Kanal D Yargı - Dizi Yorumları

Pınar Deniz paylaşmış:

FCnC_k8XIAAUKff

7. BÖLÜM ÖZETİ ve FOTOĞRAFLARI
Ceylin ve Ilgaz’ın evlilik haberi, Pars ve Neva’yı hayal kırıklığına uğratır. Pars, soruşturmanın tıkanmasından hiç memnun değildir, üstelik onun da kardeşi Neva gibi kalbi kırılmıştır. Pars soruşturmanın peşini bırakmamaya, bunu yaparken de inanmadığı bu evliliği ikisinin başına bela etmeye kararlıdır.

Zafer Çınar’a çektiği silahla intikamı için geri dönüşsüz bir yola girmek üzeredir. Çınar Zafer’i masum olduğuna ikna edebilecek midir? Yoksa çekilen bu silah, iki aile arasında yeni ve büyük bir uçurumun açılmasına mı sebep olacaktır?

Ceylin, kardeşinin katili olan Engin karşısında hiçbir şey yokmuş gibi davranmakta artık iyice güçlük çekmektedir. Ceylin ve Ilgaz, kimseye belli etmeden Engin’i tutuklu yargılatmanın yollarını ararken yeni risklere girerler. Ancak bir yandan oğlunu temize çıkarmak için elinden gelen her şeyi yapan Yekta’dan hızlı olmak, bir yandan da her an önlerine engel olabilecek Pars’la mücadele etmek zorundadırlar. Acaba Ilgaz ve Ceylin bu sefer gerçeği kanıtlayabilecek midir?

@secquin @Klaus @Özgür @Angelica @Alos @BARON男爵 @Ege Bartu @Forumdash ve diğer izleyenler.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
7. BÖLÜM FRAGMANI

Ceylin Engin'e her şeyi bildiğini gösteriyor gibi görünüyor ama bir planı vardır diye düşünüyorum kartlarını hemen açık etmez.

Ali Seçkiner Alıcı ile yapılan röportaj:
- ‘Yargı’nın senaryosunu ilk okuduğunuzda ne hissettiniz?

‘Yargı’nın bu kadar çok izlenmesi, konuşulması ve beğenilmesinin asıl sebebi kuvvetli, özgün bir senaryosunun olması. Buradan bir kez daha sevgili Sema Ergenekon’un ellerine sağlık diyelim.

- İzlenme rekorları kıran ‘Yargı’nın başarısının sebebi nedir?

İyi senaryo, iyi oyuncular, iyi yönetim yani reji ve iyi bir yapım şirketi. Ayrıca “Millet bunu istiyor, şunu beğeniyor” klişesinin dışında, sektöre de önerme getiren bir yapım. Demek ki seyirci bunu da izliyor.

- Zafer karakteri için neler söylersiniz?

Zafer büyük bir komplo ile ömrünün bir kısmı çalınmış ve bunu kanıtlayamayan birisi. Çok büyük odakları kurtarmak için seçilen bir kurban. Tek başına bütün bunların altından kalkmayı deneyen, geleneksel kodlara bağlı mücadeleci de biri. Kızı ile ayrılığı da onun en büyük yarası...

