🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 il valiliğine ek bir genelge gönderdi.

- “Anneler Günü’nde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.”
- "Büyükşehir statüsündeki Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak."
- "Hafta sonu 23 Büyükşehir ve Zonguldak illerimizde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs 2020 Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar açık olacak."

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 11 Mayıs’ta açılacak berber, güzellik salonu ve kuaförlerle ilgili yeni bir genelge gönderdi.

- Berber, güzellik salonu ve kuaförler 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek.
- Berber, güzellik salonu ve kuaförlerde saç kesimi, yıkama ve boyamada kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzeme olacak.
- Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise yapılacak işleme göre maskeyi çıkarabilecek.
- Berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, sakal tıraşı, makineyle kısaltılma şeklinde yapılabilecek.
- Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek.
1 hafta önceden berberimden randevu aldım 🤪

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Saçları ben kendim kesmeyi düşünüyorum riske girmeye gerek yok, berberlerde bulaşma riski çok yüksek ve dikkatli olacaklarına inanmıyorum.

Kendini kurtaran 7 büyükşehire tebrikler, devamı da gelir inşallah. :)

Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: The_Erinch
Ben kendim kesmeyi düşünüyorum riske girmeye gerek yok, berberlerde bulaşma riski çok yüksek ve dikkatli olacaklarına inanmıyorum.

Cümleye öyle başladın ki... dedim Eyvah patron bunalıma girmiş 🤪

• Güldürdün
Reactions: bazinga
Saçları ben kendim kesmeyi düşünüyorum riske girmeye gerek yok, berberlerde bulaşma riski çok yüksek ve dikkatli olacaklarına inanmıyorum.

Kısaya yakın ve öyle şekilsiz bir saç modeli varsa benimki gibi inan hiç problem olmuyor, ilk defa ben de evden kestim aile yardımıyla tabi ve beklediğimden daha rahat oldu. Zaten oldum olası berberlere giderken sorgulamayı bırakmaya çalışıyordum, yoksa kafayı yer insan hijyenik mi değil mi diye sorgularsa sayısız kişinin saçının değdiği o makineleri ve makasları.

Ben Alman markası Moser 1400 aldım, normalde piyasa fıyatı 170 lira civarıydı ancak bir hafta geciktiğim için 260 küsüre geldi. Şu an ise en son 500-600 TL civarına çıkarmışlardı fırsatçılar talep fazlalılığından. Ama berberlerin açılmasıyla birlikte makinelerin fiyatı da eskisine döner, diyecektim ki son dolar kuru aklıma geldi... :D

Kısaya yakın ve öyle şekilsiz bir saç modeli varsa benimki gibi inan hiç problem olmuyor, ilk defa ben de evden kestim aile yardımıyla tabi ve beklediğimden daha rahat oldu. Zaten oldum olası berberlere giderken sorgulamayı bırakmaya çalışıyordum, yoksa kafayı yer insan hijyenik mi değil mi diye sorgularsa sayısız kişinin saçının değdiği o makineleri ve makasları.

Ben Alman markası Moser 1400 aldım, normalde piyasa fıyatı 170 lira civarıydı ancak bir hafta geciktiğim için 260 küsüre geldi. Şu an ise en son 500-600 TL civarına çıkarmışlardı fırsatçılar talep fazlalılığından. Ama berberlerin açılmasıyla birlikte makinelerin fiyatı da eskisine döner, diyecektim ki son dolar kuru aklıma geldi... :D
Bu zamanda saçına önem veren adam karı kız peşinde koşan potansiyel tacizcidir. :A Kestir geç işte. :A

Ben bıraktım uzasın ya :A Berbere gitmek pek akıl işi değil 2-3 ay daha evde de öyle 3 numara falan yapma bana ters :D Şekilsiz uzamadan az biraz şekil almaya başladı gibi olmadı toplarım saçı biraz daha uzarsa :A

Önleri tarayınca benim saçlar düzeliyor ama ense baya uzamaya başladı. 1 ay daha idare edebilirim ama. :D

Ben bıraktım uzasın ya :A Berbere gitmek pek akıl işi değil 2-3 ay daha evde de öyle 3 numara falan yapma bana ters :D Şekilsiz uzamadan az biraz şekil almaya başladı gibi olmadı toplarım saçı biraz daha uzarsa :A
Ankaragücünde koronavirüs varken ricardo faty miş taşıyıcıymış @xdragxx

• Beğendim
Reactions: xdragxx
İçişleri Bakanlığı, hafta sonu 24 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili 81 il valiliğine ek bir genelge gönderdi.

- “Anneler Günü’nde sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi ve pazar günleri, çiçek satan iş yerleri, evlere servis şeklinde hizmet verebilecek.”
- "Büyükşehir statüsündeki Antalya, Aydın, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla illerinde sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak."
- "Hafta sonu 23 Büyükşehir ve Zonguldak illerimizde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde 8 Mayıs 2020 Cuma günü market, bakkal ve manavlar saat 23.00'e kadar açık olacak."
@vadikızı @Yiğitt @mrt-06 @Turkuazz
dün vaka sayısı 2.253'e yükselmişti :( bugün 2.500 olmaz inşallah :( çünkü herkes dışarda! :(