Netflix Aşk 101 (Love 101) - Dizi Yorumları

4.Bölüme geldim.
Dizinin benim için tek olumsuz yanı zoraki Argo ve Sürekli Bir öpüşme olayı.He, birde yeni gelen kızda İnci gibi başladı ama İnci gibi daha sevimli yada çekici bir profil olabilirmiş.

Onun dışında dizi iyi gidiyor.

• Beğendim
Reactions: Emre Ozansoy
Bu arada bütün bölümleri izledikten sonra sosyal medyada yapılan yorumlara bakayım dedim de cidden yarım kalan bir final sezonu. Sezon finalinde mektuplardan biri hapisten olan birine, diğeri de çiftlik gibi bir yerde olan kişiye gidiyordu. Bunlardan hiç bir şekilde bahsedilmedi.

Sezon finalinden sonra cidden çok fazla teoriler üretilmişti ve hepsi de mantıklıydı. Meriç Acemi sanırım ilk sezonu unutup yazmış.

Şuan son bölüme geldim... Dizi ilk sezonu gibi sizi içine alıyor;anlamsız bir bağlama var,sizi sarıyor. Birazda 89 yılları....Herne kadar daha 7-8 yaşlarımda olsamda o dönemlerde,yaşadıkları o hissleri yaşadım... Dizide ki en rahatsız eden unsur sürekli küfürlü kobuşmalar,bazen zorlama geliyor.Belkide asi gençlik duygusu,özgür yaşam isteği,içeride yaşananların dışa vurumu...yada yurtdışındada iş yapan bir seri olmasındna kaynaklı,argo normal gösterme çabasıda olabilir.Birde Eda ve Keremin birara sürekli öpüşme gayeleri baydı :) Onun dışında hiçbir falsosu yok...Elife bile alıştım...İlk bölümleri mıy mıy geliyordu ama alıştım kıza zamanla...Ama İpek yada Alina ayarında biri oynayabilirdi oda ayrı....Bence onun rolüne aslında Melisa Şenolsunlar olurdu bak... Ama işte dıştan sümsük gözüken bir karakter seçilmiş. Dizide ilk sezon oldupu gibi herzaman Sinana ve Sinanın yaşadıklarına üzüldüm.7. bölümde son sahnede Sinan ve Kerem sarıldıklarında çok ağladım.....Bakalım finalin ne olacak..
Dizi bence çok başarılı bir yapım,çok beklettiler ikinci sezonu yayınlamak adına ama değdiğini söylemem gerekir.

Hayata dair tüm isyanı hissettiren bir dizi.
------

Vay be..Bir Efsane daha bitti...

10 üzerinden 9 verdim 2 yıla..

Güzel bir dizi ,güzel bir oldu...
Netflix in Türkiye adına yaptıkları içinde rahat ilk 3 de olacak bir yapım oldu.

Son düzenleme:
Bütün bölümleri bir günde bitirdim ve kafamı biraz toparladıktan sonra yorumumu da yapmak istiyorum. Öncelikle Dizi Twitter ahalisi bu sezonu ilki kadar beğenmemiş ama ben tüm kusurlarına rağmen tıpkı ilki gibi keyifle izledim. İlk sezonu özel yapan en büyük şey belki de herkes evdeyken yayınlanıp bize dışarıda olduğumuz o renkli günleri hatırlatmasıydı ama aradan 1.5 senenin geçişi ve kısıtlamaların büyük ölçüde kalkışı derken aynı tadın alınmamasının bunlara da bağlı olduğunu düşünüyorum. Ben de 1'i 2'nin önüne koyarım ama aslında karşımızda ilk sezondan pek de farklı bir şey yok.

