Zey TV FF VMYM 2021 Finali - Zey TV 🍒 ⏱ 10 Fidan Bağışı Yapıldı 🌱

Bu Sezon Var Mısın Yok Musun Yarışmasına Puanınız Nedir?

• 5 ( çok iyi )

• 4 (güzel )

• 3 (fena değil)

• 2 (eh işte)

• 1 ( kötü)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Bir dokror ve bir öğretmen evli ise bunlar lüks yaşamaz mı tr de?
Hatta bir öğretmen bir polis diyelim. Evde iki meslek sahibi olan çok iyi yaşar bence.
Öğretmen+doktor yurt dışına tatile gitti diyelim ki Almanya'ya. Almanya'daki bir çöpçü de Türkiye'ye tatile geldi. Almanya'daki çöpçü daha lüks tatil yapar.

Bir dokror ve bir öğretmen evli ise bunlar lüks yaşamaz mı tr de?
Hatta bir öğretmen bir polis diyelim. Evde iki meslek sahibi olan çok iyi yaşar bence.
Sadece öğretmen olsa işi zor da iyi bir doktorla öğretmen birlikte rahat yaşayabilir ama herkes işte öyle değil. Nüfusun yarısına yakını asgari ücret
------

Asla yaşamaz. Büyük ihtimalle birisi borç ödüyor olur diğeri de evi geçindirmeye çalışır.
Bence ikisi yaşar ama ev falan almaya kalkarsa olmaz tâbi

Bir doktor ve bir öğretmen evli ise bunlar lüks yaşamaz mı tr de?
Lüks mü? Eve toplam 20.000-25.000 TL girmesi gerekir adam akıllı yaşamaları için.

• Güldürdün
Reactions: Dosi
Neyse iyi trollendik diye ümit ediyorum bence öyledir çünkü Türkiye ile İsveç kıyaslanamaz çünkü olmasın böyle bir şey.
Gerçekse de inşallah vatan hasreti son bulur böyle düşünenlerin ve Türkiye'ye temelli dönerler.

• Beğendim
Reactions: Maskeli Fedai
Aynen. Sende araba sahibisin @DarkLegenD @Tolstoyevski @Gerekli24

Neyse bu kadar yeter.
------

Size göre dedim :A
Yahu arabam var diye zengin mi oluyorum. Bunun vergisi, benzini mazotu yok mu. Araba kendi kendine mi hareket ediyor? Çıldırmamak elde değil. Gerekli olan şeyler ne zamandan beri zenginlik belirtisi olarak görülüyor.

O araba kaç tane borçla harçla alındı haberin var mı senin?

• Beğendim
Reactions: xdragxx
Yahu arabam var diye zengin mi oluyorum. Bunun vergisi, benzini mazotu yok mu. Araba kendi kendine mi hareket ediyor? Çıldırmamak elde değil. Gerekli olan şeyler ne zamandan beri zenginlik belirtisi olarak görülüyor.

Senin borç harçla aldığın arabayı oradaki üni bebeleri harçlıklarıyla alıyor insanın zoruna giden bu zaten.

• Beğendim
Allah'ım yutuptakiler gibi çıkar telefonu sohbeti bile oldu neden girdim bu konuya vallaha başıma ağrı girdi...
Arabam var diye zengin oldum :A O arabanın modeline göre ödediğimiz fiyattan haberi yok tabi bazılarının.

@Dosi ilerde değil şimdi gel ülkeye yaşa hatta burda öğretmen olarak çalış :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Sadece öğretmen olsa işi zor da iyi bir doktorla öğretmen birlikte rahat yaşayabilir ama herkes işte öyle değil. Nüfusun yarısına yakını asgari ücret
Kuzenim öğretmen eşi polis. Şehir şehir geziyorlar :A
Her yerde 2 meslek sahibi kişiler iyi ekonomi sahibi olurlar. Babam fakir bir aileden geldi. Kalabalık aileler ve en ekonomisi kötü olan bile en sonda ev sahibi oldular. Tamam ev oldukça eski ama kira derdi yok. Bir halam vardı ailede ağır işlerde çalışan. Zamanında çok yardım etti babamlar ve kardeşleri ama eşi çok borç harç eden biriydi. Çocukları büyüdü tüm aile çalışarak zorlukları aştılar. Neyseki geçen sene onlarda artık ev sahibi oldular ve iyi bir ev aldılar. Şu taksit olayı ama bir seneye bşter borçları.
Umarım herkes istediği amaçlara ulaşır.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24
Arabam var diye zengin oldum :A O arabanın modeline göre ödediğimiz fiyattan haberi yok tabi bazılarının.

