İnternet Hızınız Kaç Mbps?

Altyapı bile en fazla 25
Oturduğun mahalledeki hemen hemen herkesten dilekçe toplamayı başarabilirsen gelip gerekeni yapabiliyorlar, bir ihtimal dene istersen.
Yaşanmaz öyle.

Bu ne 😡😡 @Dosi nin hızdan bile 2 kat hızlı, İsveç’i sollamış adam 🤦🏻‍♂️
Daha fazla reklam yapmak istemiyorum.

100 liralık internet kullanıyoruz alt tarafı Dosi hanım, her şey Türkiye'mizin en popüler internet sağlayıcısı ile iletişimi kesmeye bakıyor...

Neden herkes ağlıyor ozaman burada
demek ki paraya kıymıyorlar

Ben en düşük olanı seçtim ve kullanım amacımı fazlasıyla karşılıyor
takılma yok, donma yok. Çok nadiren bazen kesiliyor. Herşey bir kaç saniye kapama açmaya bakıyor

Reactions: Sherlock
Evde sadece ben yaşamıyorum
Babam zaten genel olarak interneti sevmiyor pek zaten

Reactions: Dosi
Çünkü standart diye bir şey yok.
İnternet meselesinde her şey altyapıya bakıyor, Türkiye'de de oturduğun muhitteki altyapının kalitesi tamamen şansa bağlı. Kiminin evinin altından fiber hat geçiyor, kiminkinde -ki bu çoğunluk- maksimum 24 mbps gibi 2021 için komik hızları destekleyen hatlar geçiyor. Çözüm için o hattın geçtiği yerdeki altyapının yenilenmesi gerekiyor ancak ülkemizin en büyük internet sağlayıcısı olan firma, bunu o bölgede gerçekten yoğun bir talep olmadıkça yapmıyor. Yani istersen 20.000 lira öde, altyapın desteklemediği sürece yüksek hızda internet kullanamazsın. Paraya kıymakla alakası yok yani.
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Aylık 20.000 TL’ye de yüksek hızı dağ başında bile sağlarsın bir şekilde, o kadar da değildir yani..

Sayın Gs'li dostum açıklamış zaten de iki kelime de ben söyleyeyim
Türkiye'nin altyapısı cidden sıkıntılı birçok yerde fiber bile kullanılmıyor. O yüzden ücretten çok başka etmenler devrede.

Yeterince açıklayıcı oldu teşekkürler 👏
Bunlar ikide bir beni para basan olarak anlattıkları için bende onlar için öyle düşündüm

Burada da misal ben aslında 100/10 diye ödüyorum ama 50'ye yakın ama diğeri 9 falan
fiber kısmımız bir kaç sene önce olmuştu.

Rica ederim Dosi hanım.

Üzerinize oyunlar oynanıyor, algılar yaratılıyor Dosi hanım.
Asıl zengin @Tolstoyevski bu arada, hattım yok, internet hızım çok düşük diyordu tak diye çektirmiş kendine.

Rica ederim Dosi hanım.

Üzerinize oyunlar oynanıyor, algılar yaratılıyor Dosi hanım.
Asıl zengin @Tolstoyevski bu arada, hattım yok, internet hızım çok düşük diyordu tak diye çektirmiş kendine.

Zey TV 🍒 nin yarısını ele geçirdik, haliyle biraz elimiz bollaştı
@Dosi

Reactions: Dosi and Sherlock
Ekşi'de orada burada küfür eden edene. Millenicom, Türk.net, TTNET, Turkcell, Vodafone vb. Ne kadar servis sağlayıcısı varsa hepsinden de şikayet ediliyor. En iyisi büyük bir olayla karşılaşmadıkça konfor alanından çıkmamak. Öven taraf söven tarafa üstünlük sağlasa direkt Millenicom'a falan geçerim.

Bu çok normal bir durum, bir önceki mesajımda dediğim gibi ülkemizde internetle alakalı herhangi bir standart yok. Deneyim kişiden kişiye bir hayli değişiyor. Millenicom, TürkNet gibi servis sağlayıcılarının en büyük avantajı taahütsüz paketler sunuyor olmaları. Örnek vermek gerekirse ben önce TürkNet'e geçtim, ardından beğenmedim ve yanlış hatırlamıyorsam 2 ay sonra Millenicom'a geçiş yaptım. Geçiş işlemleri de hızlıca hallediliyor, internet kurulumu o kadar meşakkatli bir iş değil artık. Kısacası konfor alanından çıkarak çok daha yüksek hızlarda bir internete sahip olma ihtimalim varsa, bu riski almaya değer bence. Tabii ki altyapı da yüksek hızlara müsaade ediyorsa...
Ulan ben 4 kez ölçüm yaptım. Birinde 20 çıktı, diğerinde 40 çıktı, diğerinde 50 çıktı...
Bu sitenin sağı solu hiç belli değil gibi...
20'den adım adım 50'ye yükselmesini, malum programı kapatmış olmanla açıklayabiliriz bence.

79 Mbps çıktı ama Fiber yok VDSL var sanırım. VDSL için de ekstra kurulum işleri falan gerekiyor sanırım.
Yeni modem almak lazım bir kere...