Kısaca analiz yapacak olursam:
Burcu & Kemal: Burcu hoca bu sezona tribal enfeksiyonla başladı. Cillop gibi adamı bulmuşsun hala şüphe ediyorsun insaf. :A Aslında işin altında kendine güvensizliğinin yatması ve bunu keşfetmesi, Kemal'in de okul ortamına bağlığının sorgulanması güzel detaylardı ama daha ilk bölümden bozuşacaklarını düşünmemiştim mesela. Kemal de önce İzmir'deki güzelim koçluk işine gitti sonra dayanamayıp Burcu'nun peşinden tekrar İstanbul'a geldi resmen adamı parmağında oynattı. :A Yine de Pınar Deniz'i gördükçe keşke beni de parmağında oynatan böyle biri olsa diyor insan. :bhr: Ha bir de Tuncay'ın tekrar geldiği (ne manaydı cidden?) sahnede meşhur repliğini tekrarlayacak diye heveslenmiştim ama olmadı. :A

FAmsyJJX0CQxBPu

Eda & Kerem: Aslında Kerem tüm agresifliğine rağmen sevilesi bir karakter olabilirdi ama K**ilay şahsı nedeniyle sahnelerine pek kapılamadım maalesef. Gerçi 7. bölümde Sinan'la olan sahnesi güzeldi hakkını vereyim. Ama özellikle psikopat gülüşle babasına karşı çıktığı sahnelerde ufak bir cringe krizi geçirmiş olabilirim. :A Alina Boz'a da üzüldüm zırt pırt onunla öpüşmek zorunda kalmış. :( Yine de hikayelerinin genel olarak fena olmadığını düşünüyorum. Kerem'in Eda'nın hayallerine destek olarak onu kursa sokması, onu sözden kaçırması vs. güzeldi ama evlilik işinin olmayacağı belliydi. Daha arkadaşken bile sürekli zıtlaşırlarken evli hallerini düşünemiyorum bile. Kerem'in Eda'nın doldurduğu kasetten ders notlarını dinleyip ilk 100'e girmesi de biraz zorlama olmuş açıkçası. :A

Sinan & Işık: Sinan bu sezon acıların çocuğu gibi takıldı resmen. Önce dedesi öldü, ardından köpeği gitti ve intihar edecek noktaya geldi. İnsan yüzüne bakınca bile üzülüyor. :( Neyse ki sonradan toparlanmış ve hem ünlü bir yazar olmuş hem de Işık'la evlenmiş. Çifti sevdiğim için evlenmelerine mutlu oldum ama Işık'ın yetişkinliği sanki Sinan'a bir şey olmuş gibi davrandığı için ufak bir ters köşe oldu diyebilirim. :A Sinan'ın Kemal'le olan sahnelerini izlemesi de keyifliydi ama Işık'a bu sezon pek sahne yazılmamış niyeyse. Kız resmen sezonun büyük kısmını teyzesinin evinde millete trip atmakla geçirdi keşke daha etkili olabilseydi.

Osman & Elif: Osman'ın hetero olduğunu kanıtlamak için o kadar uğraşmışlar ki çoğu insanda ters tepmiş herhalde çünkü Twitter'da pek sevenlerini görmedim. Ben eşcinsel olduğu iddialarına hala inanmıyorum çünkü Koriş'i yazan Meriç Acemi'den o kadarını beklemiyorum. Bir de ilk sezonda gay olduğunu ele verebilecek hiçbir detay yoktu ama öyle bir hava oluştu ki insanlar en ufak şeylerden bile ipucu toplamaya falan başladı. Geçen sezon Osman bireysel olarak biraz geride kalmıştı ama bu sezon doya doya yazmışlar. Elif'in hikayesi de bu tarz gençlik dizilerinde çok gördüğümüz (zevk için başlanan bir hobinin zamanla baskıya dönüşmesi) hikayeydi ama yine de izlemesi keyifliydi. Sadece daha ilk bölümden hemen Osman'a aşık olmasını inandırıcı bulamadım keşke daha yavaş işlenen bir süreç olsaydı. O yüzden bir sezon daha olmasını ve meselelerin daha doyurucu şekilde işlenmesini isterdim. Ece Yüksel de diziye yakışmış zaten Emin Alper'in filminde ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gördüğüm için şaşırtmadı açıkçası.

