Selamsız, İstanbul'da Üsküdar ilçesine bağlı bir semtin adı, filmdeki ise hayali bir kasaba olduğunu söyleyebiliriz; çünkü filmde İstanbul'a dair hiçbir şey yok. Filmin çekimleri Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı olan Gölcük Köyü'nde yapıldı. Filmdeki yer de, tam anlamıyla filmin ismiyle uyumlu, tam da terk edilmiş bir yerleşke gibi görünüyor, hiç kimsenin "selam" bile vermediği, uğramadığı bir yerleşke gibi.
Cumhurbaşkanı geziye çıkacaktır ve belediye başkanı gazetede bu haberi okuyunca umuda kapılır; çünkü trenle yolculuk yapacaktır ve o tren Selamsız kasabasından da geçecektir. Belediye meclisinde fikir alışverişinden sonra bir karar alır; kasabaya Cumhurbaşkanı geçerken bando ve halkla ona selam verecektir. Böylece tren duracak ve Cumhurbaşkanı, halkının sesini duyacaktır. Yapmak istediği iş oldukça zor olacaktır; çünkü halk gibi, belediye de fakirdir. Bando şefi için gazeteye ilan verilir ve geriye halktan seçilen amatör isimlerle bando takımı kurmak kalır. Onları destekleyen halk kadar, desteklemeyenler de çıkacaktır.
Filmde Başkan Latif Şahin karakteriyle, Bando Şefi Murat karakterinin kendi içinde ayrı hikayeleri var. Odak nokta da zaten bu iki karakter. Yüksek makamdaki kişilere umut bağlayan halk anlatılıyor filmde ve anlatılan nokta değerli. Latif ve Murat karakteri dışındaki karakterler film adına biraz zayıf kalmış ve filmin de bazı yerlerde amatör bir ruhu da var. Bu detayları bir kenara bırakırsak, izlemeye değer bir film.
7/10