🇹🇷 Koronavirüs (COVID-19) - Türkiye'den Son Gelişmeler | Genel Yorum Konusu ☣️ | #MaskeTak 😷 / #AşıOl 💉

SON DAKİKA!

Yüz yüze eğitim 6 Eylül'de başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aşı olmayan üniversite öğrencilerimiz ve üniversite çalışanlarımızdan düzenli PCR testi yaptırmalarını talep edeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız."
Sadece aşı olmayanlar İçin mi @Emre Ozansoy

E9LCoTJXoAIJDgM

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız."
Sadece aşı olmayanlar için olduğunu belirtelim...

Bence tüm bunlar için geç bile kalınmıştı, vefat sayıları bu kadar yükseğe çıkmadan aşıya teşvik amaçlı adımlar atılsa farklı tablolarla karşılaşıyor olabilirdik bugün...

Evet artık okulların açılması gerek ama günlük vaka sayımız 19 küsur bin, vefat sayımız 216'yken değil. Şu durumda sağlık daha önemli duruyor.

Şu tablodaki tek güzel şey mavi sayısının gittikçe artması, doğu dışında en kötü sarıyız.

Evet artık okulların açılması gerek ama günlük vaka sayımız 19 küsur bin, vefat sayımız 216'yken değil. Şu durumda sağlık daha önemli duruyor.

Şu tablodaki tek güzel şey mavi sayısının gittikçe artması, doğu dışında en kötü sarıyız.
Okulların açılmadığı bir senaryoda bundan farklı rakamların ortaya çıkacağını düşünüyor musun? Türkiye dahil dünya üzerindeki hiçbir ülke eğitimi daha fazla duraksatamaz, öyle bir opsiyon yok, olmamalı da zaten. Aşılama arttıkça vefat sayısı otomatikman düşüşe geçecek, vaka sayısının bir süre sonra az veya çok olması önem arz etmeyecek...

Okulların açılmadığı bir senaryoda bundan farklı rakamların ortaya çıkacağını düşünüyor musun? Türkiye dahil dünya üzerindeki hiçbir ülke eğitimi daha fazla duraksatamaz, öyle bir opsiyon yok, olmamalı da zaten. Aşılama arttıkça vefat sayısı otomatikman düşüşe geçecek, vaka sayısının bir süre sonra az veya çok olması önem arz etmeyecek...
Şu kısım için çok sağ ol ama ben de biliyordum. Evet bu sayılarda çok da bir değişiklik olmayacağını biliyorum da gün geçtikçe (her ne kadar aşılama çok yüksek olmasa da) aşılama artıyor ama vefat sayılarını görüyoruz, 6 Eylül bence erken bir tarih...

Şu kısım için çok sağ ol ama ben de biliyordum. Evet bu sayılarda çok da bir değişiklik olmayacağını biliyorum da gün geçtikçe (her ne kadar aşılama çok yüksek olmasa da) aşılama artıyor ama vefat sayılarını görüyoruz, 6 Eylül bence erken bir tarih...
Bence aşının zorunlu olması lazım Avrupa insan hakları mahkemesi covid 19 olağanüstü hal olarak görmüş @slhttnmtl

Eğitimin bir an önce başlaması gerekiyor, iki yıla yakın zamandır aç kapa yönteminin virüsü duraksatma dışında işlevinin olmadığını gördük. Artık aşı gibi çözüm var. Kapanmamalıyız, virüsle yaşamayı öğrenerek, tedbirimizi alıp aşımızı olarak yola devam etmeliyiz. Daha fazla aynı şeyleri yaşamayı kimse istemez, bıktık ve fazlasıyla sıkıldık.

Eğitimin bir an önce başlaması gerekiyor, iki yıla yakın zamandır aç kapa yönteminin virüsü duraksatma dışında işlevinin olmadığını gördük. Artık aşı gibi çözüm var. Kapanmamalıyız, virüsle yaşamayı öğrenerek, tedbirimizi alıp aşımızı olarak yola devam etmeliyiz. Daha fazla aynı şeyleri yaşamayı kimse istemez, bıktık ve fazlasıyla sıkıldık.
Aşı olmak istemeyenler var @Yiğit

Oranlar epey yüksek görünüyor aşıda, son duyurulat ile iyice yükseliş görebiliriz umarım. Muğla’ya kocaman tebrikler, %95’e yaklaşmış. Tüm illerde görmek istediğimiz tablo…

İki doz arttıkça etkiyi görmeye başlayacağız, Eylül ayında bakalım vaka durumları nasıl olacak? İkinci dozların yapımı ve üzerinden geçen zamanı da dikkate alırsak Eylül ortası-sonu gibi sonuçları görürüz diye tahmin ediyorum.

Hani aşıda ortalama %60 olunca maskeler filan çıkarılacaktı? Hep hikaye. İkinci doz olanların sayısı bile %57'ye çıkmış neredeyse ve 232 vefat var.

İki bin yirmili yıllarda bu virüsten kolay kolay kurtulamayacağız gibi duruyor.