Necdet: Özellikle ilk bölümlerde Müfit Kayacan sezonun açık ara yıldızıydı bence. İlk sezonda müdür olarak hatırlarken (meğer gerçekten öyleymiş, oysa ben mi yanlış hatırlıyorum sanmıştım) müdür yardımcısı olduğunu ve türlü dalaverelerle müdürü işinden ettiğini gördük. Aynı şeyi Refik ve Yıldıray'a da yapınca "ögghh" dedirtti çünkü Milli Eğitim'den insanların ortada kanıt bile yokken herkesi işinden kovması mantıksızdı. Ayrıca muz-pide planı da teoride fena olmasa da pratikte pek iyi bir plan değildi hele ki pide dağıtılmadı diye o kadar velinin odaya gelip Necdet'e çıkışması da saçmaydı bence. Hani 2-3 hafta her gün dağıtılmış olsa ve sonra dağıtım kesilse tamam da iki günde neyin aşkı bu. Ama sondaki okul isyanı ve topuklarına vura vura kaçmak zorunda kalması eğlenceliydi. Bir de zırt pırt sandalyeden düşmesi. :F

Yetişkinler: Açıkçası kurulan kadroyu beğendim hatta 3. sezonda sırf onları görmeyi çok isterdim. Bade İşçil'in Işık'a cuk oturduğunu ama Tuba Ünsal'dan zerre Eda çıkmadığını gördük o yüzden arada falso olur mu diye düşündüm ama Fatih Artman da Uraz Kaygılaroğlu da cuk oturmuş bence. Hele Osman'ın fırlamalığı Fatih Artman'a aşırı yakışmış. Bade ve Uraz'dan da bu kadar uyumlu bir çift çıkacağını düşünmemiştim ileride başka projede tekrar görmek isterim. Ta geçen sezondan beri adı geçen isim olarak Mert Fırat'ı görmesek ayıp olurdu ama öyle takım elbiseli, düzgün birinin ağzından çıkan küfürleri gördükçe yer yer yadırgadım. Adam o kadar salon beyefendisi gibi duruyor ki ağzına küfür oturmuyor. :A Ama sonda eskileri yad ettikleri ve Elif'in arandığı sahnede hem yetişkinleri hem de gençlik hallerini görmemiz çok güzel bir detaydı. Hatta Elif'i de görür müyüz diye düşündüm ama ona oyuncu bulamamışlar demek ki. :A

Kendinden beklendiği gibi Meriç Acemi yine bazı detayları (şu hapishane ve çiftlik olayları vs.) unutmuş ama onları ben de unuttuğum için çok fazla kafa yormadım. Tabii işi yaratan senaristin unutmasıyla izleyicinin unutması aynı değil ama neyse. :A Sadece beşlinin kopma nedeninin Sinan gerçekleri söylemedi gibi bir olaydan çıkması biraz basit olmuş keşke daha iyi bir çözüm bulunsaymış. Ama hakkını vereyim sınav stresi konusunu ana hikayenin önüne geçirmeden güzel işlemiş. Hatta izlerken aklıma yer yer Sınav filmi geldi diyebilirim. :D

Şuraya koca bir kalp bırakalım. ❤️

İlla ki güncelleyip yeni şeyler eklerim ama şimdilik aklıma gelenler bunlar. Kesinlikle zaman kaybı olduğunu düşünmüyorum ve iyi ki tüm kusurlarına rağmen bizim de böyle bir gençlik işimiz oldu diyorum. Ne olursa olsun özellikle ilk sezonda yarattığı etkiyle Netflix Türkiye'nin en özel işlerinden biri olarak anılacağı kesin. Muhafız ve Atiye'yle birlikte sonraki yerli projelerin önünü açarak çok önemli bir misyonu başarması bile yeter.

