Damien Duff
Süper Favori Üye
Dublinde azıcık kar gördüm @DosiUmarım gelirsin.
Dublinde azıcık kar gördüm @DosiUmarım gelirsin.
Yıllardır cenneti başkaları cehennemi hep biz yaşıyoruz. Gençliğimiz yalan oldu ona yanıyorum.Yukarda edit etmiştim yok gelmem
Özlediğim kişiler gelsin gelecekse tatile adım atmam adıııım. Özlem bile duymam bu ülke bize acı vermekten başka bir şey yapmadı. Hayatımız modern ülkelerin ne güzel yaşadığını görüp kıskanmakla geçiyor.
Tüm dünyada böyle olsa içim yanmayacak İşte orda yaşayan gurbetçi amcam bile çok iyi hayat yaşıyor adam burada ekonomik olarak eksideydiYıllardır cenneti başkaları cehennemi hep biz yaşıyoruz. Gençliğimiz yalan oldu ona yanıyorum.
İrlandada et 3 Euro @xdragxxTüm dünyada böyle olsa içim yanmayacak İşte orda yaşayan gurbetçi amcam bile çok iyi hayat yaşıyor adam burada ekonomik olarak eksideydi
Yani orada doğmuş olsak şu ankinden çok daha iyi bir hayat yaşayacaktık. En azından şu oyun konsolu kaç lira falan diye kafa yormayacaktık, yurt dışına tatile çıkalım derdi olmayacaktı, araba alabilecek miyiz sıkıntısı olmayacaktı.
Zaten günlük hayatımızda da etin kilosu kaç lira yavvv derdi olmazdı.
Zamanında arkadaşımın dayısı burdan gitti Almanya'ya şimdi Diyarbakır'da kaç tane villası var adam burda memurun doktorun yapamadığı ve yapamayacağı yatırımı yapmış. Daha neyi tartışıyoruz
Norveç'te kum olmak > Türkiye'de yaşamak. Kim gitmez oralara.Bu ülkede bizi bağlayan bir şey yok ki hayat kalitemiz dahil her şey yerlerde.
Zamanında PS4 1000 liraydı almadım şimdi 4-5'in üstünde.. Alsan alamazsın aldın oyun derdi olacak birde. İki oyuna konsolun kendisini alıyorsun.
Siz akrabalarınızdan falan bahsediyorsunuz. Ben bizzat kendim direkten döndüm. Babam 80'ler civarında Almanya'yı bırakıp Türkiye'ye döndü. Halamlar orada kaldı. Buraya geldikleri, bizim evin önüne koydukları arabanın direksiyonundaki tuş sayısını sayamıyorum. Kapıları ne kadar sert kapatmak istersen iste hep aynı yavaşlıkta stabil şekilde kapanıyor.Benim amcam da öyle işte burdan giderken züğürt bir adam olarak gitti hala ilk 2-3 senesinde ailesine biz falan yardım ettik.
Sonra makas o kadar açıldı ki adam buraya geldiği zaman herhalde rahat 2-3 ev alır.
Bizi de aldır reis yanınaİrlandada et 3 Euro @xdragxx
Amcamla beraber babam da gidecekmiş sonra Türkiye'de kalayım demiş.Siz akrabalarınızdan falan bahsediyorsunuz. Ben bizzat kendim direkten döndüm. Babam 80'ler civarında Almanya'yı bırakıp Türkiye'ye döndü. Halamlar orada kaldı. Buraya geldikleri, bizim evin önüne koydukları arabanın direksiyonundaki tuş sayısını sayamıyorum. Kapıları ne kadar sert kapatmak istersen iste hep aynı yavaşlıkta stabil şekilde kapanıyor.
Ben bile gidemiyorum İrlandaya şu anda aşı olduk Avrupa birliği üyesi değiliz AB aşı kartı lazım @xdragxxBizi de aldır reis yanına
Türkiye’den kaynaklı etkileniyor havaKar ülkesi olan İsveç'te bile çok az kar görüyoruz artık.
Diğer yerler normaldir Azerbaycan Kazakistan Özbekistan Türkmenistan normal durumdadır Afganistan Pakistan Suriye Irak İran hiç bir yer bozmuyor doğayı Çin bileİsveç Sorgu odası yapmaktan vazgeçtim.
@Tolstoyevski
Benim herhangi bir hayalim yok maalesef.@Maskeli Fedai @DarkLegenD tr de en sevmediğim şey hastane durumları. Sürünüyor insan. Ha doktorları gerçekten daha iyi ama diğer kısımlar bizim bura ile baya fark var. Burada en önemlisi güler yüz ve senle ilgilenmek var. Benimde çocukluğumdan beri kronik rahatsızlığım olduğu için ben sağlık açısından TR'de çok kalamam zaten ve bunuda hep derim, sabit bir gelirin varsa TR'de güzel yaşarsın yoksa ben de farkındayım fiyatların bir kaç sene öncesine kadar nekadar uçtuğunun.
