Kadrosunun hatırı büyük.Bu dizide seni çekecek parlak da yok nesini takip ediyorsun.
Kadrosunun hatırı büyük.Bu dizide seni çekecek parlak da yok nesini takip ediyorsun.
Çarşamba akşamları da güzel kadrolu bir iş var ona da bekleriz.Kadrosunun hatırı büyük.
Sedef dışında güzel göremiyorum kadroda.Çarşamba akşamları da güzel kadrolu bir iş var ona da bekleriz.
Çarşamba akşamları da güzel kadrolu bir iş var ona da bekleriz.
Kapımız sana her zaman açık.Sedef dışında güzel göremiyorum kadroda.(O da senin hatırına.)
Netflix arada yapıyor böyle şeyler. Yayınları kaldırıp bir süre sonra tekrar ekliyor.Bu dizinin uyarlandığı orijinal dizi shitisel netflix den kaldırılıyormuş mart ayında. Sebebini bilen var mı ? İzlerim diyordum
Acaba hype ı yükseltmek için kaldırıp yükleme yaparak ilginin artmasını mı bekliyor ki o da olabilir. Twitter’a baktığımda yabancı siteler de dizinin kaldırılacağını paylaşmış. Genel bir kütüphaneden kaldırma durumu var benceNetflix arada yapıyor böyle şeyler. Yayınları kaldırıp bir süre sonra tekrar ekliyor.
Sebebine dair bir şey duymadım. Ömer'in ileriki bölümlerine dair potansiyel spoiler veriliyor diye sadece Türkiye'ye özgü mü merak ettim. Bazı kişilerin hiç başlamayalım en iyisi diyebilecekleri bir sezon finali var.
Sağol canım.Kapımız sana her zaman açık.
Benim hatırım için izlersin o zaman.Sedef dışında güzel göremiyorum kadroda.(O da senin hatırına.)
Netflix arada yapıyor böyle şeyler. Yayınları kaldırıp bir süre sonra tekrar ekliyor.
Sebebine dair bir şey duymadım. Ömer'in ileriki bölümlerine dair potansiyel spoiler veriliyor diye sadece Türkiye'ye özgü mü merak ettim. Bazı kişilerin hiç başlamayalım en iyisi diyebilecekleri bir sezon finali var.
Lisans sözleşmesi bittiği için kalkıyor içerikler. Yeni anlaşma yapılırsa eğer tekrardan eklenir. Netflix’in kendi orijinal yapımı olmadığı için bu tarz yapımların platformda kalma süreleri değişkenlik gösteriyor.Acaba hype ı yükseltmek için kaldırıp yükleme yaparak ilginin artmasını mı bekliyor ki o da olabilir. Twitter’a baktığımda yabancı siteler de dizinin kaldırılacağını paylaşmış. Genel bir kütüphaneden kaldırma durumu var bence
Botokslu Engin'e ve ecünnü başı Elçin'e üstüne para verseler katlanamam aşko, sorry.Benim hatırım için izlersin o zaman.
Lisans sözleşmesi bittiği için kalkıyor içerikler. Yeni anlaşma yapılırsa eğer tekrardan eklenir. Netflix’in kendi orijinal yapımı olmadığı için bu tarz yapımların platformda kalma süreleri değişkenlik gösteriyor.
Elçin harika oynuyor hayran kalıyorum her bölüm hem oyunculuğuna hem güzelliğine.Botokslu Engin'e ve ecünnü başı Elçin'e üstüne para verseler katlanamam aşko, sorry.
Güzellik görmemişsin sen ıyyyy. .ss Zevksizz!!!Elçin harika oynuyor hayran kalıyorum her bölüm hem oyunculuğuna hem güzelliğine.
Ablasını @serhatt ın eline vereceksin.Yer msn ? Yer misin ?Elçin harika oynuyor hayran kalıyorum her bölüm hem oyunculuğuna hem güzelliğine.
Kimmiş ayol o? Tek parmağımla alt ederim.Ahu paralar valla @serhatt ı
Ahu paralar valla @serhatt ı
Benim serhat ıma güvenim tam, ahu nun kocasına benzemez , eniştesine benzer.Kimmiş ayol o? Tek parmağımla alt ederim.
Gökçe Bahadır gibi önemli bir isme sezon sonunda yol verme ihtimalleri pek olmadığı için 2 ve 3. sezonlar birebir uyarlanmayacaktır.Normalde Ömer ile hikaye senkronize olacak şekilde Shtisel'i tekrar izleyecektim ama Netflix'ten kaldırılacağını duyunca bu hafta sonumu ona ayırdım. Ömer'in 5. Bölümü kısmen Shtisel'in 4. Bölümüne denk geliyor, bölüm süreleri daha uzun olmasına rağmen hikaye daha yavaş işleniyor. Verilen aradan ötürü hikayeyi sezon sonuna yetiştirmek için hızlandırabilirler.
