Zey TV FF VMYM 2021 Finali - Zey TV 🍒 ⏱ 10 Fidan Bağışı Yapıldı 🌱

Bu Sezon Var Mısın Yok Musun Yarışmasına Puanınız Nedir?

• 5 ( çok iyi )

• 4 (güzel )

• 3 (fena değil)

• 2 (eh işte)

• 1 ( kötü)

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Yahu 8.000 kron dedikleri de bizdeki 1.200-1.300 birime geliyor :A
Para birimleri saçma her şeyin sonuna 1 sıfır fazla atıyorlar..
------

Çok ciddiyim İsveç'te garson olacaksın deseler valizi toplar yarın giderim.
Taksitlendirme gibi bir şey mi yok İsveç'te ben onu anlamadım. :D 12 ay olsa 600 krona gelir. 8-9 kilo et parası. :D Hani bizim şu yılda 1-2 kere yediğimiz şeyin parası.

Yahu adamlar garaj parası ödememek için 1-2 bin birime 2000 model araba satıyorlar biz aynı arabayı almak için 70-80 bin birim ödüyoruz daha neyin tartışması bu...

• Güldürdün
Reactions: Gerekli24
Yahu 8.000 kron dedikleri de bizdeki 1.200-1.300 birime geliyor :A
Para birimleri saçma her şeyin sonuna 1 sıfır fazla atıyorlar..
------

Çok ciddiyim İsveç'te garson olacaksın deseler valizi toplar yarın giderim.
@Dosi bana destek olsun da ben üniversite okumayayım İsveç'te garson olayım bak bu iyiliği unutmam :A

• Güldürdün
Reactions: xdragxx
Zaten olması gereken bu. İsveç gibi Almanya gibi İsviçre gibi @Yakamoz-Asi ülkelerde yaşanıyorsa bir zahmet insan bunun değerini bilmeli ve yaşamalı hayatını, arabasını evini rahatça değiştirilmeli gönlünce.

Burada Türkleri sinir eden durum, o ülkelerin ekonomisiyle Türkiye ekonomisini kıyaslamak, “aramızda çok da fark yok” demeye getirmek. Bu gerçekten sadece kızdırmak amaçlı olsa bile gerçekten sinir bozucu bir şey :A

Çünkü iki ülkenin ekonomisi arasında siklet siklet kat kat fark var. Birisi gökdelenin en üst kısmı, öteki giriş katı. Birisi ekonomik olarak yani İsveç eşittir Bayern Münih, öteki yani Türkiye eşittir Keçiörengücü. Bu yüzden bunları kıyaslamak dahi bize hakaret gibi geliyor :A

Yunanistan, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna İran, Pakistan gibi ülkelerle kıyaslanabiliriz bir şekilde. Ama İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, İsviçre, Fransa, ABD, Kanada, Japonya… Bunlarla kıyaslanamaz, kıyaslanmamız teklif dahi edilemez :A
Bunun sebebi sizin bizim sıkıntısız harika bir hayat yaşadığımızı sanmanız. Bir ara bir sıkıntımızdan bahsetmiştim. O olay kötü sonuçlanırsa baya baya bi zarar daha kapıda olacak.
Ayrıca araba değişmek kolay. Şu anki Arabam çok yeni. Hiç bir çiziği bile Yok. Onunla ön para ödenir kalanı aylık bir kaç sene taksit oldu mu sorun olmuyor. Bu arabamı da öyle almıştım.
Ev kısmı maalesef en sorunlu kısım. İsterse maaşın 100 bin olsun ama ev kiralamak çok zor. Şuan ben evet desem 3 ayda 45 bini gözden çıkarmam gerekiyor. Yapılacak masraflar ile çok daha fazlası olacak ve sadece kira düşün. O süreç maalesef çok zorlu olacak. Bunu karşılayacak bir ekonomim yok henüz. İlerde daha iyi imkanları bekleyeceğim. Evimizde ısı sorunu vardı geçen sene. 1 senedir soğuk, gürültü ve bina kokusundan çok çektik. Kokuyu yok etmişler ama diğerleri nasıl olacak bakacağız.
------

Yani siz şimdi 8.000 kronluk makineyi taksitle alamıyor musunuz? :D

Dünyanın en mutlu halklarından biri borç batağı içinde mi yani? :D
Çamaşır makinesini eve alamıyoruz diyorum. Kurutma için diyorsan ev öyle dizayna edilmemiş ayrıca ben araba hariç hiç bir şeyi taksit almam.