Burada eşinden ayrı yaşayan ve tek çalışan bir kişi zorlanır ekonomik olarak ama tabi TR'de aynı durumda olan bir kişiden kat ve kat iyidir.
Ne diyelim, umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz ilerde. Yurt dışında yaşamanın 2 şartı vardır. En azından burada. Ya evlilik yolu, ya da işyeri sahibi olan birinin sizi talep etmesi (bu durumda evli isen ailece geliyorsunuz) tabi 4-5 sene baya bi sıkıntı yaşanır.
Baya bir kaos çıkar ekonomik manada sanırım ama bir sonbahar geçsin tekrar gözden geçirelimİsveç Sorgu odası yapmaktan vazgeçtim.
@Tolstoyevski
Tamam 😊Benim herhangi bir hayalim yok maalesef.
Aman yok, herkes olayı farklı yere çekiyor.Baya bir kaos çıkar ekonomik manada sanırım ama bir sonbahar geçsin tekrar gözden geçirelim
YapmaBenim herhangi bir hayalim yok maalesef.
Bu arada özele gitmezsen rezillik güler yüz de yok nerdeyse insanı azarlayacaklar neyseki son yıllarda pek hasta olmuyorum.@Maskeli Fedai @DarkLegenD tr de en sevmediğim şey hastane durumları. Sürünüyor insan. Ha doktorları gerçekten daha iyi ama diğer kısımlar bizim bura ile baya fark var. Burada en önemlisi güler yüz ve senle ilgilenmek var. Benimde çocukluğumdan beri kronik rahatsızlığım olduğu için ben sağlık açısından TR'de çok kalamam zaten ve bunuda hep derim, sabit bir gelirin varsa TR'de güzel yaşarsın yoksa ben de farkındayım fiyatların bir kaç sene öncesine kadar nekadar uçtuğunun.
Burada eşinden ayrı yaşayan ve tek çalışan bir kişi zorlanır ekonomik olarak ama tabi TR'de aynı durumda olan bir kişiden kat ve kat iyidir.
Ne diyelim, umarım hayallerinizi gerçekleştirirsiniz ilerde. Yurt dışında yaşamanın 2 şartı vardır. En azından burada. Ya evlilik yolu, ya da işyeri sahibi olan birinin sizi talep etmesi (bu durumda evli isen ailece geliyorsunuz) tabi 4-5 sene baya bi sıkıntı yaşanır.
Yapabileceğim bir şey yok. Stüdyo daire veya 1+1, şu anki ekonomik şartla 3.000 lira maaş benim gelecekteki 2 hedefim. Öpüp başıma koyarım bunlar olursa.Yapma
------
Bu arada özele gitmezsen rezillik güler yüz de yok nerdeyse insanı azarlayacaklar neyseki son yıllarda pek hasta olmuyorum.
Tüm dünyada böyle olsa içim yanmayacak İşte orda yaşayan gurbetçi amcam bile çok iyi hayat yaşıyor adam burada ekonomik olarak eksideydi
Yani orada doğmuş olsak şu ankinden çok daha iyi bir hayat yaşayacaktık. En azından şu oyun konsolu kaç lira falan diye kafa yormayacaktık, yurt dışına tatile çıkalım derdi olmayacaktı, araba alabilecek miyiz sıkıntısı olmayacaktı.
Zaten günlük hayatımızda da etin kilosu kaç lira yavvv derdi olmazdı.
Benim babam da çalışırken gidip Belçika, Hollanda görmüş. O zamanki çalıştığı kurum yollamış. Sonradan burada yaşamak daha iyi diyip düzeni buraya kurmuş. Sonra evlilik falan filan işte. Şimdi pişman ama iş işten geçtiSiz akrabalarınızdan falan bahsediyorsunuz. Ben bizzat kendim direkten döndüm. Babam 80'ler civarında Almanya'yı bırakıp Türkiye'ye döndü. Halamlar orada kaldı. Buraya geldikleri, bizim evin önüne koydukları arabanın direksiyonundaki tuş sayısını sayamıyorum. Kapıları ne kadar sert kapatmak istersen iste hep aynı yavaşlıkta stabil şekilde kapanıyor.
Babana sövdün müSiz akrabalarınızdan falan bahsediyorsunuz. Ben bizzat kendim direkten döndüm. Babam 80'ler civarında Almanya'yı bırakıp Türkiye'ye döndü. Halamlar orada kaldı. Buraya geldikleri, bizim evin önüne koydukları arabanın direksiyonundaki tuş sayısını sayamıyorum. Kapıları ne kadar sert kapatmak istersen iste hep aynı yavaşlıkta stabil şekilde kapanıyor.