Onur Durmaz (Engin) ile yapılan röportaj:
“Yargı”nın senaryosunu ilk okuduğunuzda ne hissettiniz?
- “Yargı”nın ilk iki bölümünü sanıyorum 1.5 saatte nefes almadan okudum. Uzun süredir bir senaryoya böyle heyecanlanmamış, gözlerim dolmamıştı. Hatta kendimi bölüm sonlarında “Hadi! Haydaaa!” gibi nidalar atarken buldum. Hâlâ daha yeni senaryo geldiğinde kendimi odaya kapar, hevesle Onur olarak beklediğim bir kitabı okur gibi okur, sonra Engin olarak tekrardan çalışmaya başlarım. Sema Ergenekon’un kaleminin, yaratıcılığının büyük hayranıyım. Bu nedenle projenin başarılı olacağından hiç şüphem yoktu.
Dizinin bu kadar ilgi görmesini, elde ettiği başarıyı neye bağlıyorsunuz?
- Harika bir hikaye, harika bir senaryo, harika bir oyuncu kadrosu, harika yönetmenler ve harika bir ekip. Bunlar bence en büyük faktörler. Bir de başarıyı dizinin temposunun sürekli yüksek olmasına ve yaratıcı ters köşelerine bağlıyorum. Bir izleyici olarak da “Yargı” gibi projelere hasret kalmıştık diyebilirim. “Yargı”, aynı zamanda izleyiciye fikirler ve teoriler üretme şansı veriyor, adeta interaktif bir hikaye sunuyor. Özetle izleyicinin zekasına saygı duyuyor. Ve bu tabii ki karşılıksız kalmıyor.
Engin, derinliği olan bir rol. Siz nasıl tanımlarsınız? Karakterin kendinizle bağdaştırdığınız özellikleri var mı?
- Ah Engin ah! Engin asla kötü olmayı seçmemiş bir karakter. Sadece sevilmek, özellikle babası Yekta ve sevdikleri tarafından takdir görmek, onaylanmak istiyor. Babasının onu sürekli aşağılaması, sevgisizliği, Engin’in özgüvensiz ve daima onaylanmaya ihtiyacı olan bir insana dönüşmesine sebep olmuş. Gerçek duygularını, sıkışmışlığını, saygı isteğini hep içine atıyor, bastırıyor. Ve ne yazık ki hayatı boyunca yaşadığı bu eziklik ve sevgisizlik onda öfke patlamalarına sebep oluyor. Bu patlamalar yüzünden kendinden bir kez daha nefret ediyor. Çünkü bu tarafını insanlara asla göstermek ve kabul etmek istemiyor. Aslında başından beri tek isteği; var olmak. Yekta bir kez olsun Engin’e gururla sarılsa, olaylar çok daha farklı olabilirdi. Yine de bunların hiçbiri Engin’in bir katil olduğu gerçeğini değiştirmeyecek ve onu haklı göstermeyecek. Engin kendini başka bir yerde ve yolda var etti. Karakterin kendimle bağdaştırdığım tek yönü ise ikimizin de kıvırcık saçlı olması. Ve ikimiz de ceket seviyoruz. (Gülüyor)
Dizi yayına girdikten sonra sokakta nasıl tepkiler aldınız? İzleyici Engin’i sevdi mi, yoksa bir nefret oluştu mu?
- Aslında bu konuda çok endişeliydim. Ciddi tepkiler alacağımı biliyordum. Her şeye de hazırlamıştım kendimi. Beklediğimden daha kötü bir durumla karşılaştım. Çoğu kişi Engin’e hak verdi! İnanamadım. Engin, ailevi ve psikolojik problemlerinden dolayı sempati kazanmış olabilir ama sonuçta öyle ya da böyle bir insan öldürdü ve bunun hiçbir şekilde bahanesi olamaz. Onun dışında seyirci Onur Durmaz ile Engin Tilmen ayrımını çok iyi yaptı, bu konuda mutluyum. “Engin’den nefret ettik ama sizi çok seviyoruz” gibi mesajlar geliyor.
İzleyiciler katilin Engin olduğunu öğrenince çok şaşırdı. Siz başından katili canlandırdığınızı biliyor muydunuz?
- Proje başlamadan önce karakterin ciddi bir dönüşüm yaşayacağına dair ufak bir bilgi almıştım. Fakat ne zaman nasıl ve ne olacağını, hele ki katilin Engin çıkacağını bilmiyordum. Ben de katil olduğumu 5’inci bölümün senaryosu elimize geçtiğinde öğrendim ve bütün ekip bana şakayla karışık tavır aldı. Hâlâ sete gittiğimde “Katil geldi” diyorlar.
En başından Engin’in katil olduğunu bilseydiniz, bu performansınıza yansır mıydı?
- Büyük bir fark olacağını sanmıyorum. Katil olduğumu bilmeden buna benzer bakışlar ekledim. Tabii ki bunda sevgili Ali (Bilgin) ve Beste (Sultan Kasapoğulları) yönetmenlerimin de yönlendirmeleri var. Katil olacağımı hissetmiştim.

5.5 bölümüm falan birikmiş olacak 2 hafta sonra, çok özledim umarım üşenmeden acısını çıkara çıkara izlerim hasret kaldığım zamanların. :A

• Harika
Reactions: Carpe Diem
5.5 bölümüm falan birikmiş olacak 2 hafta sonra, çok özledim umarım üşenmeden acısını çıkara çıkara izlerim hasret kaldığım zamanların. :A
Üşendi ve izlemedi.. 5.5 bölümü biriken bir diziyi bırakıp yeni başlayan dizi izleyebilirsin. :A

Üşendi ve izlemedi.. 5.5 bölümü biriken bir diziyi bırakıp yeni başlayan dizi izleyebilirsin. :A
İki dizi takip ediyordum zaten ikisini de ayrı seviyorum, haftaya yayarım en kötü yine bırakmam. :A Bu arada EHHŞ da 4.5 bölüm veya 5.5 birikmiş olacak ama ikisi de bir başladın mıydı su gibi maşallah. :A