• Beğendim
Reactions: Tolstoyevski
George Costanza Seinfeld GIF

Brad Pitt Laughing GIF

Angry American Idol GIF

Bilerek 1 numaralı kutuyu ben seçmeyim diye etkinliği ben yokken başlatmışsınız . 😡 Neyse ki planınız elinizde patlamış ve 1 numaralı kutu beni bekliyor en iyi ödülü almam için . :A @Dosi @Tolstoyevski @xdragxx

Hadi şimdi en iyi para miktarını ve en iyi ödülü kazandığımı açıklama zamanı . :Z

Bilerek 1 numaralı kutuyu ben seçmeyim diye etkinliği ben yokken başlatmışsınız . 😡 Neyse ki planınız elinizde patlamış ve 1 numaralı kutu beni bekliyor en iyi ödülü almam için . :A @Dosi @Tolstoyevski @xdragxx

Hadi şimdi en iyi para miktarını ve en iyi ödülü kazandığımı açıklama zamanı . :Z
Forumda yoksun ki sen yüzünü bir haftadır göremiyorum :A

• Güldürdün
Reactions: Cervantes
Bunun sebebi sizin bizim sıkıntısız harika bir hayat yaşadığımızı sanmanız. Bir ara bir sıkıntımızdan bahsetmiştim. O olay kötü sonuçlanırsa baya baya bi zarar daha kapıda olacak.
Ayrıca araba değişmek kolay. Şu anki Arabam çok yeni. Hiç bir çiziği bile Yok. Onunla ön para ödenir kalanı aylık bir kaç sene taksit oldu mu sorun olmuyor. Bu arabamı da öyle almıştım.
Ev kısmı maalesef en sorunlu kısım. İsterse maaşın 100 bin olsun ama ev kiralamak çok zor. Şuan ben evet desem 3 ayda 45 bini gözden çıkarmam gerekiyor. Yapılacak masraflar ile çok daha fazlası olacak ve sadece kira düşün. O süreç maalesef çok zorlu olacak. Bunu karşılayacak bir ekonomim yok henüz. İlerde daha iyi imkanları bekleyeceğim. Evimizde ısı sorunu vardı geçen sene. 1 senedir soğuk, gürültü ve bina kokusundan çok çektik. Kokuyu yok etmişler ama diğerleri nasıl olacak bakacağız.
Tamam o durumların farkındayım ama biz genel olarak İsveç ekonomisi ile Türkiye ekonomisinin denk olmadığından, yakın dahi olmadığından, aralarında uçurum olduğundan bahsediyoruz. Yoksa elbette ki bireysel ekonomik sıkıntılar olur ama İsveç’te bireysel ekonomik sıkıntılar yaşamak bile Türkiye’de orta halli olmaktan çok daha iyidir.

Sonuçta İsveç bu kadar kötüyse topyekün Türkiye’ye taşınma durumu olurdu? Neden Türkiye’ye taşınmak söz konusu olmuyor çünkü Türkiye’de aynı şarlarda ev kiralanabilir sadece, ne araba ne iş ne başka bir şey kurulabilir… Ev almak zaten mucize artık…

------

Çamaşır makinesini eve alamıyoruz diyorum. Kurutma için diyorsan ev öyle dizayna edilmemiş ayrıca ben araba hariç hiç bir şeyi taksit almam.
Keşke biz de evlerimizin yapısı uygun olmadığı için makine falan alamasak.

@Dosi para ödülünü açıklasın ben de hediyeyi takdim edeyim :Z

Birazdan maç başlayacak maç bitene dek açamayız kutu sanırım :A @Dosi

• Güldürdün
Reactions: Cervantes
Tamam o durumların farkındayım ama biz genel olarak İsveç ekonomisi ile Türkiye ekonomisinin denk olmadığından, yakın dahi olmadığından, aralarında uçurum olduğundan bahsediyoruz. Yoksa elbette ki bireysel ekonomik sıkıntılar olur ama İsveç’te bireysel ekonomik sıkıntılar yaşamak bile Türkiye’de orta halli olmaktan çok daha iyidir.

Sonuçta İsveç bu kadar kötüyse topyekün Türkiye’ye taşınma durumu olurdu? Neden Türkiye’ye taşınmak söz konusu olmuyor çünkü Türkiye’de aynı şarlarda ev kiralanabilir sadece, ne araba ne iş ne başka bir şey kurulabilir… Ev almak zaten mucize artık…
Kendine ev almak mı o ne yeniyor mu?

