Yani şöyle bir düşündüğümüz zaman akıllı telefonlar artık gelebilecekleri en üst noktaya geldiler gibi tasarım açısından, o yüzden yeni çıkan telefonların geneli artık kameralarıyla falan fark yaratmaya çalışıyorlar. Bu yüzden ben katlanabilir bir form olmasa da yeni bir tasarım şeklinin trend haline geleceğini düşünüyorum er ya da geç. Katlanabilir konsept, fikir olarak çok güzel ama katlanmış hali çok kalın. Yani geliştirilmesi gerekiyor, ciddi eksileri var.
Apple henüz bu toplara girmez bence ya, en azından önümüzdeki 2-3 yılda.
Ekranın üstündeki çentiğe bile ellemediler daha, önce onu kaldırırlar diye düşünüyorum. Sonrasında olabilir tabii, dediğim gibi tasarım açısından yenilik şart olacak bir noktadan sonra ki Apple telefonlarında yeni bir tasarım kullanmaya başlarsa diğer firmalar da ister istemez geçecektir o tasarıma.
Örneğin ekrana çentik koydular, diğer çoğu firma benzer ekranla çıkardılar telefonlarını. Adaptörü kaldırdılar kutu içeriğinden, hepsi kaldırıyor şu an tek tek.
Tabii tersi de olabilir, başka bir firma tasarım açısından bir yenilik getirir -örneğin katlanabilir ekran- Apple da ona geçiş yapar. Birebir aynısını yapmadan, kendinden de bir şeyler katarak...
Apple demişken iPhone 12 serisi çok güzel bence.