Shtisel'de Ömer'e senkronize olacak şekilde tekrar başladığımda en son izlediğim 3. Bölümden itibaren dün Akive/Ömer ve Elisheva/Gamze sahneleri ağırlıklı izlemek üzere diğer sahnelerin çoğunu atlayarak 1. Sezonu tekrar bitirdim.
Sezon sonunda Elisheva'nın vedası çok yüzeysel oluyor. Bizdeki dizi(ler)de duyguları çok daha aşırı aktarıyorlar. Sezon finali aynı olursa Gamze'nin Ömer'e vedası bence epey duygusal aktarılacaktır.
Her ne kadar Gamze'yi Gökçe Bahadır gibi karaktere de muhteşem uyan bir oyuncu oynasa da dizinin tek sezonluk olmasındansa orjinali gibi uzun ömürlü olmasını daha çok istediğim için sezon finalinin orjinali gibi olmasını üzülerek tercih ederim.
Aynı izleme methodunu 2. Sezonda Elisheva yerine Libbi ile de uyguladım. Daha önce dikkatimi çekmemişti, dizide Akive - Libbi aşkı, Elisheva'ya olan aşkından daha ön planda. Shtisel'de 2. Sezonda izleyici olarak da en fazla 2 bölüm sonra Elisheva'yı geride bırakıyorsunuz izlerken.
Bizde Ömer dizisinde kendinden büyük ve çocuklu ve dul bir kadına aşık olan Ömer olarak dizi tanıtılsa da, Shtisel'de 2. sezonda diziye katılan Libbi Shtisel'e olan aşkı çok daha fazlaydı. Bu yüzden 2. Sezonda Libbi Shtisel'i oynayacak oyuncunun çok iyi seçilmesi lazım. Benim temennim GHBG'nin 2. Sezon devam etmeyeceği tahminimle Devrim Özkan'ın bu rol için seçilmesi. Libbi Shtisel'i oynayan oyuncuya da benziyor biraz. Sadece daha uzun. Selahattin Paşalı ile de uyumlu olacaklarını düşünüyorum. Dizi sektörüne daha hakim arkadaşlar belki daha uygun bir oyuncu önerisinde bulunabilirler. Ben izlediğim dizilere göre öneride bulundum.
2. sezonda diziye Akive'nin kuzeni Libbi ile birlikte amcası da katılıyor. Bu karakter için mutlaka Haluk Bilginer'i ikna etmeleri lazım. Ben asıl Reşat için onu düşünmüştüm başta ama Baba dizisi oyuncu seçimi esnasında devam ediyordu.
2. Sezonda Ruchami/Emine'nin dizideki rolü de artıyor.
Bu satırları yazmadan önce 3. Sezon 1. Bölümü tekrar izledim. Bu bölümde Libbi Shtisel'e de veda ediyoruz. 5 yıl ara verdikten sonra dizinin 3. Sezonu çekilirken oyuncu ile anlaşamadılar sanırım. Sadece karakterin vedası için var gibiydi ilk bölümde. Onun vedası etkileyiciydi, gözlerim yaşardı tekrar izlerken. Olur da Ömer'de o günlere gelirsek ve aynı şekilde aktarılırsa izleyen herkesi ağlatır.
Dizinin 2. Sezonu ve 3. Sezonu arasında hikayede de zaman atlaması var. 2. Sezon finali finalsiz iptal edilen bir dizi gibi, sıradan bir sezon finali. Ömer'de zaman atlaması olmadan kendi senaryolarıyla ara sezon gibi bir izleyebiliriz belki 3. Sezon başında bu dönemi.
5 yıl sonra çekilen 3. ve son sezonu ilk yayınlandığında sadece 1 kez ve biraz özen göstermeden bazı sahneleri atlayarak izledim. Bu sefer daha dikkatli izleyeceğim.
Genel olarak özetlersek Akive(Ömer)'nin hayatına giren kadınlar: - Ömer'deki Süreyya gibi kısa süreli ve sevmeden görüştüğü 2-3 kişiyi saymazsak;
1 - Kendisinden yaşlı ve dul Elisheva (Gamze)
2- Belçika'dan gelen yaşıt kuzeni Libbi (Bizdeki isim şimdilik ?)
3. Zengin ve manik-depresif Racheli (?)
İşte burada orjinal diziciler vs oyuncu fanları durumu oluşuyor. 2. Sezonda senaryo değişir de bu kadar dramatize edilmiş şekilde kendi senaryolarını yazarlarsa bu sefer de benim gibi Shtisel uyarlaması diye izleyenler diziyi bırakır.Gökçe Bahadır gibi önemli bir isme sezon sonunda yol verme ihtimalleri pek olmadığı için 2 ve 3. sezonlar birebir uyarlanmayacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?