• Üzücü
Reactions: Tolstoyevski
------

Yahu Dosi bal gibi de iyi şartlarda yaşıyorsunuz. Biz burda her alanda ama her alanda en zor şekilde yaşam mücadelesi veriyoruz. O kadar üni okuyoruz adam saçma sapan işleri layık görüyor. Türkiye'de insyna kaynaklarının çoğunu niteliksiz torpille işe girmiş kişiler oluşturuyor. O adam sana amelelik gibi işleri gösteriyor. Karşılığında asgari ücretin bir tık üstünü veriyor bununla 1 ay idare et diyor? Es keza telefonun, bilgisayarın bozulsa yandın..

Madem şartlarımız çok iyi biz ağlıyoruz gel burda yaşa :A

Yahu Dosi bal gibi de iyi şartlarda yaşıyorsunuz. Biz burda her alanda ama her alanda en zor şekilde yaşam mücadelesi veriyoruz. O kadar üni okuyoruz adam saçma sapan işleri layık görüyor. Türkiye'de insyna kaynaklarının çoğunu niteliksiz torpille işe girmiş kişiler oluşturuyor. O adam sana amelelik gibi işleri gösteriyor. Karşılığında asgari ücretin bir tık üstünü veriyor bununla 1 ay idare et diyor? Es keza telefonun, bilgisayarın bozulsa yandın..

3 4 sene önce farklı konuşuyordun o zaman durumun iyiydi galiba :A

• Güldürdün
Dışarda en ucuz yerlerde yemek yemek bile göze batıyorsa diyecek sözüm yok :A İlla iPhone dememizin sebebi daha kaliteli ve daha uzun süre bir insanı götürdüğü için olabilir mi. Normal telefona 4-5 kağıt vereceğine biraz daha koyar iPhone alırsın keyfine bakarsın. Diğer türlü dandik hemen bozulan telefona 3-4 bin lira mı vereceğiz sürekli.

Ayrıca İsveçle Türkiye'nin şartları aynı demen facia :A Madem aynıysa gel ülkene bakalım 1 haftadan fazla dayanabilir misin burda yaşamaya? (Tatil için değil gelip yaşamayı diyorum) :A

Tols'un aldığı 600 lirayla hiçbir şey yapamıyorsun. Kıyafet, yemekti falan derken para kuş olup uçuyor. Kış geldi iki üç bir şey alsan kafadan 700-800 TL gidiyor. Botlar, ayakkabılar bile 400, 500 TL iyilerinden bahsediyorum. 3sene önce protein tozu almıştım 250 liraya aynısı şimdi 690 lira olmuş? Daha neyi tartışıyoruz.
Türkiye'de 3 ayda kaldım bile kaç senede kalmış biriyim. Tatil olarak çok nadiren 2-3 gün termal otele gidebilşyorsak o. Olayları siz farklı çarptırıyorsunuz.
Ben hiç iPhone almadım ve anroid telefonum 5 sene götürdü beni. Yani iPhoneye vereceğim paraya bir kaç anroid telefon ile çok daha uzun süreli kullanmam mümkün.
Maaşım evet ordaki bir öğretmenin kaç katı ama sanki evimiz 1000 TL, yeme içme, vergi, fatura abonelikler vs ora ile aynı fiyatmış gibi hesap etmeniz asıl bana saçma geliyor. Ben İsveç ve TR şartı birdir deniyorum.

Ayrıca isveçe evsiz olup sokakta kalan kişilerde var. Herkes zengin, herkes lüks yaşamıyor. Çok şükür benim durumum iyi. Ben lise yıllarımdan beri full çalıştım. Bırakın da bunun kaymağını yemiş olayım.

Bu arada bu dönem birçok öğrenci kalacak yer bulamadığı için evlerine geri döndüğünü, üniye gidemeceklerini söylüyor. Devletten yurt çıkmıyor, özel yurt paraları çok pahalı, ev tutmak desen kiralar korkunç arttı 1+0'a 2000-3000 Liradan fazla isteyen ahlaksızlar var... Haliyle böyle bir ortam, daha ne diyebiliriz ki...

------

Biz eve et alamıyoruz daha çamaşır makinesi alamamak çok büyük bir sorun değil :A

• Beğendim
Reactions: Dosi

İlerde yerleşmeyi planlıyorum zaten. Orda beni bağlayan birşeyler birileri olsa gözüm kapalı yerleşirim. Kira derdi olmadan yaşama imkanım var tr de

• Güldürdün

Forum İstatistikleri

Konular
173,108
Üyeler
8,483
Son Üye
justking