gaddar dizisi yine guzel ve etkileyici bir bolumu geride birakti . bu sefer, yayin gunu rakiplerinden favori yali capkini -dizisini -reyting de gecmesi, onemli bir adim.
bu arada , son bolumum en one cikan , bolca yorumlanan sahneleri , yine -sosyal sorunlarla alakali- cok onemli bir yazilimdi ;
devami
.
ibrahim celikkol 'un gelisi diziye cidden etki yapti gibi...
aksiyon tarafi bir tik uste cikti. bolumun basinda daghan la kapismalari kareo olarak basarili idi. keza ,akabindeki ->
daghan'in tabutta yasam mucadelesi, uyanik kalmaya caba gosterdigi sahneleri iyi ve etkili yazilmis buldum. flashback bazli aydan'i hayal etmesi ,hayalin de aydan'in motive laflari -pes etmemesini ,kurtulmasi gerektiginin -mesajini vermesi ,
saglam baglantili sahne idi kronolojik anlamda... hatirlarsaniz, gecen bolum aydan yilan dan zehirlenmisken uyumamasi, ayik kalmasini ,birbirini bulmasini -daghan bazli flashbacklerle yapmislardi....
genel toplamda baktigim da belli bir mantiga oturuyor bu flashbackler dolayli sekanslar.....
dan dun mesut ve gurkan kanimca bolumu tasidilar......
bayagi bayagi dokturduler. ikisinin de sahnesi cok fazlaydi. iyi ki de oyle oldu. bolumun her donemecin de izleri vardi bu ikilinin solo ve beraber performanslari... keza, ustteki vidyo da daghan ve gurkan karsilikli sahneleri de izlemesi ayrica etkileyici idi..
gurkan'i ,senaristin -gecte olsa farkina varip- dolu sahneler yazmaya baslamasi ,suresini de uzatmasi tipki mesut da oldugu gibi - olumlu anlamda cok onemli bir degisim......
her ikisinin de yetenekli ve dogal oyunculugu oldugunu dusunuyorum.
renkli bir ekuri oldular. yazilim olarak bunun bozulmamasi onemli...
daghan-aydan-leyla konusunda da durum bu bolum gec de olsa netlesti. hobbit
😛
daghan~aydan oldu. olmasi gerektigi gibi... gorunuse gore izleyicilerin sesine kulak verilmis.
leyla'yi da korkut zakkum yazilimi yapacaklar.bu bolum sahneler buna yonelikti.... ikilinin karsilikli sahnelerini begendim. pati dostumuz da guzel eslik etti bir sahneye.
yazilim baglaminda bu denklem den ilerlemeleri -ozellikle daghan aydan ayarlarina dokunulmadan yazilim yapilmasi ,izleyici tarafini agirlikli olarak memnun eder gibi.....
en azindan benim gibi dusunenleri.
bu arada,
bolumun final sahnesi de kanimca bayagi surprizli oldu.
onumuzdeki bolumler aksiyon bir kac vites daha yukselecek bu bariz .
sevgili
@mesmeso 'yu anliyorum.
bende saskinim. davut ne alaka ?
illa aileden biri cikacaksa, bu ruzgar olur tahmini yurutuluyordu evde izleyenler olarak... halbuki ,onceki bolumler dolayli davut tam da ogluyla duygusal,dokunakli,ailesel yakinlasma sahneleri yazilmiyor diyorduk,,,,,
derken, uzerine bu bolum baba ogul ne de guzel yazildi diyorduk,,, misal daghanla baba ogul dertlesme sahnesi ilk aklima gelen, kizi icin cabalayan vs....
biz evde, bu yazilimdan artarak aile sahneleri devam ederler diye tahmin yurutuyorken ileriki bolumlere dair ,,,,-
senarist davut'u diziden cikardi. bu durum ozelinde ters kose olduk evde izleyenler olarak.
@Hobbit ,
@ömer karataş ,
@mesmeso