11 Nisan 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Yalan Dünya - Tekrar (Kanal D)

Oy: 2 8.3%
  • Muhteşem Yüzyıl (Star)

Oy: 13 54.2%
  • Eyvah Düşüyorum (Star)

Oy: 4 16.7%
  • Türk'ün Uzayla İmtihanı (Show)

Oy: 4 16.7%
  • Fenerbahçe - Kayserispor Maçı (ATV)

Oy: 7 29.2%
  • Devrim Arabaları - T.S. (FOX)

Oy: 0 0.0%
  • Sakarya Fırat (TRT 1)

• Kurt Kanunu (TRT 1)

Oy: 1 4.2%
  • Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

Oy: 1 4.2%

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
Muhtesen yuzyilda suleyman oldu mu ya yoksa olmedimi ne wimdi.

Lordly' Alıntı:
Tutturmuşsuz Meral Okay'a haksızlık diye. Anlamadığım şey, dizinin yayınlanmasının neresi saygısızlık? :-S Dizide eğlence yok komedi yok aykırı sahne yok. Dün zaten Süleyman öldü diye yas vardı dizide.

Meral Okay gelecek sezonu bile yazmıştır neden sadık kalınmasın ki Meral Okay'a. Hangi diziyle ilgili biri öldüğünde ona özel programlar yayınlandı ki Star yayınlasın. Ntv zaten yayınladı Meral Okay programı. Ntv de Star'ın kardeş kanalı olduğu için sorun da yok. 3 sene önce yılların oyuncusu koskoca Gazanfer Özcan(Allah rahmet eylesin.) öldüğünde Atv özel program yaptı mı? Yapmadı. Gayet normal bir şekilde Avrupa Yakası devam etti. Üstelik dizi komedi dizisi.

Bu konunun bu kadar abartilacak nesi var ki boşuna şişirip şiririp duruyosunuz...

evet gazenfer özcan öldüğünde atv yeni bölüm yayınlamadı ve sadece gazanfer özcanın oynadıgı bölümleri kolay yapıp ekrana verdi. sonuçta gazenfer özcan avrupa yakasının oyuncusu ve diziye ne kadar etkisi varsa kulanıldı. ayrıca gülse birsel gazanfer özcana saygısından eşini hem avrupa yakasına hemde yalan dünya ya aldı. ve yalan dünyada bir sokagın ismini gazanfer özcan koydu..

ama tims ve star bir şarkı bir yazıyla mkoskoca diziyinin oluşturucusunu ölümünü geçiştirdi

Son düzenleme:
Senaryoyu yazdı derken tamamen yazmamıştır tabi ki. Ama ana hatlarını, iskeletini, dizinin gideceği çizgiyi belirlemiştir.

aradaki senaryo o kadar etkilemez filmi, şimdi meral okay öldü diye pargalı 1536 yılında değilde 1576 yılında ölmez..ama olayların akışı ve tarihi karakterlerin kötü veya iyi olarak gösterimi değişebilir bugüne kadar meral okay pargalı ve süleymanı yada mahidevran ile hürremi hem iyi yönleriyle hem kötü yönleriyle gösteriyordu bundan sonra süleymanı ya çok gaddar ya da çok vicdanlı yada babacan olarak gösterebilirler orda senaryo etkili...

O bile yazıldıysa bence yeterli değil, diyalog yazımı da çok önemli, yazar farkı muhakkak anlaşılır.

Ben Meral Okay'ın yazdığı son sahnede bitirilmesi taraftarıyım, daha önce de söylemiştim. Dizi başka ellerde bozulabilir ve eser kötüleşebilir, ben bu riskin alınmasını doğru bulmuyorum. Genellikle senarist değişiklikleri kötü etkiler yapımı.

destere dizide sadece bilinen gerçekler yani tarih anlatılıyor olsaydı kimse izlemezdi, önemli olan nasıl aktardığın, bu da Meral Okay'ın başarısıydı. :)

e heralde senaryo aynı olmaz fark hissedilir ama bu durum Meral Okay'a sadık kalınmadığını göstermez.

destere dizide sadece bilinen gerçekler yani tarih anlatılıyor olsaydı kimse izlemezdi, önemli olan nasıl aktardığın, bu da Meral Okay'ın başarısıydı. :)

meral okay dediğin gibi çok başarılıydı senaryo yazmında.. türkiyede bir kaç isimden biri.. benim kastettiğim sonuç değişmez filmde ama nasıl o sonuca gidildiği nasıl olayların oraya vardığı değişebilir..

aradaki senaryo o kadar etkilemez filmi, şimdi meral okay öldü diye pargalı 1536 yılında değilde 1576 yılında ölmez..ama olayların akışı ve tarihi karakterlerin kötü veya iyi olarak gösterimi değişebilir bugüne kadar meral okay pargalı ve süleymanı yada mahidevran ile hürremi hem iyi yönleriyle hem kötü yönleriyle gösteriyordu bundan sonra süleymanı ya çok gaddar ya da çok vicdanlı yada babacan olarak gösterebilirler orda senaryo etkili...

