.
latife bir yana,
<: detaya girersek ortaya karisik :>
yeni sezon ilk bolumden bugune *defalarca neler demistim(tik) hatirlayalim :
- kosk konusu gereksizdi. icerisindeki karakterlerin acilimi da egreti rollerdi. < genel hikaye den de karakterlerin ayrilmasi ile son bolum itibariyle bu konu da mazi oldu. < *check.
- nisa nin , hakan ile devam etmesi abes bir durum du. aldatan, hatta sozlu fiziksel ileriye giden vs *esle devam etmesi asiri absurd ve mantik disi bir yazilimdi. < son bolum itibariyle nisa baba ocagina dondu. hakan dan da gecte olsa *bosanmaya karar verdi. < *check.
- gamze'nin gururunu asiri zedeliyorlar < >
omer ve ailesi(abisi ve ablasi) hatta gamze nin oz annesi ve yeni giren vicdan dolayli .
her yanlisi hatayi ve problemi gamze'ye endekslemeleri asri irrite edici bir hal aliyordu .
karakterin derinligi,sayginligi,gururu vs tu ka ka edilircesine hikaye akisinda yeni sezon daha da basitlestirilmeye calisiliyordu bir ustte degindigim figurler dolayli.
< bunu ozellikle son 2 bolumdur basta *resat hoca dolayli duzeltmeye gittiiler.gecte olsa.... hele son bolum gamze nin >omere dokundurdugu gecmis bazli igneli laflar on numara gecislerdi sozlerdi gecte olsa adresi bulan yerini bulan(gururum vs konusu).
< *check.
- dizi de uclu ask hikayesi vs konusu -ilk sezon sureyya 'li bolumler de denendi ve de seyirci den negatif geri donus aldi.......
<bunu yeni sezon da *umarim -vicdan karakteri dolayli- tekrardan islemezler *vurgumuzu > neyseki son bolum dolayli bu yanlistan donmeleri > ozellikle dizinin ilk sezondan core izleyicisi kitlesinin *kuskun/soguyan kesimini(ben dahil) tekrardan diziye cekmeleri olasi bir dokunus olarak goruyorum.
< vicdan son bolum dolayli omer ve gamze eksenin den pasifize edildi .<*check.
-nisa nin ilk sezonki mutfak isinden ayrildigini > son bolumde pismanlik vs olarak vurgulamasi, eski hikayeye donus olarak gorenler eminim vardir. <> haliyle akillara sef'in hikaye'ye tekrardan donusu olasiligini da getiriyor.
< *check.
-tahir'in gecmisi ile yuzlesmesi konusu son bolumde sozel islenmeye baslandi . < bu denklemi yeni sezon baslarken belirttigimde -beklentim- flashbackli islenecek sahnelerdi. *guncele entegre ederken > sukran'a zarari nin olmadigi bir yazilim sartiyla.vurgusunu not ederek.
< bunlari olasi islerken, burdan sonrasi - dizi de ,omer gamze eksenin den ziyade ;
tahir-sukran-vicdan-gonul eksenin de kopmalar ne denli yasanacak buyuk soru isareti olur gibi.
< gelismelerin gidisatini
*sukran sineye ceker mi. yoksa bosanir mi. . .
yoksa, bir iki bolume vicdan dizi den *digerleri gibi bir anda gonderilir ,
tahir de > sukran'in kiymetini anlar ve gonlunu alir mi,,,,,,
< ilki kaotik 2. olani yenilenmis tahir(esine ve cocuklarina esnek,empatili vs)
sukran( direksiyon sinavi ve yapamadigi hayallerini bir bir yapmak icin adim atmak bunu yaparken gamze gibi guclu bir figur den buyuk destek almak, < ki, bunun olaciginin sinyalleri ufaktan verildi gecmis bolumlerde) ........
.
yazacak diger noktalar da elbette var, simdilik aklima bu noktalar geldi.
tum bunlari goz onune aldigim da, *senaristin egrisini dogrusunu dengeleyip dogruyu bulmak icin cabalamasi aksiyon almasi oldukca olumlu oldu - dizi adina .