NOW Gaddar - Dizi Yorumları

Yakamoz-Asi

Emekli
Katılım
8 Ocak 2013
Mesajlar
49,233
Reaksiyon puanı
29,164
Puanı
1,061
*. erken final olabilitesi mevcut.bence.

sira ile gitmeye calisayim musadenle :) :

cast olarak : acikcasi enver karakterini oynayan oyuncuyu pek begenmiyorum.enerjisi gecmiyor.

< kendisinin son bolum bayagi sure almasini asiri anlamsiz buldum.

halbuki dogru matematikle > elde mukemmel bir kac isim varken dolu dolu kullanilmamasi- garip sekilde tek sahne ile gecistirilmesi inanilir gibi degil.onur saylak-mudur.ve erdal bey'in oynadigi karakter.

kanimca hikaye geneline de eksi anlamda tesir edecek yazilim secimi yapiliyor. . .
ilk 3 bolumu cagatay sirtlamisti denildi yorumlarda, -katilirim.
4.bolum ise ,asiri enver odakli eksende islenmesi ,pek izlenir albenili yazilim degildi benim gozlemimde.

bolum resmen enver & kiz arkadasi
ve daghan sahneleriyle basladi bitti....

onur saylak, erdal ozyagcilar gibi 2 usta kaliteyi bir iki sahne ile gecistirmek, nerden baksan elde kalir bir senarist yazilim zayifligi...


saglam bold bir manevra yapmali senarist. aksi halde bayagi seyirci kaybeder, buna bizim ev dahil..... acikcasi suana kadar bir kac kaliteli oyuncu hatrina 4 bolume katlandim......



elde dovus kareo ustasi bir oyuncu oldugundan bolca yararlanirlarsa sasirmam. bir yerden sonra tekrara duser,bayabilir. < ismini bilmiyorum, cukur dan beri ay yapim dizilerinde denk geliyorum. bu dizide de mudur'un sag kolu rolunde.

ben daha cok daghan dan stratejik,zeki hamleler, beyin firtinasi odakli adimlar atmasini bekliyordum. malesef senarist yazilim olarak kendisini 4 bolumdur dedigin agirlikta duz mahalle aksiyonun da degerlendirdi.
bu duz yazilim -hayal kirikligi benim adima.


ben boyle bir sey beklemiyorum , , ,*fakat aydan'in son sahnede onu kiskanip hemen akabinde enver ile masa da olmasi cok siradan yazilim olmus...< bu son kismi asagida ayrica yazmak gerekir.




* .

kardesi konusunu dedigin gibi son 1.5 bolumde ortaya cikardilar.
kizin bunca sure birlikte oldugu kisinin ne isler cevirdigini bilememesi pek gercekci durmadi/absurd du izlerken. < enver'i tanimlarken > aslinda iyi biri o, is insani ,,,gibi gibi -duz laflarla daghan'a yanildigini belirtmesi akabinde enver le kalmasi, -sacmaydi.......

bu nokta da annesinin ve aydan'in bu sagliksiz iliskiyi daghan ile paylasmamalari anlamsizdi. . . kizin hayati tehlike de ,ozellikle anne sus pus. resmen : pes.

baba konusu bence kapi araligi kivamin da kaldi. tam islenmedi.
oyle at yarisi, alkol vs ile gecistirilecek bir bahane ile oldu bittiye getirilmez sanirim.

< teorilerim den biri > baba nin ayri bir yasami olmasi , bu durum zamanla ortaya cikarsa - sasirmam.
2.es, cocuk vs.

ek olarak
bolumun son sahnesine bir seyler yazip sonlandirayim :)

aydan'in sorgusuz sualsiz enver'le ayni masada olmasi, uzerine bir de kabul edip daghan arkasindan enver ile calisirsa, asiri irrite edici ve gercekcilikten yoksun olur.. < > basrol ikilinin yarim kalan asklari 4 bolum genelinde ozellikle belirtildi. acik kapi birbirlerinin sahnelerinde bolca hissettirildi. dolayisiyla 4 bolum bunlari gosterip, burdan sonra aydan tersi yola dark tarafa gecerse, daghan aydan denklemi bir daha toparlanamaz ,tumden kopar . iliski izleyici nin de sempatisini kaybeder.

