19 Ekim 2012 Cuma Reyting Sonuçları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Huzur Sokagi yine zirvede yer almayi basarmis. :)

Dila Hanim yükselmis..

SBT'nin ölçümlerini doğru kabul edersek Türkiye'de halkın izleme alışkanlığı şöyle değişmiş :

-Yaprak Dökümü, ÖBGZ, Kayıp Şehir tarzı ağır dram işler etkisini kaybetmiş ve gerilemiş...
-Yalan Dünya, Umutsuz Ev Kadınları gibi soft komediler Total'i kaybetse de A/B'nin aranılan işleri olmuşlar...
-Arka Sokaklar, Vadi gibi aksiyon vaad eden işler ise pek bir değişikliğe uğramamış....

Evet ama nasıl böldüğün çok önemli.

Mesela Acun reklam alıyor ama tek seferde hepsini aldığından almıyor bile diyebiliriz, şu an o ve BBEB devam ediyor zaten 12 dakikalığa, bir de yeni diziler elbette... Bu sistemin yararı reytingin yüksek çıkması ama az kazanman.

Esas uygulamada olan 6-6 ile iki kuşak reklam almak, bu düzen 12 dakikalıktan reyting olarak kötü, para olarak iyi.

Çok nadir de 5-1-5-1 tarzı reklamlar alınabiliyor, bu reklamlar reytingi çok fazla düşürmüyor, yaklaşık 6-6 etkisi yapıyor ancak parada ciddi gelir sağlıyor, zira 1 dakikalık reklam en değerli reklam...

Kanallar reytinge ve paraya duyduğu ihtiyaca göre kararını veriyor...
Evet. Ama ikisi de 6-6 reklam verdiler, yani eşit şartlarda yarıştılar. Huzur Sokağı reklamsız yayınlanınca bile geçemedi A/B'de Yalan Dünyayı. Şimdi reklam yüzünden mi 3 reyting fark yedi A/B'de? Hayır öyleyse synı reklamdan Yalan Dünyada da var

- - - Ekleme - - -

Bu arada Beyaz Show 00.30'da yayınlanmasına rağmen müthiş oranlar almış. E o saatte bu reytingi ancak Kanal D alabilirdi. ( Fanatiklik yok. Gerçekler bunlar )

Evet. Ama ikisi de 6-6 reklam verdiler, yani eşit şartlarda yarıştılar. Huzur Sokağı reklamsız yayınlanınca bile geçemedi A/B'de Yalan Dünyayı. Şimdi reklam yüzünden mi 3 reyting fark yedi A/B'de? Hayır öyleyse synı reklamdan Yalan Dünyada da var

Huzur Sokağı'nın reklamlarında Yalan Dünya yükseldi iddiası doğru değil pek zaten, herkes benzer reklamı alıyor...

Ama Huzur Sokağı 6-6 reklam düzeni yerine yayını çok sık böldüyse düşüş olur, sen 6-6 böldüğüne eminsen dizinin esas reytinglerini gördük demektir...

Beyazsoy düşüşlerin sebebi reklamlarlar hemen bilmişlik taslama :D İzlemiyorum ama buraya yazıyolardı atv tutan dizilerine aşırı reklam koyuyo

- - - Ekleme - - -

Beyazsoy düşüşlerin sebebi reklamlarlar hemen bilmişlik taslama :D İzlemiyorum ama buraya yazıyolardı atv tutan dizilerine aşırı reklam koyuyo

kaç haftadır anlatamıyorum bütün kanallar bir saatte 12 dakika reklam verir. her hafta böyledir . en fazla atv birkez fazladan geçen hafta bölmüştür diziyi okadar

Huzur Sokağı'nın reklamlarında Yalan Dünya yükseldi iddiası doğru değil pek zaten, herkes benzer reklamı alıyor...

Ama Huzur Sokağı 6-6 reklam düzeni yerine yayını çok sık böldüyse düşüş olur, sen 6-6 böldüğüne eminsen dizinin esas reytinglerini gördük demektir...

Forumdashın yazdığı mesajlardan öyle anlaşılıyor. Ben izlemiyorum çünkü. O dakikasını yazıyor reklamın :)

atv dün huzur sokağının reklam aralarında bol bol dizilerinin tanıtımını yaptı 6 dakikalık reklamlar 9 dakikaya çıktı ve her 15 dakikada bir reklama girdi

atv dün huzur sokağının reklam aralarında bol bol dizilerinin tanıtımını yaptı 6 dakikalık reklamlar 9 dakikaya çıktı ve her 15 dakikada bir reklama girdi

Yalan Dünya'nın durumunu söyleyeyim, 15-20 dakikada bir 6 dakikalık reklam+2 dizi tanıtımı=7-8 dakika

Şartlar çok da farklı değil sanki...

Yalan dünya iyi izlenmiş güzel dizi ama bir geniş aile, leyla ile mecnun, işler güçler ve ıbretı ailem değil

yalan dünya da total iel ab makası çok açılıyor bu iyi bişrey değil reklam veren azalır. totale hitap eden reklamları alamaz bu da dizinin sezon sonu bitmesine neden olur

sbt ye göre yalan dünya ab de 7 almış,tns ye göre aralarnda uçurum war..

yalan dünya da total iel ab makası çok açılıyor bu iyi bişrey değil reklam veren azalır. totale hitap eden reklamları alamaz bu da dizinin sezon sonu bitmesine neden olur

Abartma beyazsoy, bir dizi bir grupta liderse o dizi bitirilmez, piyasada yeterince A/B reklamı var, zaten total'de de de çok geride değil...

