Çeyrek Final | Geniş Aile vs Yaprak Dökümü | En Özlenilen Dizi

Hangi dizi yarı finale yükselsin?

• Kullanılan toplam oy
    41
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@xdragxx o değil de Leyla ile Mecnun'u hep reytinglerden vuruyordunuz ama şimdi baktım da Geniş Aile 1.36 reytingle 40.sırada final yapmış. LM dönemi Trt reyting listesine girmiyordu ama girseydi eminim o bile bu kadar düşük reyting almazdı.

Reactions: xdragxx
Hayır giriyordu benim bildiğim kadarıyla. Seksenler falan hatırlıyorum listedeydi

https://fav10.net/forum/threads/1-nisan-2012-pazar-reyting-sonuçları.121858/ Bak örnek mesela. L&M genel olarak yanlış hatırlamıyorsam reytinglerde ilk 100'e giremiyordu.

Geniş Aile ilk sezon benim bildiğim kadarıyla hep liderdi. Sonra lider dizinin önce gününü sonra kanalını değiştirdiler sağ olsunlar. Sonlara doğru reytingleri kötüydü zaten.

Reactions: phoebebuffay
Ben daha sonradan girmeye başladı sanıyordum.
Şimdi onun da final reytingine baktım da 1.12 reytingle 52.olmuş. Ama gece 12'den sonra yayınlanmış. Yani çok fark yok aslında. LM'nin kanal dezavantajı da var, o dönem Trt izlenmiyordu hiç.

Yok be ne 12'si o saatte dizi mi yayınlanır?

Geniş Aile 50 bölüm zirvede yer aldı reyting olarak kıyas olamaz ikisinde

Yok be ne 12'si o saatte dizi mi yayınlanır?

Geniş Aile 50 bölüm zirvede yer aldı reyting olarak kıyas olamaz ikisinde
LM total izleyici kitlesine hitap eden bir dizi değildi, onun düşük reyting alması başarısızlık değildir. Zaten reyting almak için çekilmiş bir dizi değildi sonuçta ama GA baya totale hitap eden Türk işi bir komediydi. Onun düşük reyting alması başarısızlıktır, kusura bakma.

Phoebe Geniş Aile 2009 değil 2012 yapımı olsa şu anki popülerliğinden baya daha fazla popüler olurdu. O dönemler lise 1'deydi dün gibi aklımda

Facebook'ta bir sürü Geniş Aile fan sayfası vardı. Mesela Ulvi Severler sayfası vardı 1 milyon üyesi vardı
O dönemde 1 milyon şaka gibi bir şey
Mürsel Severler vardı 500.000'di o da. Hatta İlker Ayrık sayfaya videolar atardı ara ara. Mlsf Ulvi severler sayfasını sonra hacklenmişti terör örgütü sayfası yaptılar sonra onu ..
------

Düşük reyting almadı ki. Şu dönemde hangi komedi dizisi 50-60 bölüm boyunca lider olabilir? Bırak liderliği ilk 10'da olmaları bile başarı gözüküyor artık.
Zaten sana bir mesaj hazırlamıştım. Geniş Aile total dizisi değildi izleyince anlarsın karikatür tadında ve çok üst düzey bir kalem tarafından çıkan bir işti. Aynı zamanda sosyal medyada da oldukça popüler bir yapımdı. Fakat ilk sezon sonrası Zuhal Topal çıkınca maalesef dizi 15-20 bölüm daha dayandı sonrası biraz serbest düşüş oldu. Bence hala iyiydi tabii ki ama 70-108 arası benim için 10 üzerinden 7 tadında falandı ilk 70 bölüm benim için üst düzeydir

LM için de aynı şey geçerli aslında onu da full izlediğim için sağlıklı bir yorum yapabilirim. Bana göre LM'nin zirvesi ilk 35-40 bölümdür. 40-70 arası da iyiydi baya. Ama 70'ten sonra bana göre LM de serbest düşüş yaşadı. Melis Birkan diziye hiç uymadı. Dizi tekrara düştü ve bazı absürt şeylerin bana göre tadı kaçtı.

2-3 yıl sonra yayınlansa ne değişecekti, tam tersi 2009'da yayınlanması avantajdı çünkü o zamanlar komedi işleri revaçtaydı.
Facebook işlerini bilemicem ama Ulvi Severler sayfasının hacklenip terör örgütü sayfası olması iyiymiş.

2-3 yıl sonra olsa twitter dönemine denk gelecekti
Belki reyting olarak daha düşük olurdu ama sosyal medyada daha popüler olurdu.
Maalesef o olay yaşandı

Bana göre Geniş Aile öncü bir dizi oldu. LM'ciler de biziz deriz ama bu tartışmalardan sıkıldığım için o toplara hiç girmek istemiyorum
En basiti at esprisinin çıkış noktası Geniş Aile'dir ama LM'cilere sor at esprisini biz bulduk derler...

Reactions: 12.Adam
İlk sezonları çok iyi reyting almış zaten, ben sonradan aldığı düşük reytinglere başarısızlık diyorum. Çabuk düşmüş. Total dizisini kendi kafama göre demedim, totalde daha yüksek alıyormuş işte.

AB'de de fena değil gördüğün üzere

O başarısızlık zaten ondan bitti dizi

Ya Avrupa Yakası 2004'de yayınlandı, eski diye unutuldu mu? Hayır. Ayrıca Geniş Aile twitter döneminde yayınlandı zaten.

AB'de de fena değil gördüğün üzere

O başarısızlık zaten ondan bitti dizi
Evet AB'de de iyi ama sonuç olarak total dizisiymiş.

Reactions: 12.Adam and xdragxx
Ya Avrupa Yakası 2004'de yayınlandı, eski diye unutuldu mu? Hayır. Ayrıca Geniş Aile twitter döneminde yayınlandı zaten.

Evet AB'de de iyi ama sonuç olarak total dizisiymiş.
Avrupa Yakası 2004'te başladı 2009'da bitti Geniş Aile 2009'da başladı 2011'de bitti
Çok da fark yok aralarında aslında. 2011 döneminde twitterda 1000 kişi falan vardı galiba ne twitterı?

Ama zaten Avrupa Yakası popülerlik olarak başka seviye. Çünkü ilkokulda giden de izleyebilir 70 yaşındaki kişi de. Geniş Aile'de aynı durum söz konusu değil

Twitter 2010-2011 dönemlerinde de gayet popülerdi? Evet facebook kadar değildi ama kullanılıyordu yine baya. Az önce GA 2 yıl daha geç yayınlansa çok farklı olurdu diyordun, şimdi 2 yıl fark yok aralarında diyorsun.
Ayrıca tam tersi GA, AY'ye göre türk insanına daha çok hitap eden bir işti. Avrupa Yakası AB'ye hitap eden Friends, Seinfeld tarzı Amerikanvari bir sitcomdu.

Yoooo

Avrupa Yakasında üst düzey espri yoktu durum komedisi vardı ve bu sebeple her kesime hitap eder. Bu da eleştiri değil benim Geniş Aile sonrası en sevdiğim yerli iş Avrupa Yakası

Ama benim 2002'li kardeşim var mesela. Geniş Aile'yi benle beraber izlerdi fakat tabii ki çoğu espriyi ve geyiği anlamıyordu. Liseye gidince baştan başladı ve diziyi daha önce boşa izlemişim dedi
Yani Geniş Aile daha dar bir kesime hitap ediyor

Ya öyle bir anlatıyorsun ki Geniş Aile sanki mahalle komedisi değil de anlaşılması zor kara mizah falan. Benim yaşlı akrabalarım, anne babam falan izliyordu bu diziyi yapma. Hem çocukların hem de yaşlıların izleyip sevebileceği bir diziydi.

O değilde konudaki mesajların %80'i bizim atışmalarımız nerdeyse. Böyle devam edersek sonsuza kadar uzayacak bu tartışma. Noktalayalım bu konuyu.

İzleyebilirler tabii izleyemezler demiyorum ki

Ama Geniş Aile içinde çok ince göndermeler olan 1 dakika içinde 4-5 farklı karikatür tadında espriyi bünyesinde bulunduran bir dizi. Bir ara izlersen görürsün klasik mahalle komedisi değil mahallede geçiyor diye

Kapışmalı olacak bu grup...

Geniş Aile izlemedim.

Yaprak Dökümünü izledim.Tekrarlarına baktım hatta bazı sahnelerine ara ara bakarım.

Etkinlikde ÖBGZ ile birlikte desteklediğim dizidir.

Ya ara sıra ince göndermeler olabilir, çok normal. Çoğu dizide olan bir şey. Kötü diye demiyorum ama sen kara mizah dizisiymiş gibi abartılı yorumlar yapıyorsun.

Gözün aydın phoebe
Cevap bile vermiyorum bu yoruma. Bu tur benim için bitti zaten, sonuçlar çok belli.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...