toparlarsak : 4.bolum kimi sahneler dolayli, *cukur vol2 havasi sezdim ilerisine yonelik. . . < cukur da sena > yamac'a mahalleye girmeyelim vs demisti, yamac dinlememisti,yanilmiyorsam.....
*gaddar dizisinde *4.bolumde bir sahne de aydan benzer seyi daghan'a teklif etti, daghan -kabul etmedi. akabindeki sahnede de bi nevi nedeni gosterildi > samet'in ailesinin ortada kalmasi bunda bold etken, bir digeri de kiz kardesi- .

genel senaryo revizyonu sart .
villainler vs yelpaze zengin olmali. ayrica eldeki ozellikle onur saylak ve erdal bey sahneleri,sureleri bolca olmali, genel hikaye de kendilerini de merkeze alan yazilimlari yapilmali. mevcut enver vs odakli devam ederlerse , durum pek iyi gorunmuyor hikaye seyir meraki adina. bence.

bir kac oyuncu hatrina simdilik devam ediyorum basta da belirttigim gibi. hikaye bu sekil olursa, benden - pas.


iyi seyirler.

İmzamı atıyorum aynen 👍👍👍
 
  • Harika
Reactions: Dante

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
bolumu begendim.

-atil kurt- repliginin gectigi sahneler cok basariliydi...< hem kareo cok iyidi, hem sahne nin amaci nin iyi bir niyetinin olmasi dolayisiyla ortaya saglam is cikmis. daghan , kurt ve mudur harika bir uclu oldular....
onceki bolume nazaran onur saylak'in diyalogu nun bir tik fazla olmasi iyi olmus. umarim sahneleri daha da cogalir . mudur'un daghan'a olayi anlattigi sahnedeki oyunculugu cok ama cok basarili pasajdi. alkislar onur saylak'a .

basta dedigim gece kulubu sahneleri :
 

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
yeni bolum tanitimi eklenmis.



@Angelica ,, @ömer karataş , @mesmeso ve diger izleyen arkadaslar.

bu arada ilginc gelebilir benzetme acisindan -ben daghan karakterinin giyim tarzini ve yazilimini : bruce willis'in kult saglam islerinden olan >
unbreakable filmindeki tiplemesine benzetiyorum. parke, antikahraman vs durumunu.
.https://www.youtube.com/watch?v=YBRmNUxAVYs


bilmem katilir misiniz. :)

@Hobbit dedigim filmi izlemediysen bir sans ver derim :) .
 
Son düzenleme:

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
Gaddar dizisine, Kuzey Güney tarifesi uygulamışlar. Hatırlayanlar bilir zamanında Öykü Karayel, Kıvanç Tatlıtuğ başrolleri sönük bulunmuş ve Merve Boluğur diziye katılmıştı.
Ay Yapım şimdide aynı tarifeyi Sümeyye Aydoğan/Buse Meral şeklinde yapmış.
 
  • İlginç
Reactions: Dante

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
Gaddar dizisine, Kuzey Güney *tarifesi uygulamışlar. Hatırlayanlar bilir zamanında Öykü Karayel, Kıvanç Tatlıtuğ başrolleri sönük bulunmuş ve Merve Boluğur diziye katılmıştı.
Ay Yapım şimdide aynı tarifeyi *Sümeyye Aydoğan/*Buse Meral şeklinde yapmış.
*.

sahneleri baglaminda yazilimsal hata da olabilir. tek bir nokta dolayli oyuncu degisimi ne derece mantikli bilemiyorum. yani aydan in oynadigi rol yazilimi mi begenilmedi tutmadi, yoksa sumeyye nin kendisi mi.
ben sahsen hem oynadigi rolun yazilimini(annesi ile olan sahneleri haric) ,hem sumeyye nin performansini olumlu buldum. bence biraz haksizlik ediliyor kendisine.

buse - sumeyye :

dizi de sumeyye nin oynadigi aydan karakteri maskulen bir tipleme. daghan ile olan sahnelerde geri vites yapmamasi ikilinin birebir sahnelerin de izlerken aralarindaki gerilimi hissedebiliyorsun. bastan pozitif bir girisgah sahneleri de olmadigindan 0-1 geride baslamisti sumeyye , devami da hep yarim sekilde ilerledi...... hatta daghan kacan , aydan kovalayan durumda dersem abarti olmaz..... bu noktaya en asagida degineceyim( aci hayat dizisinde kenan'in ve sevdigi kizin rolu ile benzestiriyorum daghan aydan ikilisini ) .