@Dosi ilerde değil şimdi gel ülkeye yaşa hatta burda öğretmen olarak çalış :A
Yahu o yaşar Türkiye'de ne var ki birikimleri yeter :A
Almanya'ya amcam 90'larda kaçtı borç harç yüzünden. Adam şimdi Türkiye'ye gelse krallar gibi yaşayacak mesela. Altı üstü döner ustası adam. Almanya'da müstakil evde oturuyor Almanya cennet diyor Türkiye'ye gelmiyor bile.
Ki geleceği zaman da burada kral olacak yani :A

• Beğendim

Bunun aynısını siz bana diyorsunuz işte. Az empati kurun :A
Araba kesinlikle çok masraf çıkaran birşey. Burada hele ki araba nekadar eskiyse o kadar masraf çıkıyor. Bundan dolayı bir süre daha çalıştıktan sonra yenileyeceğim.

Ben ev sahibi olmayı da zenginlik olarak görmüyorum (1 Ev) o da bir ihtiyaç sonuçta.

Senin borç harçla aldığın arabayı oradaki üni bebeleri harçlıklarıyla alıyor insanın zoruna giden bu zaten.
Lise çağına giden çocuk lüks arabalara biniyor orada hocam. Biz zor bela bu yaşımızda aldık yıllar sonra. Tabi araba benim mi bankanın mi onu bilmiyorum :A

Bunun aynısını siz bana diyorsunuz işte. Az empati kurun :A
Araba kesinlikle çok masraf çıkaran birşey. Burada hele ki araba nekadar eskiyse o kadar masraf çıkıyor. Bundan dolayı bir süre daha çalıştıktan sonra yenileyeceğim.

Ben ev sahibi olmayı da zenginlik olarak görmüyorum (1 Ev) o da bir ihtiyaç sonuçta.
Hayır sana demiyoruz senin şartlarının bulunduğumuz ülkeye göre gayet iyi olduğunu söylüyoruz. Burda o eski arabalara 90-100 bin TL fiyat çekiyorlar.

Burda ihtiyaçlar zenginlik olarak görülüyor. Çünkü kkyms alamıyor o dediğin şeyleri. Normal bir ülkede bunlar sorun olmaz ama burda kimse eve arabaya borç harç içine girmeden ulaşamıyor.

• Beğendim
Reactions: Gerekli24 and Dosi
Kuzenim öğretmen eşi polis. Şehir şehir geziyorlar :A
Her yerde 2 meslek sahibi kişiler iyi ekonomi sahibi olurlar. Babam fakir bir aileden geldi. Kalabalık aileler ve en ekonomisi kötü olan bile en sonda ev sahibi oldular. Tamam ev oldukça eski ama kira derdi yok. Bir halam vardı ailede ağır işlerde çalışan. Zamanında çok yardım etti babamlar ve kardeşleri ama eşi çok borç harç eden biriydi. Çocukları büyüdü tüm aile çalışarak zorlukları aştılar. Neyseki geçen sene onlarda artık ev sahibi oldular ve iyi bir ev aldılar. Şu taksit olayı ama bir seneye bşter borçları.
Umarım herkes istediği amaçlara ulaşır.
Valla bana şu an ev almak imkansız gibi geliyor. İki kişi çalışan aileler tabi daha az sıkıntı çeker tabiki. Ev ihtiyaç diyorsun bak benim ailenin kendi ev alması imkânsız bir şey. Babam fabrikada çalışıyor. Annem ev hanımı. Durumu iyi olup ev alanların yüzde 90nı da kredi çekip 10 sene borç ödüyor. Yine kira ödemiş gibi oluyorsun aslında bir nevi.

• Beğendim
Reactions: Dosi
Hayır sana demiyoruz senin şartlarının bulunduğumuz ülkeye göre gayet iyi olduğunu söylüyoruz. Burda o eski arabalara 90-100 bin TL fiyat çekiyorlar.

Burda ihtiyaçlar zenginlik olarak görülüyor. Çünkü kkyms alamıyor o dediğin şeyleri. Normal bir ülkede bunlar sorun olmaz ama burda kimse eve arabaya borç harç içine girmeden ulaşamıyor.
Çıkar telefonunu dokunmatikse durumun iyi diyorlar burada :A

• Güldürdün
Lise çağına giden çocuk lüks arabalara biniyor orada hocam. Biz zor bela bu yaşımızda aldık yıllar sonra. Tabi araba benim mi bankanın mi onu bilmiyorum :A

3.000 euroya yani 30.000 krona aldıkları arabaya baksana :A 1.5 asgari ücretleri şaka gibi sjklgjsklgjkljsg

Türkiye'de aynı araba 120.000 TL. Yani 40 asgari ücret.
------

Tok açın halinden ne anlar hocam :A
Tok bari aça sen lüks yaşıyorsun falan demesin ama :A