Sezon puanı: 7.5/10
Genel puan: 8/10

2x1

Necdet bu dizide en sevdiğim karakter. Hastayım adama ve karaktere. Dörtlüye yaptığı beni aşırı eğlendirdi ama o son yaptığıyla resmen topuğuna sıktı. Sezon sonunda umarım sağlığı yerinde olur.

Dörtlünün İpek için yaptıkları şaşırtmadı. Sonda onun atıldığını görmeleri dizi için güzel oldu. Bu şekilde devam etmeleri saçma olurdu. İşler şimdi güzelleşecek.

Sinan'ın dedesinin ölmesi üzdü. Umarım Sinan eski haline geri dönmez.

Burcu'da hiç bir değişiklik yok. Aynı kafayla devam ediyor. Işık'ın yaptığı hareketten sonra Kemal'in ona attığı bakışa çok güldüm.

8/10

2x2

Elif ve Osman bence güzel bir çift oldu. Elif'in onu kıskanması çok hoştu. Osman ne zaman farkına varacak merakla bekliyorum.

Tayfanın Necdet için yaptığı plan güzeldi. Ben Necdet'in yanındayım ama işin sonu bizim için kötü bitecek. Umarım bu kötü sonda çok eğlenirim.

Sinan'ın duruma çok üzüldüm. Birisinin onu yanına almasını bekliyorum.

Kemal'in cool tarzına bayılıyorum. Burcu çok kafa açıyor. Kemal'in artık onu yola getirmesi gerek.

Sonda güncel Sinan olarak Mert Fırat'ı görmek sevindirdi. Osman ve Kerem'in de güncel hallerini merak ediyorum.

8/10

2x2

Elif ve Osman bence güzel bir çift oldu. Elif'in onu kıskanması çok hoştu. Osman ne zaman farkına varacak merakla bekliyorum.

Tayfanın Necdet için yaptığı plan güzeldi. Ben Necdet'in yanındayım ama işin sonu bizim için kötü bitecek. Umarım bu kötü sonda çok eğlenirim.

Sinan'ın duruma çok üzüldüm. Birisinin onu yanına almasını bekliyorum.

Kemal'in cool tarzına bayılıyorum. Burcu çok kafa açıyor. Kemal'in artık onu yola getirmesi gerek.

Sonda güncel Sinan olarak Mert Fırat'ı görmek sevindirdi. Osman ve Kerem'in de güncel hallerini merak ediyorum.

8/10
Trabzonlu kardeşimiz Pınar Deniz için her bölüme bol keseden 8 puanları dağıtmaktadır yoldaşlarım.. @Sherlock @MasacRE @MEnes

2x3

Necdet hastayım sana be kral. Adam tek hamleyle üç tane planı aynı anda bozdu. Yürü be reis arkandan geliyorum. Necdet'i yenmek bu kadar kolay olmamalı.

Kemal ve Burcu meselesi sıkmaya başladı. Özellikle Burcu çok sade ve klasik takılıyor. Bu ilişkide artık farklı şeyler görmeliyiz.

Osman ve Elif cephesi eğlendirmeye devam ediyor. Ben Elif'ten bir ispiyonlama daha beklerken piyano başına geçmesi şaşırttı. Osman'a da onu çalarken görmek yetti.

Eda ve Kerem çifti çok fırtınalı gidiyor. Kerem'in sevdiği kız için yaptıklarını takdir ettim. Eda'nın bu olaydan sonra şımarık hallerden çıkıp ona verilen değere karşılık vermeli.

Kemal'in Sinan'a yardım etme şekli çok iyiydi. İkisinin diyalogları beni eğlendiriyor. Keşke daha fazla sohbet etseler. Sinan'da durumu anlayıp temelli yanında kalır.