sumeyye nin(aydan) tiplemesine nazaran,
buse nin dizi de oynadigi leyla tiplemesi daha sakin,,daha gulec vs .

bu denklem den bakinca, buse nin tipleme daha izlenesi gibi durdu. en azindan partnerlik olarak bir birlerini dengeleyebiliyorlar.....
youtube yorumlarinda da benim dedigim noktalara az cok deginen olmus gibi. < biri maskulen digeri daha sakin tipleme olduguna dair.

elbette son bolumde buse nin oynadigi tiplemeye yazilan replikler ve sahnelerin mesaj icerikli sekanslar icermesi (hayvan sevgisi,hayvana siddet vs)
-karaktere, izlerken otomatik sempati beslememize kapi acti.... yani buse yazilimsal olarak 1-0 onde baslamisti,gerisi de yetenegi ve performansiyla alakali katki .

.

bu arada yeri gelmisken degineyim ukte kalmasin.dizi de aydan'in annesinin sahneleri hic izlenir degil.
ayrica annesinin ajans vs konulu dayatmasi emrivaki tavri da albenili bir yazilim degil..... hadi aydan eskiden istemeyerek de olsa annesi hasta diye mecburen onay vermis benzer bi duruma,
bu ugur da daghan dan sevdiginden olmus.......

ama artik annesi yanilmiyorsam iyilesti.... haliyle aydanin da artik mecburiyeti bulunmuyor maddi konu da vs....
< hatirlarsak ilk bolumlerde aydan bu durumu annesinin hastaligi icin mecburen kabul ettigini belirtmisti,,,,
daghan asker den dondu, aydan benzer duruma 2.kez onay verirse, bunun bir bahanesi ve ozru de yok gibi. . . diger bir deyisle : annesi iyilesmis uzerinden vakit gecmis ,aydan ajans vs onay verirse, daghan nin kendisine yonelik serzenisi ve soguklugu bir daha acilmayacak sekilde kapanir gibi.
daghan'in dizideki tiplemesini ve aydan mevzusunu kenan imirzalioglu nun eski dizilerinden birine benzetiyorum. aci hayat.
<>

kenan in oynadigi karakter sevdigi kizi dizi bitene kadar affetmedi , yazik oldu...
------

son bolumde en begendigim sahneler :

sokak hayvanlarina deginilmesi harika bir karardi.... samimi sekilde uzerine bayagi dusunulmus, tek sahne vs ile gecistirilmemis,
dolayisiyla senaristi tebrik ederim.


sokak hayvanlari dolayli genel yazilimin disinda,
birde sokak cocuklarina deginilmesi ayri dikkat cekici onemli toplumsal/sosyal konulardi :

onur saylak'a son bolumde daha fazla sahne verilmesine memnun oldum.
bolumler arttikca sahneleri cogaliyor. aslinda bastan ilk bolumden itibaren merkez hikaye de fazla sahnesi olmasi gerekirdi.... umarim son bolum bunun bir baslangicidir. onur saylak mudur karakteriyle dokturuyor. sag kolunu oynayan oyuncu da cok iyi partnerlik ediyor. son bolum daghan ile aksiyon da bas basa vermeleri guzel kareolarin ortaya cikmasina kapi acti. tekrardan tebrikler senariste.
 
Son düzenleme:

Mehmet Can

Favori Üye
Katılım
29 Ekim 2022
Mesajlar
517
Reaksiyon puanı
365
Puanı
75
Konum
İstanbul
Diziyi izlemiyorum ama, Baba dizisinde de kadın partner 3 defa değişmişti. Bazen tutmayınca değişebiliyor.
 
  • Okudum
Reactions: Dante

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
Diziyi izlemiyorum ama, Baba dizisinde de kadın partner 3 defa değişmişti. Bazen tutmayınca değişebiliyor.

baba dizisi dedinde , buse nin o dizinin 2.sezonun dan itibaren yer aldigi da ilginc bir tesaduf olmus ^bu mesajini okumamla. :) .



