Haziran sonunda 40 milyon aşılama hedefleniyor dendi ama temmuz sonuna kadar anca olur belki de.Haziran bana biraz geç gibi geldi, pazartesi itibariyle ben tam açılışa hazırım artık. Güzel haberleri bekliyoruz. Umarım aşılar da geliyordur ve aşılamayı da hızlandırırız tekrar...
40 milyon aşı da az ki. Anca 18 milyon civarı kişi tam aşılanmış demek olur. O da nüfusun %25'i bile etmiyor.Haziran sonunda 40 milyon aşılama hedefleniyor dendi ama temmuz sonuna kadar anca olur belki de.
Kapanmada nasıl artıyor ya 😱
Azalışta, artış yok... Ama azalış ivmesi yavaşladı. Ağır hasta ve hasta sayısı da düşüşte, bunlar güzel. Vefat sayısı malum tabloda en son yansıyan kısım, Haziran başı gibi anca net düşüş görülür.Kapanmada nasıl artıyor ya 😱
Ne garibi...tepki aldılar... Cumhurbaşkanı hedef 5000 deyince neredeyse 5000 olacaktı.Yasağın bitmesine 2 gün kala vakaların yükselmesi ve 11 binlerde gezinmesi garip.
5000 altına inmeyecek gibi görünmesi garip dedim. Tepkileri çoğunlukla umursamadıkları da ortada.Ne garibi...tepki aldılar... Cumhurbaşkanı hedef 5000 deyince neredeyse 5000 olacaktı.
Tepki gelmese 5000 olurdu Pazartesi gününe.
Resmen insanların aklı ile dalga geçmekten başka birşey değil.
Sokağa Çıkma Kısıtlamaları
- Hafta içi: 21.00-05.00 saatleri arasında,
- Hafta sonu: Cuma günleri saat 21.00’den başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi saat 05.00’te tamamlanacak şekilde uygulanması,
65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamaları
- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan iki doz aşısını yaptırmış olanlar için herhangi bir kısıtlama getirilmemesi,
- 18 yaş altı gençler ve çocuklarımız için ayrıca bir sokağa çıkma kısıtlaması getirilmemesi,
- Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız için hafta içi günlerde sadece 10.00-14.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmesi,
Şehirlerarası Seyahat Kısıtlaması
- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanmaması,
- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde toplu ulaşım araçlarıyla seyahate kısıtlama uygulanmaması,
- Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde özel araçla seyahate ancak zorunlu hallerde izin verilmesi,
Yeme-İçme Yerleri
- Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis,
- Hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis yapabilmeleri,
Kamu kurumlarındaki mesai uygulamaları
- Kamu kurum ve kuruluşlarındaki mesai uygulamasının başlangıç ve bitiş saatlerinin 10.00-16.00 olarak uygulanması,
- Uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usullerinin uygulamasına devam edilmesi,
Nikah ve Düğünler
- Evlendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesine devam edilmekle birlikte halen uygulanmakta olan nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler ile nişan ve kına gibi etkinliklerin yapılmaması uygulamasına, 1 Haziran 2021 tarihine kadar devam edilmesi,
Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçlarında kapasite sınırlandırılması
- Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma araçları için uygulanmakta olan yüzde 50 kapasite sınırlamasına devam edilmesi,
- 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 18 yaş altı gençler/çocuklarımızın şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmalarına müsaade edilmemesi.
Boşuna mı evlere kapatıldık 17 gün, sözde tam kapanma adı altında? Yasaklar hala devam edecekti madem neden bunca insan mağdur edildi?Kafe ve restoranlar yine mi gel-al? 😱
Kademeli normalleşme var, bir anda açılsa kötü olacak zaten. Bence doğrusu bu, ben kafe restoranlar açık hava şartıyla açılır diye bekliyordum ondan şaşırdım. Epey mağdur esnaf bu konuda, açılır her türlü diye bekliyordum ama...Boşuna mı evlere kapatıldık 17 gün, sözde tam kapanma adı altında? Yasaklar hala devam edecekti madem neden bunca insan mağdur edildi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?