8/10

2x4

Osman'ın aşık halleri harika oldu. Elif bence çok tatlı bir kız. Çok güzel bir ikili olacaklar. Diğerlerinin onları bir araya getirme çabaları güzeldi.

Kerem ve Eda'nın acı çekme şekilleri harika gösterilmiş. Aşkları için böyle bir şey yapmaları saygımı kazandı ama daha fazla bu şekilde gideceklerini sanmıyorum. Bir araya yakında gelirler.

Sinan'ın Işık için yaptığı şeyler güzeldi. Işık bazen çok sinir bozucu oluyor. Sonda kalbini düzeltmesi sevindirdi.

Burcu ve Kemal cephesi çok sıkmıştı ama şimdi iyi oldu. Sonda öpüştüler ama Kemal'in evde tek olmadığını düşünüyorum. Bu kadar kolay çift olmazlar.

Canım Necdet hocamı bu bölüm az gördük. Onu daha fazla görsek güzel olacak.

8/10

• Beğendim
Reactions: Aserat
2x5

Net bir şekilde sezonun en iyi bölümü. Her şeyiyle harikaydı. Bir ara tempo düştü ama sonradan çok iyi toparladılar.

Kemal'in evinden en azından kız çıkmaması sevindirdi. Muhtemelen gittiği yerde başarısız olup geri dönecek.

Elif ve Osman çifti beni çok feci mutlu etti. İkisinin sahneleri bana ayrı güzel geliyor. Aralarındaki şey bana hem çok doğal hem de çok saf geliyor.

Işık ve Sinan çiftinin de barışması sevindirdi. Onlar birbirlerine çok iyi geliyor.

Eda ve Kerem'in böyle bir şey yapacağı belliydi. Eda biraz kaderine razı olmuş gibiydi ama Kerem'e olan sevgisi daha baskın çıktı. Bu arada Kerem güzel dayak yedi.

Necdet hocam bu bölüm beni mest etti. Odasında yaptığı sevinç dansı harikaydı. Çete ona harika bir oyun oynadı. Artık buradan da kurtulursa bu adamı rahat bıraksınlar.

9/10

• Beğendim
2x6

Ben Kemal başarısız olur demiştim ama adam neredeyse şampiyon olacak. Burcu ile aralarının düzelmesine sevindim. Kesin önemli bir maçta Burcu ona sürpriz yapar.

Elif ve Osman benim favorilerim. Osman aşk acısını güzel yansıtıyor. Elif'in bir yerde babasına patlamasını bekliyorum. Gösteri bunun için en uygun yer.

Eda çok şımarık bir kız. Sırf annesinin salaklığı yüzünden Kerem'e yükseliyor. O kafayla nasıl Amerika'ya gitmiş merak ediyorum. Mert Fırat'ın da Kerem çıkması şaşırttı. Aslında tam Sinan olacak tip var onda.

Necdet'in oyuna gelmesine sevindim. Çok seviyorum ama sonunun kötü biteceği kesin.

7/10

• Beğendim
2x7

Necdet hocam yine şovunu yaptı. Ben artık bu adamın kaybedeceğini düşünmüyorum. Herif her karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı.

Elif'in erkenden gitmesi üzdü. Bu durum Osman'ı kötü etkileyecek. Ayrıca Fatih Artman büyük sürpriz oldu. Onu görmeyi hiç beklemiyordum. Yattan Elif'de inse harika olurdu. Gelecekteki ekip süper oldu.

Kemal ve Burcu'nun kavuşmasını bu kadar basit beklemiyordum. Bir kupa sonrası kavuşma olsa bence daha iyi olurdu. Bakalım Kemal bize nerede işe yarayacak.

Sinan çok kötü durumda. Her şeyden sonra Paris'i de kaybetmek onu iyice dibe vurdu. Onu kendine getirecek şok olay da yaşandı bence. Kerem'in yaptığı konuşma o yüzden çok güzeldi.

8/10

• Beğendim