🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

20210509_210255.jpg

• İlginç
Reactions: DarkLegenD
Vaka sayısının düşüşü sürüyor, 7 Mayıs'a kadar 3-4 bine varır umarım. Tabi normalleşme adımlarının da dikkatli atılması gerekiyor, tekrar yükselmemesi şart. Keşke böyle bir dönemde aşılamayı da hızlandırabilseydik, eminim çok daha iyi bir şekilde çıkacaktık bu tam kapanmadan...

Vefat sayısı hala yüksek, ağır hasta sayısının düşüşüyle orası da düşecektir.

Düşüşe geçilmesi normal, günlerdir kapalıyız. Elbette tam kapanma değil, milyonlarca insan dışarıda ama yasaklara büyük ölçüde uyan ciddi bir kesim de var. Ayrıca çok hareketli kısmın büyük kısmının hastalığı zaten geçirdiği ve aşı olan da küçük sayılmayacak bir kesimin olduğu unutulmamalı. Yazın gelişinin de pozitif etkisi var. Rakamlar %100 gerçeği yansıtıyor mu soru işareti tabii ama ciddi bir düşüş olduğuna inanıyorum...

Aşının ilerleme hızının çok çok düşük olması ise üzücü tabii. Çoğu ülke aşılamada hızlanmaya başladı, gerilerde kalmaya başlıyoruz. Sputnik gelecek ama daha fazla Biontech de alabilsek çok iyi olacak...

Test sayısının düşüşe geçmesi gayet normal, nüfusun ciddi bir kısmı evde çünkü.

Aydın yaz sezonuna hazır görünüyor. Muğla ve İzmir de öbür haftaya gözle görülür bir düşüş yaşar gibi.

Gidişat 1 hafta daha böyle devam ederse vaka sayısı eksilere düşecek, umarım bunu yapmazlar ki yapma ihtimali de veremiyorum.

Bir şey demeyeyim, sürekli dalga geçeyim diyorum ama hadi diyelim bu rakamlar %100 doğru, tam kapanmanın etkisiyle gerçekten bu düşüş yaşandı. Aşılama oranının en ufak bir artış dahi göstermediği bir ortamda, tam kapanma bittiği an yine eskiye dönülecek. Olan turizm sezonuna hazırlık uğruna dükkanları kapattırılan, kendini bir kez daha evlerine hapseden, ekonomik olarak iyice tükenen ve psikolojik olarak iyice biten insanlara olmuş olacak. Artık olayın ve süreç yönetiminin hiçbir ciddiye alınır, mantıklı bir tarafı kalmadı maalesef...