Kızzz bak bu kuduruk @serhatt ulu orta konuşuyorBerguzar öyke biei değildir de ondankanal 7 oğlanının bir adı var Gökberk özledin herhalde sana böyle bir bakış atsın
Ekli dosyayı görüntüle 131212
![]()
topkapı saray ve muhtesem yüzyıl karşılaştırması
— ahu 🇹🇷 (@eszansupremacy) December 6, 2024
cariyeler koğuşu
topkapı sarayında bu koğuş aslında üçüncü fotoğraftaki gibi mermer sütunlu bir koğuş. iki katlı ve ahşaptan olan koğuş ise esasında zülüflü baltacılar koğuşu. bana kalırsa dizide ambiyans yaratmak açısından zülüflü… pic.twitter.com/XLmlKiiah1
asıl gözde odaları ise dizide gördüğümüzden çok farklı. açık asma kattan ziyade kapalı bir koridor görüyoruz. tabi birçok yapının da sultan süleyman döneminden sonra eklendiğini göz önünde bulundurursak dizidekiyle gerçeğinin arasında fark olmasi çok normal. ben dizideki gözde… pic.twitter.com/Ir59nIXsh5
valide sultan dairesi de epey benzese de bu daire yine sultan süleyman döneminden çok sonra yapıldığı için tarihi olarak gerçeği yansıtmıyor. ama hikayenin ilerlemesi açısından haremin topkapı’da bulunması en mantıklısıydı.
ben valide sultan odasını özellikle hürrem sultan oraya… pic.twitter.com/R8gj8xU3wd
haseki daireleri de yine sultan süleyman döneminden sonra (3.murat döneminde) inşa edildikleri için kesinlikle hürrem sultan bu odalardan birinde kalmıştır demek zor. ama bazi benzerlikler mevcut. bu daireler hünkar'a valide sultan'dan bile daha yakın konumdalar. dizide ise böyle… pic.twitter.com/RQaSbVSjRD
bu meşhur merdiven de cevri kalfa merdiveni. bu merdivenler dizideki gibi sultan dairelerine değil kalfa dairelerine çıkıyor. ama bize zaten dizide sarayın net bir planı verilmediği için sadece izleyerek neresi nereye çıkar anlamak mümkün değil. hikaye devamlılığı da esas olduğu… pic.twitter.com/x5JLdD7H1E
fikrimce dizideki en kötü set altın yol. gerçek altın yolun bambaşka bir hissiyatı var. sette ise sanki mermerler fazla pürüzsüz, kusursuz. pic.twitter.com/z5yIgvIylH
Berguzar öyke biei değildir de ondankanal 7 oğlanının bir adı var Gökberk özledin herhalde sana böyle bir bakış atsın
Ekli dosyayı görüntüle 131212
![]()
123. Bölümü izleyen @Bully @Maskeli Fedai ve @mrt-06 da böyleydi 2014te
Sen geber aha da füze attım sanaİnş. biz de senin geberişini böyle izleriz.![]()
Aaa bu da mı konuk olmuş? 😱
hadise ablam senin hayallerini yaşamak için dizi çekmiş, çatlaAaa bu da mı konuk olmuş? 😱
Daha ilk bölümü bitiremedim bile.
Aaa evet, isteyip de elde edemediği tüm parlaklara parayı bastırıp çektirmiş diziyi. Tüm mal varlığını ortaya koyduğu söyleniyor.hadise ablam senin hayallerini yaşamak için dizi çekmiş, çatla![]()
para var huzur var işteAaa evet, isteyip de elde edemediği tüm parlaklara parayı bastırıp çektirmiş diziyi. Tüm mal varlığını ortaya koyduğu söyleniyor.![]()
Bir ben bulamadım parayı da huzuru da...para var huzur var işte![]()
Sana da çekilebilirsin derlerdi o zamanlar yaşasanBir ben bulamadım parayı da huzuru da...
Her seks sonrası yaşadığım şey pic.twitter.com/4anzkLWko8
— Televizyon Kralı (@tvkrali) December 11, 2024
Aaa hangi şehzade bu?Sana da çekilebilirsin derlerdi o zamanlar yaşasan![]()
tabi sen olay çıkarırdın
Her seks sonrası yaşadığım şey pic.twitter.com/4anzkLWko8
— Televizyon Kralı (@tvkrali) December 11, 2024
Selim oğlan en iyileri.
tecrübe konuştu sanırımSelim oğlan en iyileri.![]()
Zevkimi konuşturdum.tecrübe konuştu sanırım![]()
Akın oğlana maşşallah.![]()
oğlan saraydan geçmiş, almış alimlerinden sıkı bir terbiye, centilmenlik dersen bunda efendilik bunda sadece biraz sümsük duruyor o kadarda olsun , tabiki @Angelica gönlünü kaptıracaktır buna![]()
Akıncım o zamanda tatlıymış maşallah kuzuma
------
ben kaptırdım bile gönlümüüü
Ekli dosyayı görüntüle 130750
Rahmetsiz totoş @destere nün hayalindeki senaryoyu çekmişler 😱