Bir öğretmenin, öğrencisine vurma gibi bir hakkı var mıdır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur_35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

???

• evet

Oy: 4 23.5%
  • hayır

Oy: 9 52.9%
  • gerektiğinde

Oy: 4 23.5%

• Kullanılan toplam oy
    17
amma dayak meraklısı bi forummuş.. !dayakla şuana kadar hangi sorunun çözüldüğü görüldüki şuana kadar hangi öğrencinin dayak yedikten sonra düzeldiğini gördünüz aksine çocuğu dahada hırçınlaştırıyo

En doğru söz bu oldu galiba. :)

Arkadaşlar bugün öğretmenin öğrenciye vurmasını makul bulanlar, yarın evlenince eşine ve çocuğuna şiddet uygulamayı da makul bulabilir. Hatta babanın çocuğunu dövmesi eğitim açısından size çok daha mantıklı geliyordur herhalde. Baba dediğin döver de sever de, çocuk yaramazlık yapıyorsa bir tokat indirmek mübahtır, değil mi ?

Bence şiddet çözüm değil, disiplin en uygun çözümdür. Disipline gönder, bak bakalım bir daha saygısızlık cesaret edebiliyormu. Öğrenci, Öğretmenine yaptıysa bir saygısızlık işte en büyük bedeli, bu o kişinin yediği en ağır tokat olacaktır.

Yoktur tabii ki! Bugün atv'de yayinlanan "Yeniden Baslayalim" programinda bir ögretmen çocuklara agir siddet kullaniyordu ve bunu inkar ediyordu. Ayriyetten, çocuklarin agazlarini bantliyordu ve onlari kamerayla çekiyordu!!

Yani netice: ÖGRETMENLERIN, ÖGRENCILERE VURMA HAKKI YOKTUR FKS14'e GÖRE!

İnsan hakları evrensel bildirgesine ve tüm yasalara göre aslında... :)

ya kardeşim hakedene bi tokat atarlar ne var bunda ne nazik adamlarsınız.bizim okulda bi öğretmen vardı acayip sertti yanından geçmeye korkarlardı bi de yumuşak gülerek ders anlatan hocalar var kimse takmıyo der işlenmiyo.

ya kardeşim hakedene bi tokat atarlar ne var bunda ne nazik adamlarsınız.bizim okulda bi öğretmen vardı acayip sertti yanından geçmeye korkarlardı bi de yumuşak gülerek ders anlatan hocalar var kimse takmıyo der işlenmiyo.

Siddetle bir çözüme varilmaz !!

Hollanda'da bir ögretmen ögrencisine vursun, hapis cezasiyla yargilanir!

Arkadaşlar bu kadar çok kişinin bunu düşünüyor olması, beni gelecek açısından çok endişelendiriyor, gelecekte sizin de şiddete meyiliniz olacağı ortada kanımca.

Bu bir hakaret değildir, yanlış anlamayın.

@Kaan955 Türkiye'nin durumunu özetledin işte öğretmen, öğrenciyi okuldan attırırsa bıçaklanır Türkiye'nin durumu bu işte yanlış anlama, söylediğin şey doğru bizim öğretmenler de korkudan attıramıyorlar niye adamın abisi bıçakçıymış işte Türkiye'nin durumu böyle...

Siddetle bir çözüme varilmaz !!

Hollanda'da bir ögretmen ögrencisine vursun, hapis cezasiyla yargilanir!
Çoğumuz yorumumuzda zaten yabancı ülkede olmayacağını belirtmiştik.

Eşine vurma olaylarına ben de doğru bakmıyorum ama öğretmenin vurması mantıklı olabilir. Bir tokattan kimse ölmez.

Çoğumuz yorumumuzda zaten yabancı ülkede olmayacağını belirtmiştik.

Eşine vurma olaylarına ben de doğru bakmıyorum ama öğretmenin vurması mantıklı olabilir. Bir tokattan kimse ölmez.

Bir tokattan belki fiziksel olarak kimse ölmez, ama o tokati vuran kisinin insanligi benim gözümde ölür!

amma dayak meraklısı bi forummuş.. !dayakla şuana kadar hangi sorunun çözüldüğü görüldüki şuana kadar hangi öğrencinin dayak yedikten sonra düzeldiğini gördünüz aksine çocuğu dahada hırçınlaştırıyo

adam olmayan çocuğu adam etmek mümkün değildir dayakla.. ama bir sınıfta üç kuralsız eleman varsa ve engelenemezse bunlar sınıfın genelini etkisi altına alır ve sınıf toptan batar... dayakla en azından o anda onların konuşmasını engelleyip diğer öğrencilerin dersten bişeyler anlamasını sağlamış olursun yani üç fırıldağı adam edeceğim diye kibarlık gösterisine girip diğer öğrencilerin hakkını gaspedemezsin..

Aslında savcılığa suç duyurusunda bulunsan, belki öğretmene 5-6 aylık paraya dönüştürülebilir hapis cezası verilebilir, bunu hukuktan anlamadan sadece tahmini olarak söylüyorum.
5-6 ay çok büyük olaylarda olabilir sadece. Ama Türkiye'de televizyonlara çıkıp, ''Hoca beni dövdü.'' diye kendi gururunu yere serip kendini acındırmazsan öğretmen her zaman haklıdır.

En doğrusu elbette katı disiplin cezalarıyla cezalandırmak hatta okuldan attırmak ama uygulanmıyor maalesef. Ben çok sık olayların olduğu bir okulda okudum ilkokulda. Sadece 20 kişilik bizim sınıfta en azından 6-7 kişinin kesinlikle okuldan atılması gerekirdi. Ama en ufak bir ceza dahi almadılar. Sadece 1-2 öğretmen vardı sert çıkıp onları korkutan onlar da olmasaydı daha da beter şeyler yapabilirlerdi... Tabii burada bahsettiğimiz dayak evire çevire dövüp hastanelik etmek değil. :)

En doğrusu elbette katı disiplin cezalarıyla cezalandırmak hatta okuldan attırmak ama uygulanmıyor maalesef. Ben çok sık olayların olduğu bir okulda okudum ilkokulda. Sadece 20 kişilik bizim sınıfta en azından 6-7 kişinin kesinlikle okuldan atılması gerekirdi. Ama en ufak bir ceza dahi almadılar. Sadece 1-2 öğretmen vardı sert çıkıp onları korkutan onlar da olmasaydı daha da beter şeyler yapabilirlerdi... Tabii burada bahsettiğimiz dayak evire çevire dövüp hastanelik etmek değil. :)

Kuralların uygulandığı bir dünyadan bahsetmiştim ama maalesef öyle bir ortam yok aslında...

Ben de öyle düşünüyorum, fakat öyle olsaydı ben çok dayak yerdim. Andırdım mı bilemiyorum ama ben de zamanında çok ukâlaydım. Ne âlemi var her söylenilene cevap vermenin. Benimki de salaklıktı aslında.
Aynı şekilde düşünüyorum seninle.Ben de öğretmenlere sürekli laf dalaşına girerim.