@Hobbit buse 2.kez bi diziye sonradan girmis gozukuyor :p baba ve gaddar.



henuz gaddar dizisi yeni baslamis bir dizi olsa da, daha once de dedigim gibi daghan ~ aydan ikilisini >>>>> aci hayat dizisin de kiymeti bilinmemis su ikiliye benzetiyorum hikayeleri de benzesiyor. daghan da kenan imirzalioglu(memet karakteri) nun oynadigi yazilim gibi fazla inatci ve gurur yapiyor.

asagidaki kiymeti bilinmemis ,kanimca o dizinin en peak sahnelerinde ilk 3um de yer alan su sahnedeki karsilikli paslasmalar cok iyi duygu gecisi yapmisti izlerken :

gaddar dizisinde baslangictan son bolume ozellikle aydan'in -iliski bazli yazilimi ve kimi replikleri- ustte verdigim vidyoda nermin'le benzesiyor.

daghan aydan ikilisi ozellikle *daghan inadi vs dizi boyunca devam edecekse, *ikili ozelinde aci hayat vol2 izlemis gibi hissedecegim . :p
@ömer karataş

eskiler den bir kult parca da dedigi gibi ; inadi vs birak daghan diyorum.

toparlarsak : aydan ile umarim bolca sahneleri olur. bence guzel bir zitlikli cekim var aralarinda, , , bunu da keyifle izletiyorlar. ikilinin sahneleri nin her bolum az yazilmasi da ayri bir anlam veremedigim durum. tipki omer ve gamze'ye *omer dizisin de bu sezon boyunca yapilan yazilim gibi az sahne az replik birbirleriyle.......

bu arada , dizi de
buse nin rolu de *veteriner yazilimi sahne ile kisitli kalmayacak gibi. < son bolum de yasanan *babasi dolayli yazilim yuzunden -tahminim bundan sonra bolca sahneleri olacaktir daghan 'la.

* mesut'u oynayan oyuncu iyiki diziye getirilmis. genelde oyunculugunu begendigim yeteneklerden. ilk *uc kurus dizisinde izlemis bayagi dikkatimi cekmisti, sonra *aile dizisinde yer aldi ,keyifle izledim, , ,
gaddar'a gelmesine de fazlaca memnun oldum. son bolumde yer aldigi sahnelerle bolumu kanimca yukari cikardi . umarim sahneleri bolca artarak devam eder.

yeni bolum fragmn guzel gozukuyor merhum baris manco nun leziz parcasiyla beraber. 19.saniye de efsane parca basliyor ,anlasilan bu bolum kacmaz .
 
  • Beğendim
Reactions: Hobbit

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
baba dizisi dedinde , buse nin o dizinin 2.sezonun dan itibaren yer aldigi da ilginc bir tesaduf olmus ^bu mesajini okumamla. :) .



@Hobbit buse 2.kez bi diziye sonradan girmis gozukuyor :p baba ve gaddar.



henuz gaddar dizisi yeni baslamis bir dizi olsa da, daha once de dedigim gibi daghan ~ aydan ikilisini >>>>> aci hayat dizisin de kiymeti bilinmemis su ikiliye benzetiyorum hikayeleri de benzesiyor. daghan da kenan imirzalioglu(memet karakteri) nun oynadigi yazilim gibi fazla inatci ve gurur yapiyor.

asagidaki kiymeti bilinmemis ,kanimca o dizinin en peak sahnelerinde ilk 3um de yer alan su sahnedeki karsilikli paslasmalar cok iyi duygu gecisi yapmisti izlerken :

gaddar dizisinde baslangictan son bolume ozellikle aydan'in -iliski bazli yazilimi ve kimi replikleri- ustte verdigim vidyoda nermin'le benzesiyor.

daghan aydan ikilisi ozellikle *daghan inadi vs dizi boyunca devam edecekse, *ikili ozelinde aci hayat vol2 izlemis gibi hissedecegim . :p
@ömer karataş

eskiler den bir kult parca da dedigi gibi ; inadi vs birak daghan diyorum.

toparlarsak : aydan ile umarim bolca sahneleri olur. bence guzel bir zitlikli cekim var aralarinda, , , bunu da keyifle izletiyorlar. ikilinin sahneleri nin her bolum az yazilmasi da ayri bir anlam veremedigim durum. tipki omer ve gamze'ye *omer dizisin de bu sezon boyunca yapilan yazilim gibi az sahne az replik birbirleriyle.......

bu arada , dizi de
buse nin rolu de *veteriner yazilimi sahne ile kisitli kalmayacak gibi. < son bolum de yasanan *babasi dolayli yazilim yuzunden -tahminim bundan sonra bolca sahneleri olacaktir daghan 'la.

