m.yüzyıl olsada olur olmasada bundan önce yoktu 2-3 yıl sonrada olmayacak bu kadar abartılmamalı ...bize sadece yayınlanırsa izlemek izlememek düşer...
m.yüzyıl olsada olur olmasada bundan önce yoktu 2-3 yıl sonrada olmayacak bu kadar abartılmamalı ...bize sadece yayınlanırsa izlemek izlememek düşer...
hayme hatun ve zübeyde hanım osmanlı tarihinin en önemli 2 kadınıdır...hayme hatun osmanlı devletinin kurucusu osman beyin annesi büyüten yetiştiren kadın...zübeyde hanım t.c.devletinin kurucusu m.kemali atatürkü büyütüp yetiştiren kadın..onların hürrem gibi tahtı tacı yoktu ama tarih yazan evlatlar yetiştirdiler....bunların ikiside bir çağı açıp kapamıştır...hürrem neyi yetiştirdi neyi açıp kapadı...hürremin yetiştirdiği çocukları osmanlıya sahip çıkmadı... hürrem olsada olur olmasada ...7 yaşındaki çocuğada sorsan 70 indeki ihtiyarada ...osman gaziden kanuniye kadar sayar osmanlı kanuni ile bitti zaten ondan sonra sadrazamlar yönetti imparatorluğu...hürrem tarihte abartıldığı gibi bir kadın değildir....dahada muhteşemi konuşmam....konu kapanmıştır bende...
sonunda yazacağın mesajı başta yazsaydın sana katılırdım dizilerin izlenip izlenmemesi seyircinin takdirine kalmış başbakanın bu tarz işlerle uğraşması karizmasına zarar veriyor deseydin ya başta
bunları diğer dönemlerdeki padişah anneleride yapıyordu ..hürrem o kadar güçlü olsaydı yetiştirdikleri osmanlıyı devam ettirirdi zaten osmanlının yıkılmaya başlaması kanuni ile birlikte başladı...ondan sonrasını zaten sadrazamlar götürdü...osmanlıdaki çürüme kanuni döneminde başladı..hızlı bu cevabı yazmasaydın keşke
bende diyorum şimdiye kadar ne düşünüyor acaba aklında çok çok önemli isimler varda benmi kaçırdım diyorum ..
hayme hatun osmanlı devletinin kurucusunun annesi
zübeyde hanım Atatük ün annesi..
her anne gibi çok değerliler bizim için
ama konumuz anneler günü değil anneleri kutlamıyoruz .. biz osmanlı tarihine damga vurmuş kadınlardan bahsediyoruz bu damgada yaptıkları işler ve devlet siyasetine olan katkılarıyla kendini belli eder hürremi hürrem yapan selimin annesi olması değil 50 yıllık ömründe yaşadığı fırtınalı hayat haremde güç ve kudret sahibi olması dışişlerinde söz sahibi olması hatta şimdiki dışişleri bakanı gibi diğer imparatorluklarla yazışmalar yapması gelen vezirleri tayin ettirecek kadar güç sahibi olması hürremi hürrem yapan budur annelik olğusu değişik bir kavram ve konumuzda yeri yok bunun ..
Dest avatar nasıl bir mahidevran birde polat en sevdiğin iki kişi.
Dest avatar nasıl bir mahidevran birde polat en sevdiğin iki kişi.
avatar muhteşem olmuşta ordan polatın çıkarsan dahada bir güzelleşecek sanki )
şimdi bakarken mahşdevran tarafındaki gözümü açıyorum polat tarafndaki gözümü kapatmak zorunda kalıyorum
- - - Ekleme - - -
bunları diğer dönemlerdeki padişah anneleride yapıyordu ..hürrem o kadar güçlü olsaydı yetiştirdikleri osmanlıyı devam ettirirdi zaten osmanlının yıkılmaya başlaması kanuni ile birlikte başladı...ondan sonrasını zaten sadrazamlar götürdü...osmanlıdaki çürüme kanuni döneminde başladı..
dediklerinde belki haklı olabilirsin ...sonuçta her yapımda eleştirilen bir nokta bulunur ..kusursuz olan bir yapım yoktur....varsa kıyamın kusuru elbet oda ortaya çıkacaktır...osmanlıdaki çürüme kanuniden sonra başladı sokullunun ölümüyle başladı bunun nedeni hem dünyadaki şartların değişmesi hemde iş bilmez sadrazamların padişahların göreve geçmesidir padişahlar tamamen kendisini hareme kapattı kanuniden sonra sadrazamlarda kıyamdaki sadrazam başta olmak üzere kağıthanedeki lale soğanlarıyla oynaşmaya başladı .. senin asıl eleştirmen gerekn dizi kıyamkn muhteşemi eleştirmenin art niyet ten başka bir sebebi olamaz kıyamda padişahıyla sadrazamıyla halktan uzak sefa içinde hayatlarına devam eden yönetici kadrosu işbaşındayken dizide bize halkını düşünen sağduyulu padişah ve sadrazam karakterleri yutturmaya çalışıyorlar biraz o diziyi tarafsız gözle seyret trt nin tarihi nasıl katlettiğine bak sonra hürreme geç ..
bu ülkede başka dizi yok gibi m.yüzyılla k.vadisi konuşuluyor ....halbuki 40 küsur dizi var varsa yoksa ikisi....
- - - Ekleme - - -
dediklerinde belki haklı olabilirsin ...sonuçta her yapımda eleştirilen bir nokta bulunur ..kusursuz olan bir yapım yoktur....varsa kıyamın kusuru elbet oda ortaya çıkacaktır...
- - - Ekleme - - -
pazar sayfası 8 de kalmış.. eee tarih yazmak kolay değil...
takas günlerdir yok ortalıkta banlandımı yoksa...
22:00 - 22:15 ortalama <s style="text-decoration: initial; color: rgb(102, 181, 210);">#</s>sbt<s style="text-decoration: initial; color: rgb(102, 181, 210);">#</s>reyting 'leri; 1) STAR: 12.14 , 2) KANALD: 11.58 , 3) ATV: 3.22 , 4) SHOW: 2.01 , 5) FOX: 1.87