Destere sence Süleyman'ın bu bahsettiğin değişimi önemsiz bir ayrıntı mı ? Dizi bu değişimler nedeniyle reyting kaybedip yayından bile kaldırılabilir. Bence hiç bir şey bozulmasın. :)

Destere sence Süleyman'ın bu bahsettiğin değişimi önemsiz bir ayrıntı mı ? Dizi bu değişimler nedeniyle reyting kaybedip yayından bile kaldırılabilir. Bence hiç bir şey bozulmasın. :)

ben bozulmasını istemem meral okay ın yerine kaliteli biri gelmeli...

Artik perşembe reytinklerine kadar burda olursunz heralde bu gece gece enerjiye bak takas yok heralde tartişma yokda ondan.

evet gazenfer özcan öldüğünde atv yeni bölüm yayınlamadı ve sadece gazanfer özcanın oynadıgı bölümleri kolay yapıp ekrana verdi. sonuçta gazenfer özcan avrupa yakasının oyuncusu ve diziye ne kadar etkisi varsa kulanıldı. ayrıca gülse birsel gazanfer özcana saygısından eşini hem avrupa yakasına hemde yalan dünya ya aldı. ve yalan dünyada bir sokagın ismini gazanfer özcan koydu..

ama tims ve star bir şarkı bir yazıyla mkoskoca diziyinin oluşturucusunu ölümünü geçiştirdi

O dönem ekonomik nedenler yüzünden Avrupa Yakası bir iki ay tatile girdi. O tatil zamanında öldü Gazanfer Özcan. E ayrıca kendi ağzınla söyledin be kardeşim kolaj yayınlandı diye. Meral Okay da oyuncu değil senarist olduğuna göre Meral Okay'ın eserini yayınlamış oldular ve üstüne üstlük finalde Meral Okay'ın şarkısıyla veda ettiler. Daha ne yapsınlar Meral Okay'ı en güzel şekilde andılar. Ayrıca Ntv'de de program yayınlandı. En güzel şekilde yapıldı her şey. Koskoca eser yayınlamış oldular ne geçiştirmesi.

Son düzenleme:
tek mustafya hayali cariye bulunmamış ki hatice sultanı ve ibrahim paşayıda hayali evlendirmişler :)))))))

bende senin dediğinin diyom dizi tarihle pek alakası yok. dizi tamamemn meral okayın hayal dünyasından çıkma. bu diziye tarihi dizi demek anlamsız

hatice ve ibrahim gerçektede evli birkaç tarihçiye kulak asmayın

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ne buluyosunz şu muhteşen yuzyilda ama düşüş olucak önümüzdekh bölümlerde ben 10nun altina ineceyini düşünuyorum

İlla devam edecek yani, bu hikaye en güzel yerinde bitse olmaz mı ? Gelecek kişinin başarılı olacağı ne malum ?

çarşambaları sabırsızlıkla bekliyoruz endgame bir filmin aynı kalitede tekrar ortaya çıkması kaç yıl sonrayı bulur o kadar beklemek istemiyorum diziyi seven istemez ben saçmalamasına bile razıyım yeterki bitmesin:))

çarşambaları sabırsızlıkla bekliyoruz endgame bir filmin aynı kalitede tekrar ortaya çıkması kaç yıl sonrayı bulur o kadar beklemek istemiyorum diziyi seven istemez ben saçmalamasına bile razıyım yeterki bitmesin:))

ÖBGZ gibi muhteşem bir dizinin şimdiki durumunu görüyorsun. Muhteşem Yüzyıl da mı öyle olsun ?

bir söz vardir istisnalar kaideyi bozmaz eng game bu sözü sana gönderiyorum içindeki kelime iyi düsün maç her zaman olmaz ama m.yüzyıl 2014 e kadar yayinlancak merak etmeyin siz ö.b.g.z durumunda ne var aslanlar gibi kendi gününde en çok izlenilen yapim oluo