Dizi yayın içindeki banka-gsm ve pizza reklamlarıyla köşeyi dönüyor zaten. :)

ÖBGZ rahat biter ama bu dizi bitmez, Gülse istemediği sürece...

- - - Ekleme - - -

sbt ye göre yalan dünya ab de 7 almış,tns ye göre aralarnda uçurum war..

SBT uyduruk bir şirket olduğu için normaldir. :)

Ama esas neden bu konuda az önce de ifade ettiğim gibi TNS'nin deneklerinin değişen Türkiye profiline göre seçilmesi. SBT şu an 20 yıl öncesinin profilinde..

Total'de hs A/B'de Yd zirvede yd nerdeyse 10 reyting almış ciddi bir şekilde yükselmiş kş de iyi gitmiş yd A/B'de 10 share farkla geçmiş huzur sokağını
Beyaz Show İşler Güçler ekibinin gelmesiyle oranlarını baya arttırmış ab'de 28 share olarak çok iyi gitmiş

Kayıp Şehir tutmadı, tutmayacak TNS'de, AGB olsaydı zirveye geçerdi ama Türkiye'nin yeni izleme alışkanlıklarında ağır dramın yeri yok...

Kanal D'yi ikinci diziler zora sokuyor diye düşünüyorum, şimdi Yalan Dünya 23:00'e kadar devam etseydi A/B'de 10'u devirirdi, ancak bu Kayıp Şehir'i düşürürdü, Kanal D bu sene çok yanlış bir politikada...

Bu arada Kayıp Şehir çekime başlamadan önce 6 bölümün senaryosu hazırdı, yani artık 1 haftada yazılan senaryolara geliyoruz gelecek haftadan itibaren, bu da dizinin muhtemelen düşeceğine işaret...

HuzurSokaği jeneriğn öndüğü anda itibaren ne zanman başladı ne zaman bitti dakikası dakikası olarak yazdım. ianmayan gitsin tv arşivine baksin yada diziyi online izleyerek yaş sınırı logolarını saysın.Ben yalan dunyanın geçen hafta reklamını logo olaraksaydım.4-5kuşak mı neydi.surelerinide tv arşivinden akşama bakar yazarım.yada biri dediğim yöntemi yapsın...yd nin Arkasında KŞ ve içeriğinde bolca sanal reklam var. Yani yalan dunya yine 4 kuşak reklam vermiştir.6 kuşak reklama eşit olacak şeklinde hesaplanmistir.

atv ye iyi oldu habire reklam vermek nedir. Sıkılarak izledim..atv reklamı az tutmalı...5+1 olabilir. Hem izlerken skılmaz kimse hemde kimse reklamı zaplamaz.reklam izletmeli bi program.HS bunu yapamıyor.anlıklarda 3-4 reyting düşüyor.Dungecede belli oldu zaten.

Son düzenleme:
owwwww daçiamı oooo ab grubunda 1. ciliği almış gupsedir reytingleri toplayan :))

dila hanım totalde atak yaparak zirveye yerleşmiş önümüzdeki hafta rakiplerine fark atacak koçanlar mısır gevreği olacak :)

behzat Ç yine ab grubunda ikincilikte, süper gitmiş, dün muhteşem bir bölümdü tebrikler behzo..

HuzurSokaği jeneriğn öndüğü anda itibaren ne zanman başladı ne zaman bitti dakikası dakikası olarak yazdım. ianmayan gitsin tv arşivine baksin yada diziyi online izleyerek yaş sınırı logolarını saysın.Ben yalan dunyanın geçen hafta reklamını logo olaraksaydım.4-5kuşak mı neydi.surelerinide tv arşivinden akşama bakar yazarım.yada biri dediğim yöntemi yapsın...yd nin Arkasında KŞ ve içeriğinde bolca sanal reklam var. Yani yalan dunya yine 4 kuşak reklam vermiştir.6 kuşak reklama eşit olacak şeklinde hesaplanmistir.

atv ye iyi oldu habire reklam vermek nedir. Sıkılarak izledim..atv reklamı az tutmalı...5+1 olabilir. Hem izlerken skılmaz kimse hemde kimse reklamı zaplamaz.reklam izletmeli bi program.HS bunu yapamıyor.anlıklarda 3-4 reyting düşüyor.Dungecede belli oldu zaten.

Yalan Dünya yeni bölümde 6 kuşak reklam vermiş olmalı, ben 4 tanesini doğrudan izledim, ancak 22:00 sonrasını takip edemedim. Muhtemelen Kayıp şehir bir süre reklamsız gitsin diye 12 dakikalık reklam sıkıştırılmıştır arka arkaya...

Kayıp şehir de 23:00'e kadar reklamsız, sonra 6+6 ile 4 kuşak reklam olmalı ama bundan tam emin değilim...

Yalan Dünya yeni bölümde 6 kuşak reklam vermiş olmalı, ben 4 tanesini doğrudan izledim, ancak 22:00 sonrasını takip edemedim. Muhtemelen Kayıp şehir bir süre reklamsız gitsin diye 12 dakikalık reklam sıkıştırılmıştır arka arkaya...

Kayıp şehir de 23:00'e kadar reklamsız, sonra 6+6 ile 4 kuşak reklam olmalı ama bundan tam emin değilim...

Daha izlemedim akşama izlicem yd yi...gecen haftaya göre yorumladim.ama Yd nin Kş için 6+6 yaptiğini biliyorum.Kş 23 oldugunda 15-16 dk daha yayınlanıp 6 dk veriyor.23.40 gibi bide son kulakla Kş 3 kuşak reklam veriyor.