🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

Sokaklar yine kalabalık olmaya başladı, maskeleri takmayanlar var. Takanlar ise yarım takıyor burnu açık yada ağzı açık. Yine her şeyi başardık süperiz en iyi biziz havası oluştu. Sayıların artmasına şaşırmamak gerek. :ok:

Test sayısı her geçen gün düşüyor vaka sayısı artıyor. Rehavete sürüklenişin etkisi bunlar. Tek tesellimiz ölüm sayısının çok düşük olması.:(

Aktif vaka 50.000'nin altına düşmüş. Bu haldeyken gevşemek mantıklı değil. Bu veriler de 1-2 hafta öncenin verileri. Gevşeme sonrası yine bir 10 Nisan mucizesi gerçekleşmezse çok kötü olur.

Artış var yine. :( Bugün fırına gittim insanların umrunda değil ya. Ne sosyal mesafe ne maske... Ne de olsa normale dönüyoruz diyorlar. Yazık cidden.

• Üzücü
Reactions: Aserat
Şunu demek istedim herkesin akıllı telefonu varmış gibi davranamayız. :A

En başından makul ücretle ile satılmasıydı, geç oldu ama doğru karar verildi. :X
Biz önlemleri alırken zaten diğer ülkelere de bakıyoruz. İSpanyada mı ne kuruşla satılıyormuş. Bizde de sabitleyecekler fiyatı. Satıcının insiyatifine kalsaydı en başta gördük. 200tl filan:F

Biz önlemleri alırken zaten diğer ülkelere de bakıyoruz. İSpanyada mı ne kuruşla satılıyormuş. Bizde de sabitleyecekler fiyatı. Satıcının insiyatifine kalsaydı en başta gördük. 200tl filan:F
Ben bu süreç başlamadan önce hastalanmıştım eczacı bana maske vermişti 1.5tl'den almıştım, 2 hafta sonra tamamen süreç yeni başlamıştı, yine hastaydım maske verdi fiyatı 5 tl... Aynı maske, aynı eczane... Bunun kontrolü iyi yapılmalı yani.

• Beğendim
Reactions: Forumdash
Ben bu süreç başlamadan önce hastalanmıştım eczacı bana maske vermişti 1.5tl'den almıştım, 2 hafta sonra tamamen süreç yeni başlamıştı, yine hastaydım maske verdi fiyatı 5 tl... Aynı maske, aynı eczane... Bunun kontrolü iyi yapılmalı yani.
Ben de yılbaşindan bir hafta öce ağir grip geçirmiştim hastane de bedava vermişti :X Belki de covid-19dum :F:F

Batınında gevşeme sürecine girmesi ve bu akıma ülkemizinde katılmasıyla.. Bayram öncesi gelecek rakamlar Yaz aylarımızın kaderini belirliyecektir.

Ama bugün çarşıda adım atacak yer yoktu... Yazın 45 derece sıcakta; oyun havuzunda balıklama deneyimlerine hazı rolmalıyız......

Batınında gevşeme sürecine girmesi ve bu akıma ülkemizinde katılmasıyla.. Bayram öncesi gelecek rakamlar Yaz aylarımızın kaderini belirliyecektir.

Ama bugün çarşıda adım atacak yer yoktu... Yazın 45 derece sıcakta; oyun havuzunda balıklama deneyimlerine hazı rolmalıyız......
Bence de Batı çok gevşedi. İtalya ve İspanya bir nebze düştü ama ABD ve İngiltere halen en yüksek vaka açıklayan ülkelerin başında geliyor ama ona rağmen hala halk sokaklara çıkma derdinde. :D

• Beğendim
Reactions: Forumdash

Bence de Batı çok gevşedi. İtalya ve İspanya bir nebze düştü ama ABD ve İngiltere halen en yüksek vaka açıklayan ülkelerin başında geliyor ama ona rağmen hala halk sokaklara çıkma derdinde. :D
:A:A:A

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 11 Mayıs’ta açılacak berber, güzellik salonu ve kuaförlerle ilgili yeni bir genelge gönderdi.

- Berber, güzellik salonu ve kuaförler 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek.
- Berber, güzellik salonu ve kuaförlerde saç kesimi, yıkama ve boyamada kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzeme olacak.
- Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise yapılacak işleme göre maskeyi çıkarabilecek.
- Berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, sakal tıraşı, makineyle kısaltılma şeklinde yapılabilecek.
- Bayan kuaförleri ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek.