ya az önce cevap yazmışın osmanlı ile tcnin kurucusunun annelerini bu mu cevap diye....ne olacaktıki başka ...hadi m.yüzyılla alay ediyon vadi ile dalga geçiyonda en azından bu şahsiyetlerle etme...mantığın tarih olmuş senin tarihte mantık aramana gerek yok zaten...mahoni mantığına göre doğru
en basit tarih öğrencisi bile osmanlının en güğçlü kadınınınn kösem sultan olduğunu bilir ayrıca ben dalga geçmedim cevabı yanlış buldumya az önce cevap yazmışın osmanlı ile tcnin kurucusunun annelerini bu mu cevap diye....ne olacaktıki başka ...hadi m.yüzyılla alay ediyon vadi ile dalga geçiyonda en azından bu şahsiyetlerle etme...mantığın tarih olmuş senin tarihte mantık aramana gerek yok zaten...
yanlış birde firuzeesta var onsuz bir yıldızlar karması düşünülemez..en basit tarih öğrencisi bile osmanlının en güğçlü kadınınınn kösem sultan olduğunu bilir ayrıca ben dalga geçmedim cevabı yanlış buldum
onuda en kısa sürede ekle ben m.yüzyıl devrinde olmayan tarihçilerin bilemeyeceği ama senin bilebileceğin bir şey soracağım..alievski ne polatın orda olsaydı kurtaracağı...
önce bir araştır sonra konuşlalımyanlış birde firuzeesta var onsuz bir yıldızlar karması düşünülemez..
bu sefer uçsa iyi olur yoksa başbakan uçuracak....bereket duası okudum muhtesem ucacak bu hafta
Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi
bravo çok güzel bir yazı..tebrik ederim...Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi.
Nasıl Kurtlar Vadisi Terörü yayından kaldırdılar Muhteşemide kaldıracaklar hem Terör bu Muhteşemden daha fazla reyting alıp rekor kırmıştı muhteşemde neymiş..
Nasıl Kurtlar Vadisi Terörü yayından kaldırdılar Muhteşemide kaldıracaklar hem Terör bu Muhteşemden daha fazla reyting alıp rekor kırmıştı muhteşemde neymiş..
muhteşemdeki karekterleri muhteşemlemişin sülümandes-mihrimesta diye firuzeesta yı da ekle o kalmış birtek kadro tamamlansın...polat olsaydı kurtarırdı dediğin ali kim diyorummmmmmmmmmmmmm.....aynı mesaj öteki konuyla
terörün yayından kaldırılması siyasiydi muhteşeminki halktan gelen muhteşem şikayetler...Nasıl Kurtlar Vadisi Terörü yayından kaldırdılar Muhteşemide kaldıracaklar hem Terör bu Muhteşemden daha fazla reyting alıp rekor kırmıştı muhteşemde neymiş..
terörün yayından kaldırılması siyasiydi muhteşeminki halktan gelen muhteşem şikayetler...