11 Nisan 2012 Çarşamba Reyting Sonuçları

Bu Çarşamba Gecesi Ne İzlediniz ?

• Yalan Dünya - Tekrar (Kanal D)

Oy: 2 8.3%
  • Muhteşem Yüzyıl (Star)

Oy: 13 54.2%
  • Eyvah Düşüyorum (Star)

Oy: 4 16.7%
  • Türk'ün Uzayla İmtihanı (Show)

Oy: 4 16.7%
  • Fenerbahçe - Kayserispor Maçı (ATV)

Oy: 7 29.2%
  • Devrim Arabaları - T.S. (FOX)

Oy: 0 0.0%
  • Sakarya Fırat (TRT 1)

• Kurt Kanunu (TRT 1)

Oy: 1 4.2%
  • Diğer (Lütfen Belirtin)

• TV İzlemedim

Oy: 1 4.2%

• Kullanılan toplam oy
    24
  • Anket kapatılmış .
Tabiki maçı izledim.Ve zaten zirvedede Fenerbahçe-Kayseri maçı var

Tabiki maçı izledim.Ve zaten zirvedede Fenerbahçe-Kayseri maçı var

dünkü maçı fenerlilerden çok galatasaray ve beşiktaşlılar trabzonlular izlemiştir özellikle galatasaraylılar elenelim diye telli babaya gidip dua etmiştir ama nafile çaba sonuçda gördüğün gibi eledik:))

bizim dua etçek bişeyimiz yok asıl siz dua edin 80 sene oldu :d :d ben keyifle fenerin türkiye kupası maceralarını izlerim bi daha ki turda kesin izleyecem :D

bizim dua etçek bişeyimiz yok asıl siz dua edin 80 sene oldu :d :d ben keyifle fenerin türkiye kupası maceralarını izlerim bi daha ki turda kesin izleyecem :D

sizin konuşacak tek dayanağınız türkiye kupasıydı bu sene onuda alacağız bundan sonra neyden bahsedeceksiniz merak ettim:))

alırsınız alırsınız ...yı alırsınız :d

pek hoş olmadı bu yorum ama neyse şikayet etmiyorum huyum değil ceza almanı istemem:))

kupayı alacağımız kesin zaten fenerbahçe için türkiye kupası önemli olsa 30 kere alırdı.. teneke kupa bizim için önemli değil ama sizin için çok önemli çünkü fenerbahçeyle başka yarışacak alanınız yok:))

Maçın penaltıları geceye damga vurmuş adeta. Final maçıyla ATV'ye çok iyi reytingleri gelir.

dizi eleştirenlere özelliklede Musteşem yüzyılı eleştirenlere diyolarya hem sevmiyonuz hem de izliyonuz diye ne kadar saçma haftanın 7 günü kaç tane yapım var ve şimdi biz bu diziler hakkında yorum yaparken hepsinide izlememiz mi gerekiyo ben bi diziyi fragmandan bile takip edip bi anlam çıkarabiliyorum çıkaramıyosan zaten bi anormallik var demektir hem diziyi izliyorum diye her saçmalığa susmakta ayrı bi komedi:) Neyse dün Muhteşemin oynadığından haberim bile yoktu ben yayınlamazlar diye düşünüyodum dizinin yaratıcısı ölmüş ve ondan bi kaç gün sonra o diziyi yeni bölümüyle yayınlamak Meral Okaya haksızlık ve senaryonun üstüne başka senaryolar konulursa işte en büyük haksızlık o zmn olur sonuçta kadın ölmeden önce ben olmazsam bu dizi olmaz demiş eğer yakınlarına kötü haldeyken bana bişi olursa diziyi devam ettirin felan dediyse o zmn devam ettrsinler ama öyle bişi de olmamışsa devam ettirmek Meral Okaya büyük haksızlık

ArTeMiS ' Alıntı:
dizi eleştirenlere özelliklede Musteşem yüzyılı eleştirenlere diyolarya hem sevmiyonuz hem de izliyonuz diye ne kadar saçma haftanın 7 günü kaç tane yapım var ve şimdi biz bu diziler hakkında yorum yaparken hepsinide izlememiz mi gerekiyo ben bi diziyi fragmandan bile takip edip bi anlam çıkarabiliyorum çıkaramıyosan zaten bi anormallik var demektir hem diziyi izliyorum diye her saçmalığa susmakta ayrı bi komediNeyse dün Muhteşemin oynadığından haberim bile yoktu ben yayınlamazlar diye düşünüyodum dizinin yaratıcısı ölmüş ve ondan bi kaç gün sonra o diziyi yeni bölümüyle yayınlamak Meral Okaya haksızlık ve senaryonun üstüne başka senaryolar konulursa işte en büyük haksızlık o zmn olur sonuçta kadın ölmeden önce ben olmazsam bu dizi olmaz demiş eğer yakınlarına kötü haldeyken bana bişi olursa diziyi devam ettirin felan dediyse o zmn devam ettrsinler ama öyle bişi de olmamışsa devam ettirmek Meral Okaya büyük haksızlık