* mesut'u oynayan oyuncu iyiki diziye getirilmis. genelde oyunculugunu begendigim yeteneklerden. ilk *uc kurus dizisinde izlemis bayagi dikkatimi cekmisti, sonra *aile dizisinde yer aldi ,keyifle izledim, , ,
gaddar'a gelmesine de fazlaca memnun oldum. son bolumde yer aldigi sahnelerle bolumu kanimca yukari cikardi . umarim sahneleri bolca artarak devam eder.

yeni bolum fragmn guzel gozukuyor merhum baris manco nun leziz parcasiyla beraber. 19.saniye de efsane parca basliyor ,anlasilan bu bolum kacmaz .
7 bölümün tamamını izledim. Dağhan ve Buse daha ponçik oldu gibi. En azından İlk kez güldü adam. Aydan da hep kavga dövüş. Birbirlerini kurtarmaları güzel oluyor o ayrı. :)
 

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
sag kolunu oynayan oyuncu da cok iyi partnerlik ediyor. son bolum daghan ile aksiyon da bas basa vermeleri guzel kareolarin ortaya cikmasina kapi acti. tekrardan tebrikler senariste.
Bu noktada ufak bir anektot düşmek isterim. Müdür'ün sağ kolunu oynayan Kurt (Uğur Yıldıran) aynı zamanda dizinin aksiyon sahnelerinin yönetmeni.
Daha önce kendisi İçerde ve Çukur dizisinin de aksiyon yönetmenliğini yapıp aynı zamanda bu dizilerde oyunculuk yaptı. (Çukur/Kemal, İçerde/Selim)
Yani burada dizinin senaristinden daha çok, Uğur Yıldıran'ın kendisine teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü sahnelerde ne tür dövüş figürlerinin var olacağını o belirliyor. :)
 
  • Beğendim
Reactions: Dante

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
Bu arada tekrar bir dizide buluştuğumuza sevindim. Enver karekterine hala çok sevinemesemde diziyi izlemeye devam edeceğim. İyi izlemeler herkese. @Dante :)
 
  • Beğendim
Reactions: Dante

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
7 bölümün tamamını izledim. Dağhan ve Buse daha ponçik oldu gibi. En azından İlk kez *güldü adam. Aydan da hep kavga dövüş. Birbirlerini kurtarmaları güzel oluyor o ayrı. :)
* . bu noktaya bende katiliyorum. youtube yorumlarda da yeni ikilinin bu yuzden tutmasi isteniyor gibi.daghan yuzu guldu, boyle devam ,gibi gibi.


aydan konusu da benimle benzesiyor yorumun. ikiliye fazla intense ,ozellikle daghan inat,
aydan inat ama zamanla yumusayan ve kovalayan taraf durumuna geldi.

ancak ben yine de daghan'in aydan'a karsi tutumuna bir anlam vermemeye basladim. ne zaman oldu bu biliyor musun ;

gecen bi bolum de aydan her seyi birakip gidelim demisti daghan'a, o sahneyi ustler de eklemistim. bu dedigim sahne de aydan ozrunu dilemis(annesi kanser vs,,) ,daghan da yumusamisti,,, ne olduysa olen arkadasinin esi ve cocugu ortada kaldigi icin vicdan yapip -gitmedi ,, tekrara dustu, aydan'a da komple set cekti.

dolayisiyla bu yeni shiplemeye ben *hikaye dolayli anlam veremedim.
elbette buse nin sokak hayvanlari ve veteriner meslegi dolayli kendi halinde yasayan biri olarak sakin ,gulec yuzlu vsligi islenen sahnelere uyumlu olmus. bu durum seyirci nin ani kabullenmesine on ayak olmus gibi.

ben yine de ilk yerdeyim. daghan ile aydan sahnelerini begeniyle izliyorum.umarim daha da artar sahneleri.
------

Bu noktada ufak bir anektot düşmek isterim. Müdür'ün sağ kolunu oynayan *Kurt (Uğur Yıldıran) aynı zamanda *dizinin *aksiyon sahnelerinin yönetmeni.
Daha önce kendisi İçerde ve *Çukur dizisinin de aksiyon yönetmenliğini yapıp aynı zamanda bu dizilerde *oyunculuk yaptı. (Çukur/Kemal, İçerde/Selim)
Yani burada dizinin senaristinden daha çok, Uğur Yıldıran'ın kendisine teşekkür etmek gerekiyor*. Çünkü sahnelerde ne tür dövüş figürlerinin var olacağını o belirliyor*. :)
* . kesinlikle. ki zaten bunu ben benzer yonden ; dovus aksiyon kareografi konusu dolayli ustlerde veya baska bir baslikta daha once *belirtmistim bir forumdasin yorumunu yanitlarken. :)
------

