İnternet Hızınız Kaç Mbps?

Bu çok normal bir durum, bir önceki mesajımda dediğim gibi ülkemizde internetle alakalı herhangi bir standart yok. Deneyim kişiden kişiye bir hayli değişiyor. Millenicom, TürkNet gibi servis sağlayıcılarının en büyük avantajı taahütsüz paketler sunuyor olmaları. Örnek vermek gerekirse ben önce TürkNet'e geçtim, ardından beğenmedim ve yanlış hatırlamıyorsam 2 ay sonra Millenicom'a geçiş yaptım. Geçiş işlemleri de hızlıca hallediliyor, internet kurulumu o kadar meşakkatli bir iş değil artık. Kısacası konfor alanından çıkarak çok daha yüksek hızlarda bir internete sahip olma ihtimalim varsa, bu riski almaya değer bence. Tabii ki altyapı da yüksek hızlara müsaade ediyorsa...

20'den adım adım 50'ye yükselmesini, malum programı kapatmış olmanla açıklayabiliriz bence. :A
Yok beee açık değildi program ben de ona şaşırdım zaten... :A Değişik bir site her ölçümde farklı çıkardı... :A

79 Mbps çıktı ama Fiber yok VDSL var sanırım. VDSL için de ekstra kurulum işleri falan gerekiyor sanırım. :( Yeni modem almak lazım bir kere...
VDSL altyapısı ADSL'den sonra geliyor o ortama ve kurulum işleri gerekmiyor, direkt VDSL'e geçiş yaptırmaları lazım hatta sana bile sormadan sadece bildirim sms göndererek :A Benim de Şubat 2022'de bitiyor TTNET'le sözleşmem, geçen arayıp sordum 6 ay kala iptal etsek ceza bedeli ne olur diye, 200-300 lira bekliyordum ama 2 bin liranın üstünde çıkardılar o yüzden Şubat'a dek mecburuz :A

Modem şu tipteyse VDSL destekliyordur ama en iyisi müşteri hizmetlerini arayıp öğrenmek...

tp-link-11N9970.jpg

• Beğendim
Reactions: bazinga
2 gündür internet hızımda ciddi bir sorun vardı, dün arıza kaydı oluşturmuştum. Bugün aradılar ve sorunu çözdüklerini söylediler.
IMG_20210905_162308.jpg

• Sinir Bozucu
Reactions: xdragxx
Altyapı 80’e kadar desteliyorken 30’larda sürünmek de artık tatmin etmiyor… 100’lük pakete geçip 80’a çıkarmak istiyorum hızı ama paketler çok pahalı TTNET’te bu yüzden taahhüt bitene dek 30’larda kalacağız. Sonrasında büyük ihtimalle 120 liraya 100’ mbps’lik bir internet servisine geçebilirim ama geçeceğim yer de TTNET gibi stabil ve Ping hariç sorunsuz hizmet verebilecek mi o düşündürüyor…

441B2038-74D7-47D3-983D-5221DAD1C988.jpeg

• Sinir Bozucu
Reactions: bazinga and xdragxx
Gayet de önemli eğer mobil veri internetiyse zaten 4G’de normaldir, mühim olan evdeki modeminin hızı :A
İnternetim değiştirmeyi düşünüyorum. Belki bu kez 200 falan olur :F
Arkadaşların evine gidince unutmazsam testl yapayım. En yüksek olana geçerim :A

İnternetim değiştirmeyi düşünüyorum. Belki bu kez 200 falan olur :F
Arkadaşların evine gidince unutmazsam testl yapayım. En yüksek olana geçerim :A

Buldun garibanları çatlat bakalım bizler de 30’larda sürünelim 😡😏