malasef türkiyede vefa, ahlak ölmüş varsa yoksa reyting, para olmuş. kokaca diziyi yapan kadın öldü bir yazı bir şarkıyla ugurladılar .. ayıp denen bişey var.. hadi diziyi yayınladınız bari özeti yerine meral okayı anlatan ufak bir program yapsanız ne olurdu. türkiyede herşey reyting ve para oldugu için dizi meral okayın vasiyetine ragmen devam edecektir. kimse altın yumurtlayan tavugu kesmez

muhteşem yüzyıl o kadar kolay bitecek bi dizi değil. meral okay zaten 3. sezona kadar yazmış

malasef türkiyede vefa, ahlak ölmüş varsa yoksa reyting, para olmuş. kokaca diziyi yapan kadın öldü bir yazı bir şarkıyla ugurladılar .. ayıp denen bişey var.. hadi diziyi yayınladınız bari özeti yerine meral okayı anlatan ufak bir program yapsanız ne olurdu. türkiyede herşey reyting ve para oldugu için dizi meral okayın vasiyetine ragmen devam edecektir. kimse altın yumurtlayan tavugu kesmez

ölenle ölünmez hayat devam ediyor kimsenin meral okaya dediği bişey yok bu meral okayın eseri ama tarihi anlatıyor bu tarih kimsenin tapulu malı değil meral okay film devam ettikçe onurlandırılmış olur onun mirasına sahip çıkmış olurlar.. bu konudaki hassasiyetin sanırım saygısızlıkla alakalı değilde muhteşem yüzyılı sevmemenle alakalı..

destere' Alıntı:
ölenle ölünmez hayat devam ediyor kimsenin meral okaya dediği bişey yok bu meral okayın eseri ama tarihi anlatıyor bu tarih kimsenin tapulu malı değil meral okay film devam ettikçe onurlandırılmış olur onun mirasına sahip çıkmış olurlar.. bu konudaki hassasiyetin sanırım saygısızlıkla alakalı değilde muhteşem yüzyılı sevmemenle alakalı..

destere birkez olsun kim söylemişe değilde ne söylemişe baksan ne güzel olur :)))))))))))))))))

bu çarşamba star tims meral okaya vefasızlık yaptıgı çok açık bunda hiç şüpem yok...

ikincisi bu dizi nasıl bir tarih dizisi yahuu. dizinin başında tarihi kişlerde ESİNLENİLMİŞTİR yazıyor.... ayrıca hüremin mustafayı öldürmek için noraya zehir verdiğini hangi tarihi kitap yazıyor :)))))) yada pragalı ibrahimin haticeyi kurtarmak için bıçak saladıgını tam şahdamarından adamı vurdugu :)))))) bu eser tarihi bir dizi değil. meral okayın kurguladıgı bişey. dogal olarak meral okayın vasiyetine sadık kalınmalı. ma kalınmayacagını biliyorum. bu dizi devam edecektir. ama eski tadı asla olmayacaktır

destere birkez olsun kim söylemişe değilde ne söylemişe baksan ne güzel olur :)))))))))))))))))

bu çarşamba star tims meral okaya vefasızlık yaptıgı çok açık bunda hiç şüpem yok...

ikincisi bu dizi nasıl bir tarih dizisi yahuu. dizinin başında tarihi kişlerde ESİNLENİLMİŞTİR yazıyor.... ayrıca hüremin mustafayı öldürmek için noraya zehir verdiğini hangi tarihi kitap yazıyor :)))))) yada pragalı ibrahimin haticeyi kurtarmak için bıçak saladıgını tam şahdamarından adamı vurdugu :)))))) bu eser tarihi bir dizi değil. meral okayın kurguladıgı bişey. dogal olarak meral okayın vasiyetine sadık kalınmalı. ma kalınmayacagını biliyorum. bu dizi devam edecektir. ama eski tadı asla olmayacaktır

her günü yazabilirler mi tarihteki:F dizi karakterlerinn yarısı kurgu nnora(efsun) diye bi karakter zaten yok fatma adlı bi cariye mustafanınki

xemrexxx ' Alıntı:
her günü yazabilirler mi tarihteki dizi karakterlerinn yarısı kurgu nnora(efsun) diye bi karakter zaten yok fatma adlı bi cariye mustafanınki

tek mustafya hayali cariye bulunmamış ki hatice sultanı ve ibrahim paşayıda hayali evlendirmişler :)))))))

bende senin dediğinin diyom dizi tarihle pek alakası yok. dizi tamamemn meral okayın hayal dünyasından çıkma. bu diziye tarihi dizi demek anlamsız

tek mustafya hayali cariye bulunmamış ki hatice sultanı ve ibrahim paşayıda hayali evlendirmişler :)))))))

bende senin dediğinin diyom dizi tarihle pek alakası yok. dizi tamamemn meral okayın hayal dünyasından çıkma. bu diziye tarihi dizi demek anlamsız
tarihteki seferler-savaşlar az da olsa gösteriyor.haremin bilinen kısmı mahi-hürrem kavgası.nikah mevzusu anlatılıyo bence tarih dizisidir
hatice-ibrahim olayı diiziden sonra ortaya çıktı değiştiremezlerdi
ayrıca avrupanın imrendiği iki hükümdar iskender ve kanuni .iskenderin filminde annesi iskendere aşık-çocuğu olmuyor ve adam gay.tudors da 8.henry de çocuğu olmuyor karıları aldatıyor ve bu sevişme sahneleri filmin dörtte birini oluşturuyor bizimki onların yanında hiç kalır

