Emre Ozansoy
Moderatör
Hastaların iyileşme süresi 11-12 olarak belirtiliyor, henüz o süreye gelmedik.Malesef testler yapıldıkça o sayı dahada artacak...ve 3 gün içinde 3 haneyi görürüz...
Tek temennim ilerleyen süreç içinde iyileşmelerlede alakalı bilgiler verse.Hiçmi tepki yok eksi hastalarda...
Sokağa çıkma yasağı olmadan azalmaz. İnsanlar hala fıldır fıldır dolaşıyor. Gerekirse Çin gibi kapılara kaynak yapsınlar ama böyle durdukları sürece hiçbir şey iyiye gitmeyecek.Ülkemizde 10 Mart'ta görüldü ilk virüs, bugün üzerinden 9 gün geçti. 9 günde 359 vaka, 4 vatandaşımız ise hayatını kaybetti. Yapılan test sayısı 10.000'i aştı, bu testlerin çoğu da karantina altındakiler, aileleri, yurtdışı Avrupa ve Umre'den gelenler üzerine yapıldı yani asıl riskli tabakaya yapılan testler. Ona rağmen sonuçlar az, bence olumlu düşünmek gerekiyor. Fransa'da 12 bin üstünde test yaptı, vaka sayısı 10.995, ölü sayısı 372...
Ek olarak virüs etkisini bir hafta daha gösterecektir, ilk vakalardan da iyileşme haberlerini bekliyorum 3-4 güne.
Ben de sokağa çıkma yasağını savunuyorum ama hükümet pek taraftar değil anladığım kadarıyla. Yapılan testler ve sonuçlarına baktığımızda durumumuz kötü sayılmaz. Fransa'da 15 bine yakın sanırım test uygulandı, vaka sayısı 11 bine ulaştı. Biz de hemen hemen aynı sayıdayız kitte, bu oran birkaç güne kat kat artacak asıl durumu o zaman anlayacağız. Diğer ülkelerle karşılaştırılan kit sayısı ve pozitif vakaları karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor bu durum zaten.Sokağa çıkma yasağı olmadan azalmaz. İnsanlar hala fıldır fıldır dolaşıyor. Gerekirse Çin gibi kapılara kaynak yapsınlar ama böyle durdukları sürece hiçbir şey iyiye gitmeyecek.
Bunu bende düşündüm... %8 civarı.1.981 testten sadece 168 testin pozitif çıkmasına mı olumlu bakayım yoksa vaka sayısının pat diye 359 olmasıyla panikleyeyim mi karar veremedim.
Ama büyük güç büyük sorumluluk getirir. Bugün haberlerde de gösterildi turistler hep dışarıda (İstiklal Caddesi, Ortaköy gibi mekanlarda) dolaşıyor. Yaşlılar desen cuma günü camiler kapalı haberi üzerine benim Allah'ın huzuruna çıkmama kimse engel olamaz falan diyor. Evet bilinçli insanlar var ama genel içinde azınlık ve böyle önemli kararlar biraz daha ertelenirse herhangi bir Avrupa ülkesine dönmememiz için hiçbir neden yok.Ben de sokağa çıkma yasağını savunuyorum ama hükümet pek taraftar değil anladığım kadarıyla. Yapılan testler ve sonuçlarına baktığımızda durumumuz kötü sayılmaz. Fransa'da 15 bine yakın sanırım test uygulandı, vaka sayısı 11 bine ulaştı. Biz de hemen hemen aynı sayıdayız kitte, bu oran birkaç güne kat kat artacak asıl durumu o zaman anlayacağız. Diğer ülkelerle karşılaştırılan kit sayısı ve pozitif vakaları karşılaştırdığımızda ortaya çıkıyor bu durum zaten.
Yarından itibaren günlük 10-15 bin test uygulamaya başlayacağız, bu da vakaların azalması demek. Güney Kore bu yolla kontrol altına aldı...
Konya olmazsa olmaz zaten.Bu arada bakan Van, Konya ve İstanbuldan video paylaşmış. Bi anlamı olabilir mi İyice septik oldum @Yiğitt @Harunnn60 @Tolstoyevski @cookies
Konya olmazsa olmaz zaten.
Aynen para yok...Atıp tuttuklarına bakmayın siz.Kalıcı ve en hızlı çözüm için şart olan şey sokağa çıkma yasağı. Çin'in yaptığı gibi 14 gün boyunca evlerinde bulunan ve belirti gösterenler tespit edilecek ve gereken yapılacak. Her koşulda bir süre daha böyle artmaya devam edecek, elbet bir noktada duracak ancak en hızlı sonuç verecek çözüm sokağa çıkma yasağı. Açık, net. Tabii ki burada Çin'den farklı olan bir özelliğimiz var, o da ekonomi. Hükumetin önündeki en büyük engel de bu zaten.
Konya da baya zenginleşmiş, villalar filan birde lüx yerden paylaşmış.Ağırlıklı vakaların oralarda olduğunu düşündürdü bana.