Bu arada tekrar bir dizide buluştuğumuza sevindim. Enver karekterine hala çok sevinemesemde diziyi izlemeye devam edeceğim. İyi izlemeler herkese. @Dante :)
enver'in enerjisi bana gecmiyor. cukur dizisinde ilk denk gelmistim,derken baba dizisinde de ayni hissiyatim devam etti.

gaddar dizisinde izleyiciler kendisini bayagi tutmusa benziyor. youtube yorumlar da bu nokta dikkatimi cekti.

enver ve babasi dolayli konu disinda ,
suan icin dizi de -*kalici konusal villain/ler durumu muallak- . yani ilk bolumler mudur dolayli mahalle arkadaslari uzerinden sorunlar aksiyon vs islendi,,derken enver ile daghan'in kardesinin konusu dolayli sahneler vsvs,, son 2 bolumde de farkli toplumsal konulara parmak basiyorlar. cinayet konusu, hayvana siddet ,,,

ve buse nin babasini oynayan doktor uzerinden islendi ,, ki, bunun uzerine gidilecek gibi yapisal anlamda,yani daghan kapiyi araladi ordan buyuk ihtimal yanit gelecektir-fragmanda da ince den bu sunulmus zaten ,aksiyon bayagi olur gibi yeni bolum ve sonrasi....


tesekkurler . sana da iyi seyirler. - diziyi izledigini bilmiyordum. aramiza hos geldin :p
 
Son düzenleme:
  • Harika
Reactions: Hobbit

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
tesekkurler . sana da iyi seyirler. - diziyi izledigini bilmiyordum. aramiza hos geldin :p
Gönül Dağını izlemedigim bir hafta da 4,5,6,7 bölümleri izledim. Bunu bir cumartesi günü hangi diziyi izleyeceksiniz konusunda yazmıştım. :)
 
  • İlginç
Reactions: Dante

Emre Ozansoy

Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,904
Reaksiyon puanı
57,094
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
İzlemeyi bıraktım diziyi ama sanırım bir Hudutsuz Sevda vakası da burada var. Sümeyye Aydoğan'ı geri plana atıp Buse Meral'i ön plana çıkarmışlar, adını da jenerikte öne eklemişler. Allah sabır versin izleyenlere. :A
 
  • İlginç
Reactions: ömer karataş

Hobbit

Favori Üye
Katılım
12 Mayıs 2018
Mesajlar
2,641
Reaksiyon puanı
2,324
Puanı
280
İzlemeyi bıraktım diziyi ama sanırım bir Hudutsuz Sevda vakası da burada var. Sümeyye Aydoğan'ı geri plana atıp Buse Meral'i ön plana çıkarmışlar, adını da jenerikte öne eklemişler. Allah sabır versin izleyenlere. :A
Ben yapılan değişimi beğendim. Bu dizide zamanında Şahane Hayatım gibi potansiyelini kullanamayanlardan. Şahane Hayatım buradan sıyrılmayı başardı.
Sırada Gaddar var. Yeni yapılan hamleler ile bunu başaracaktır.
 

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
İzlemeyi bıraktım diziyi ama sanırım bir Hudutsuz Sevda vakası da burada var. Sümeyye Aydoğan'ı geri plana atıp Buse Meral'i ön plana çıkarmışlar, *adını da jenerikte *öne eklemişler. Allah sabır versin izleyenlere. :A
* .

one derken ?? :)

tv de nasil gorunuyor bir fikrim yok ,

ancak youtube da eklenen tam bolum jenerigin de ilk iki sira cagatay ve sumeyye gorunuyor.
siralama
3. onur saylak , 4. buse meral diye devam ediyor .
 

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
8.bolum : uzun bir mesaj ,simdiden kusura bakmayin. :)

bu bolumun agirlikli olarak buse nin oynadigi karakter eksenin de bir bolum olmasi *reytinge olumlu oldu mu derseniz ,,bence olmadi.

< . bunlar goreceli elbette, begeni vs .

