta görmeye neden olan ilaç ilaveleri görülmeye başlayacaktır illa ki, bu yüzden bu 3-4 hafta çok önemli,

Sokağa çıkma yasağı olmadan azalmaz. İnsanlar hala fıldır fıldır dolaşıyor. Gerekirse Çin gibi kapılara kaynak yapsınlar ama böyle durdukları sürece hiçbir şey iyiye gitmeyecek.
Ben de sokağa çıkma yasağını savunuyorum ama hükümet pek taraftar değil anladığım kadarıyla. Yapılan testler ve sonuçlarına baktığımızda durumumuz kötü sayılmaz. Fransa'da 15 bine yakın sanırım test uygulandı, vaka sayısı 11 bine ulaştı. Biz de hemen hemen aynı sayıdayız kitte, bu oran birkaç güne kat kat artacak asıl durumu o zaman anlayacağız. Diğer ülkelerle karşılaştırılan kit sayısı ve pozitif vakaları karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor bu durum zaten. :X

Yarından itibaren günlük 10-15 bin test uygulamaya başlayacağız, bu da vakaların azalması demek. Güney Kore bu yolla kontrol altına aldı...

• Beğendim
Reactions: cookies and Aserat
1.981 testten sadece 168 testin pozitif çıkmasına mı olumlu bakayım yoksa vaka sayısının pat diye 359 olmasıyla panikleyeyim mi karar veremedim.
Bunu bende düşündüm... %8 civarı.
Vaka sayısı 80 milyonluk bir ülke için malesef 1000 üzeri olacaktır.

Ama tek isteğim hep aynı şeyi yazıyorum ama tedavilere olumlu cevap verme sayıları olacak.

Birde şu kafasız insanları evlerine sokmayı becerebilsek...
Hele yaşlılar adamlar evde duramıyor.
Valla ben anne ve babamı sürekli arıyorum kontrol etmek için..yanlarına gidemiyorum ama ev telefonundan arıyorum sürekli tembihliyorum.

• Beğendim
Ben de sokağa çıkma yasağını savunuyorum ama hükümet pek taraftar değil anladığım kadarıyla. Yapılan testler ve sonuçlarına baktığımızda durumumuz kötü sayılmaz. Fransa'da 15 bine yakın sanırım test uygulandı, vaka sayısı 11 bine ulaştı. Biz de hemen hemen aynı sayıdayız kitte, bu oran birkaç güne kat kat artacak asıl durumu o zaman anlayacağız. Diğer ülkelerle karşılaştırılan kit sayısı ve pozitif vakaları karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor bu durum zaten. :X

Yarından itibaren günlük 10-15 bin test uygulamaya başlayacağız, bu da vakaların azalması demek. Güney Kore bu yolla kontrol altına aldı...
Ama büyük güç büyük sorumluluk getirir. Bugün haberlerde de gösterildi turistler hep dışarıda (İstiklal Caddesi, Ortaköy gibi mekanlarda) dolaşıyor. Yaşlılar desen cuma günü camiler kapalı haberi üzerine benim Allah'ın huzuruna çıkmama kimse engel olamaz falan diyor. Evet bilinçli insanlar var ama genel içinde azınlık ve böyle önemli kararlar biraz daha ertelenirse herhangi bir Avrupa ülkesine dönmememiz için hiçbir neden yok.

• Beğendim
Reactions: Yiğitt and cookies
Tam da beklenilen oluyor. Her gün 2 katı olarak artıyor vaka sayısı. Yarın da 700 civarı olacaktır. Belki de daha fazla. Ölüm sayısının az olması neyse ki umut verici ama kimse kusura bakmasın ben yine de çok pozitif bakamıyorum.

• Beğendim
Kalıcı ve en hızlı çözüm için şart olan şey sokağa çıkma yasağı. Çin'in yaptığı gibi 14 gün boyunca evlerinde bulunan ve belirti gösterenler tespit edilecek ve gereken yapılacak. Her koşulda bir süre daha böyle artmaya devam edecek, elbet bir noktada duracak ancak en hızlı sonuç verecek çözüm sokağa çıkma yasağı. Açık, net. Tabii ki burada Çin'den farklı olan bir özelliğimiz var, o da ekonomi. Hükumetin önündeki en büyük engel de bu zaten.

Kalıcı ve en hızlı çözüm için şart olan şey sokağa çıkma yasağı. Çin'in yaptığı gibi 14 gün boyunca evlerinde bulunan ve belirti gösterenler tespit edilecek ve gereken yapılacak. Her koşulda bir süre daha böyle artmaya devam edecek, elbet bir noktada duracak ancak en hızlı sonuç verecek çözüm sokağa çıkma yasağı. Açık, net. Tabii ki burada Çin'den farklı olan bir özelliğimiz var, o da ekonomi. Hükumetin önündeki en büyük engel de bu zaten.
Aynen para yok...Atıp tuttuklarına bakmayın siz.