Tutturmuşsuz Meral Okay'a haksızlık diye. Anlamadığım şey, dizinin yayınlanmasının neresi saygısızlık? :-S Dizide eğlence yok komedi yok aykırı sahne yok. Dün zaten Süleyman öldü diye yas vardı dizide.

Meral Okay gelecek sezonu bile yazmıştır neden sadık kalınmasın ki Meral Okay'a. Hangi diziyle ilgili biri öldüğünde ona özel programlar yayınlandı ki Star yayınlasın. Ntv zaten yayınladı Meral Okay programı. Ntv de Star'ın kardeş kanalı olduğu için sorun da yok. 3 sene önce yılların oyuncusu koskoca Gazanfer Özcan(Allah rahmet eylesin.) öldüğünde Atv özel program yaptı mı? Yapmadı. Gayet normal bir şekilde Avrupa Yakası devam etti. Üstelik dizi komedi dizisi.

Bu konunun bu kadar abartılacak nesi var ki boşuna şişirip şiririp duruyosunuz.

Son düzenleme:
Dizi tabiki de tarih dizisidir. Tekrar olayı dizi-belgesel farkına getirmeyelim nolur. Tarihten "esinlenerek" anlatan programlar tarih dizileridir. Tarihi belgelere dayandırarak "tamamen gerçekleri" anlatan programlar tarih belgeselidir.

Tutturmuşsuz Meral Okay'a haksızlık diye. Anlamadığım şey, dizinin yayınlanmasının neresi saygısızlık? :-S Dizide eğlence yok komedi yok aykırı sahne yok. Dün zaten Süleyman öldü diye yas vardı dizide.

Meral Okay gelecek sezonu bile yazmıştır neden sadık kalınmasın ki Meral Okay'a. Hangi diziyle ilgili biri öldüğünde ona özel programlar yayınlandı ki Star yayınlasın. Ntv zaten yayınladı Meral Okay programı. Ntv de Star'ın kardeş kanalı olduğu için sorun da yok. 3 sene önce yılların oyuncusu koskoca Gazanfer Özcan(Allah rahmet eylesin.) öldüğünde Atv özel program yaptı mı? Yapmadı. Gayet normal bir şekilde Avrupa Yakası devam etti. Üstelik dizi komedi dizisi.

Bu konunun bu kadar abartilacak nesi var ki boşuna şişirip şiririp duruyosunuz.

Sanırım o dönem Avrupa Yakası'nın yayını bir süre durduruldu.

Neyse benim söyleyeceğim o değildi. Şu 3. sezonu bile yazmıştır olayı bence gerçekçi değil, hiç bir senarist o kadar ilerisini yazmıyor, en iyi ihtimalle bu sezon yazılmıştır.

Senaryoyu yazdı derken tamamen yazmamıştır tabi ki. Ama ana hatlarını, iskeletini, dizinin gideceği çizgiyi belirlemiştir.

Sanırım o dönem Avrupa Yakası'nın yayını bir süre durduruldu.

Neyse benim söyleyeceğim o değildi. Şu 3. sezonu bile yazmıştır olayı bence gerçekçi değil, hiç bir senarist o kadar ilerisini yazmıyor, en iyi ihtimalle bu sezon yazılmıştır.

sonuçta meral okayın eksikliği aradaki olayların akışını etkiler ana karakterleri etkilemiyor çünkü ana karakterler tarihte zaten ne yapacakları belli bir nora olmazda nuri olur tek fark orda...

Senaryoyu yazdı derken tamamen yazmamıştır tabi ki. Ama ana hatlarını iskeletini, dizinin gideceği çizgiyi belirlemiştir.

O bile yazıldıysa bence yeterli değil, diyalog yazımı da çok önemli, yazar farkı muhakkak anlaşılır.

Ben Meral Okay'ın yazdığı son sahnede bitirilmesi taraftarıyım, daha önce de söylemiştim. Dizi başka ellerde bozulabilir ve eser kötüleşebilir, ben bu riskin alınmasını doğru bulmuyorum. Genellikle senarist değişiklikleri kötü etkiler yapımı.

sonuçta meral okayın eksikliği aradaki olayların akışını etkiler ana karakterleri etkilemiyor çünkü ana karakterler tarihte zaten ne yapacakları belli bir nora olmazda nuri olur tek fark orda...

destere dizide sadece bilinen gerçekler yani tarih anlatılıyor olsaydı kimse izlemezdi, önemli olan nasıl aktardığın, bu da Meral Okay'ın başarısıydı. :)