.

bolume genel anlam da gorusum :

@Hobbit, , @ömer karataş , @Gizmen , @Angelica ve diger izleyen dizidaslar .

bu bolum aksiyon olarak da 4 veya 5 sahne oldu begendigim. biri leyla nin evinde,
digeri dugun de oyun havali kaero lu,, biri mesut'un evinin onunde , diger ikisi de daghan leyla 'yi yakaladiklari sahne olan sokak da oldu- biri final sahneli.

ben bu bolum ozellikle mesut karakterini cok begendim. dizi nin espiri komedi yukunu son iki bolumdur guzel tasiyor.

bu bolum hakkini vermem gerekirse komedi unsurlu bir diger dikkat cekici sekans -enver'in galerici sahnesi fikrine agzim acik bayagi guldum. ters kose oldum kostum fikrine.
3.30dan baslayan sekans >

enver dolayli birde roman havali gelin evine gidilis ve sokak da dans calgi cengi ,
uzerine dugun de erik dali vs . :)

ana eksen de
bolumun en begendigim sekanslar -aydan ve mesut imzali ;
donerci'ye baskin yaptigin da , birde daghan'larin evinde <
aydan adeta her ikisinde de ayar uzerine ayar sunumu yapti....

aydan daghan cekimi vs uzerine -youtube yorumlarda da en fazla like alan yorum da asagidaki yorum simdilik 1300 like almis yanilmiyorsam :
yani var ya... aydanı kötülediniz kötülediniz şimdi saçma sapan bi yere vardı yok leylaymış yok şengülmüş... güzeldi işte böyle ikisi dağhana bu konuda sinir oluyorum zaten Aydan resmen ayağına kapandı hala başka kızlarla takılma derdinde.

ben de benzer bir yorum yapmistim bu baslik altinda. < basrol ikili keske daha fazla sahneleri olsa, her anlamda,,,ister aksiyon ister ask mesk,dram.

ki, kanimca -aydan'in komedi yonu de iyi. bu bolum leyla ve daghan ile olan karsilikli sahnelerde aydan costu ,sahneleri yukari tasidi resmen.

aydan'in *dugune giris cok guzel ve zarif olmus. aydan elbise ve renk secimi . o sira daghan'in hal hareketlerini izleyici kacirmamis yorumlar da bu nokta one cikmis gordugum kadariyla.
ayni sekans da uzerine bir de mizahi replikler ozellikle gurkan'la karsilikli olanlar tebessum ettirdi :) .

asagidaki youtube yorumu da 470e yakin like almis. bende katiliyorum, aklin yolu bir ;
Aydan ve Dağhan birlik olup beraber iş yapsa, iki sert sevgili görsek keşke, türk dizi tarihinin en afilli çifti olurla

mesut'un merhum ustad baris manco parcali mizahi dilli aksiyon plani bolumun en leziz sekansiydi yazilim olarak.

bu arada , bu bolum mudur ve kurt'un sahneleri ise baslarda oldu.
+ kurt dugune de gelmisti ama aksiyona girmedi veya ben fark edemedim.

ara parantez ; magazin programinda roportaj da ogrendim ,
sevgili onur saylak'in ayagindan bir problemi oldugundan pek fazla sahne yazilmiyor sanirim. kis sporu dolayli ayak bileginde problem yasamis, koruyucu ile sariliydi ayak bilegi.

tam sagligina kavusur kavusmaz umarim dolu dolu sahneleri olur. kendisinin dizi de olmasi performans bazli diziyi izlememin baslica nedenlerinden.

toparlarsak -
velhasil bu bolum agirlikli olarak leyla ve babasi dolayli bir konu uzerinden islendi. bolum boyunca leyla 'yi koruma ile ugras verdi daghan. bu gecisler de ve aralar da bolume renk getirenler > mesut ve aydan oldu, hatta gurkan da one cikan replikler de yer aldi. < teras da gaddar'i yakalama girisimi harika yazilmis ozgun bir tarzdi .bence. anlasilan mesut da aydan gibi daghan'i golgesi gibi koruyor.

enver'in babasi bu bolum yine isleri sekteye ugratmak icin oyunlar oynadi, ki , basardi da .

son olarak ,
dizi de yanilmiyorsam ilk bolum de daghan'in -babasi konusuna bir teori yapmistim. @Hobbit , tam olmasa da dedigime benzer bir durum ortaya cikti. daghan'in babasi baska biri ile gorusuyor demistim.

annesi yuzugu atti,bosanacagim dedi. bakalim bosanma olacak mi . . .

