Başbakan Muhteşem Yüzyıl'a Savaş Açtı!

mahoni mantığına göre doğru :D
ya az önce cevap yazmışın osmanlı ile tcnin kurucusunun annelerini bu mu cevap diye....ne olacaktıki başka ...hadi m.yüzyılla alay ediyon vadi ile dalga geçiyonda en azından bu şahsiyetlerle etme...mantığın tarih olmuş senin tarihte mantık aramana gerek yok zaten...

ya az önce cevap yazmışın osmanlı ile tcnin kurucusunun annelerini bu mu cevap diye....ne olacaktıki başka ...hadi m.yüzyılla alay ediyon vadi ile dalga geçiyonda en azından bu şahsiyetlerle etme...mantığın tarih olmuş senin tarihte mantık aramana gerek yok zaten...
en basit tarih öğrencisi bile osmanlının en güğçlü kadınınınn kösem sultan olduğunu bilir :D ayrıca ben dalga geçmedim cevabı yanlış buldum

onuda en kısa sürede ekle ben m.yüzyıl devrinde olmayan tarihçilerin bilemeyeceği ama senin bilebileceğin bir şey soracağım..alievski ne polatın orda olsaydı kurtaracağı...

Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi.

Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi

aynı mesaj öteki konuyla :D

Nasıl Kurtlar Vadisi Terörü yayından kaldırdılar Muhteşemide kaldıracaklar hem Terör bu Muhteşemden daha fazla reyting alıp rekor kırmıştı muhteşemde neymiş..

Haddinden fazla "ağır" eleştiriler alan dizidir. Osmanlı İmparatorluğu tek yönlü işleyen, onda da pek çok hatalı yansıtma yapan dizidir. Lakin tarihimizi kirletiyorlar ön yargısı bir kenara bırakıldığında, komploları, karakterleri, oyunculukları açısından yerden yere vurulmayı da hak etmiyor. The Tudors dizisinde Kral, kadın ve sefa düşkünü, cani biriydi, ama kimse ortalığı yıkmadı. Eleştiriyi kaldıramayan bir toplumuz. Ama dizide yanlış anlatılan gerçekten çok nokta var. Madem böyle bir işe kalkışılıyor, çok daha cesur olmalarını beklerdim. Hatice Sultan'ın Hürrem Sultan'a "dış kapının dış mandalı" muamelesi yapıp, bağırıp çağırması Harem kurallarına çok da uygun değil, bana kalırsa. Savaş sahnelerine de daha çok yer verilseydi keşke ama dizi genel olarak reyting kaygısıyla çekildiğinden Saray hayatı çok daha çekici geliyor. Osmanlı' nın en parlak döneminde, yıllarca süren savaşlara rağmen, padişahın sarayda keyif yapması da garip. Lale devri anlatılsa daha iyi olurdu sanki, öyle bir havası var. Dizinin başladığı zamandan, aradan geçen yıllara rağmen Sultan Süleyman dışında kimse de bir gıdım yaşlanmadı. Tabi kadınlar çirkinleşirse görsel zevk bozulacak. Yani bunca lafın özeti, gönül isterdi ki böyle önemli bir konu işlenecekse reyting kaygısı güdülmeden, seyircinin izlemek istedikleri değil de izlemesi gereken düşüncesiyle çekilseydi.
bravo çok güzel bir yazı..tebrik ederim...

Nasıl Kurtlar Vadisi Terörü yayından kaldırdılar Muhteşemide kaldıracaklar hem Terör bu Muhteşemden daha fazla reyting alıp rekor kırmıştı muhteşemde neymiş..

çok beklersin

Muhteşem Yüzyıl Yeni Bölümü İle Çarşamba 20:00 Star'da Türkiye Stara Kilitlenicek herzamanki gibi

Milyonları Ekranlara kilitlecek yeni bölüm ikinci fragmanı pazartesi günü :d

basbakan erdogan bu yaptigi isle oylarının %95 kaybedicek ve chp tahta gecicek mahoni kehaneti kesin tutar agalar :d

muhtesem çiçek gibi açmaya devam edicek

nese gül geç hiç merak etmeyin hiçbisiy olmaz çarsamba 20:00 Yeni Bölüm Cuma günü birinci fragman pazartesi 17:35 gece ikinci fragman