iyisiyle kotusuyle 8i geride biraktik. ben sahsen bolumu ustte belirttigim kimi sekanslar dolayli keyifle izledim.
diger yandan -uzun vadeye yonelik halen *yazilim olarak bold eksikleri elbette var. hem aksiyon ,hem basrol ikili ve yan karakterlerin derinlikleri vs dizi nin icine tam olarak entegre edilmediklerini dusunuyorum.
tek oyuncu uzerinden veya cift oyuncu uzerinden gidilmesi taraftari degilim,.. < daghan ve enver odakli agirlikli baslamasi ilerlemesi diger karakterlere haksizlik....... basta daghan'in erkek kardesi olmak uzere yan karakterlerin derinlikli islenmemesi, fazla yuzeysel kullanilmalari egreti duruyor. daha yaratici olunmali bence.

bolum tanimi : 8. bolumu -mesut ve aydan sahneleri- keyifle izletti benim adima.

fragmani bakalim nasil olacak.
------

Ben yapılan değişimi beğendim. Bu dizide zamanında Şahane Hayatım gibi potansiyelini kullanamayanlardan. Şahane Hayatım buradan sıyrılmayı başardı.
Sırada Gaddar var. Yeni yapılan hamleler ile bunu başaracaktır.
goreceli elbette.

leyla rolu : sayet ters kose degilse bence pek bir albeni sunmaz.
< >
yani leyla > babasinin isini vs bilmemesi gercekci durmuyor. arkasindan bir seyler cikabilir,,,leyla biliyor da bilmemezlik den geliyor olabilir.
youtube da bu yonde yorumlar mevcut.bende katilmaya basladim 8.bolum leyla davranislari yuzunden.

bekleyelim goelim. :)
 
Son düzenleme:

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
o nasil sahne yahu :( . . .
yilan sahnesi. ah be sumeyye(aydan) ,korkunu ben buradan izlerken hissettim cidden...
yani dizi bile olsa -gercek ,stres, korku vs ile beraber asiri adrenalinli bir sahne .
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: ömer karataş

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
2.fragman eklenmis :

@ömer karataş dikkatimi ceken - bu fragman da yilan'in rengi degismis .

ekber'e son bolum de dugun gecesi selam veren aydan'in annesi,
yeni bolum de ekber'in evine gitmis,
haliyle fragmanda da goruldugu uzere aydan'i da tehlikeye atmis. . .

fragman son sahnesin de ekber , daghan'in elinden anca
- aydan benim elimde- kozu ile kurtulacak gibi. . .

yeni bolum daghan ~ kurt yine aksiyona doyuracak gibi...

enver'in daghan'in erkek *kardesi ile iletisime vs gecmesi daghan ve ailesi icin iyi olmasa da,

diziye dair *eksi gordugum noktalara dair oldukca olumlu bir adim ve iyilestirme olarak goruyorum bu adimi(daghanin biraderi, komiser ve kurt).... yani
dizi nin -genel hikayesin de yazilimin ve karakterlerin daha derinlikli olmasi adina - *yan *rollerin genel resim de bir sekilde sahneleri ve sureleri artmali/ olmali *beklentimi daha onceleri belirtmistim.........
bu vesile ile memnunum yan rollerin daha fazla sure alacak olmasina .

hem kurt, hem daghan'in biraderi ,hem de komiser rolunu oynayan isimler son bolumde *sahneleri eskiye gore artmisti, yeni bolum fragman dan anlasilan bu iyi yonde devam edecek gibi.

iyi seyirler.
 

Dante

Favori Üye
Katılım
12 Ocak 2023
Mesajlar
390
Reaksiyon puanı
376
Puanı
104
bolume dair yorumumu bir sonraki mesajim da yapmayi dusunuyorum.
simdilik,reyting basligina ekledigim mesajimi paylasayim istedim. :)

izledigim dizi adina (gaddar) - gecen haftayi baz alirsam- memnunum, ileriki bolumlere dair de umutluyum :

gecen hafta gaddar oranlari :
total - 4.05 ,bu hafta - 4.41
ab - 2.98 ,bu hafta - 3.69
abc1 - 4.08 ,bu hafta - 4.45

-artarak devam etmesi dilegiyle...
@Hobbit , @Yakamoz-Asi , @Gizmen , @Crazy Recep , @ömer karataş , @Angelica ve izleyen diger dizidaslar.