Son yazımıda yazayım da kendimi tam olarak ifade edeyim. Şurada eski mesajlarımı atarak benim çok önceden zaten filmleri kıyaslama durumum olduğu ve puanımı buna göre şekillendirdiğimi göstermek istiyorum. Bu doğru veya yanlış benim yöntemim ve daha önce bilinen birşeydi. Zaten tabloda da güncellenmişti yorumum görüldüğü için. Önceki sayfadaki mesajda da belirttiğim gibi bunun alâsı yapılıp benim eleştirilmem garip oldu.
Aralık ayında puan verdiğim Palm Springs filmi zamanı yazdığım mesajım 👇artı tam 1 ay sonra başka bir film izleyince diğerine vereceğim puanda aynı olacağı için o daha fazla hoşuma gitti diye bu filme puanımı düşürmüştüm:
Burda da 24 Ocak tarihinde zaten çok önden belirtmiştim, diğer filmleri izledikten sonra bu filme puanımı güncelleyeceğimi ve o tarihten sonra baya film izledim. Dün tablo paylaşılınca yapacağım değişiklik geldi aklıma.
Şunu da diğer konuda yazmıştım ama iki yerde olmasın mevzu, buraya ekleyeyim birebir değiştirmeden. 2.2 puan yerine 1 puanın sıkıntı olması garip bir durum tabiki.
Şu puana hiç itiraz edilmeden güncellenip (2.2 puan fark)
Benim 0.5-1 puanım için niyetim sorgulanıp suçlandım.
Çok kırıcı bir davranış ve kişiye göre muamele.
Size keyifli izlemeler.
Ben filmlerime kaldığım yerden devam ederim ama artık puanlamalar yapmayacağım
Benim veya
@bazinga'nın amacı seni suçlamak değildi ki suçlamadık zaten. Senin puanlama sistemin sana mantıklı gelebilir, bize gelmeyebilir. Yıllardır film etkinlikleri düzenlenirken çıkabiliyor bu tarz tartışmalar. Bu konuda bulunan önceki mesajlarda hem ben hem de
@bazinga bunu belirtmişiz zaten. Üstteki mesajlarımdan birinde şöyle bir ifadem mevcut, onu buraya alayım ki yanlış anlaşılma düzelmiş olsun. Yine de kırıcı olmuşsam kendi adıma özür dilerim:
@Dosi'nin puan değişiminin gerekçesi mantıklı gelmiyor sadece, yoksa kimsenin müdahale ettiği yok puanına onu da tekrar edeyim bir kez daha. Güncellemesi yapılır tabloda...
Filmin çıkartılıp çıkartılmamasıyla alakalı
@xdragxx de soru sormuş, onun mesajını da alıntılayarak aşağıda cevap vereyim ona da...
Yoo aslında aynı şeyden bahsediyoruz. Demek ki bir olay herkese çok mantıklı gelecek diye bir şey yok. Bak bana o kadar açıklama yaptınız ben hala verdiğiniz kararın yanlış olduğunu söylüyorum aradan aylar geçmesine rağmen
Bence filmi bu saatten sonra çıkarırsan herkes amacını anlayacak
Sırf bir kişi 9'dan 10 yaptı puanını diye filmi listeden çıkarman yarışmaya gölge düşürür. İlk olmayacak diyorsun da puan değiştirme de ilk defa olmamıştır bence niye bu kadar uzadı o zaman?
Üst yorumları okumadım. Demek filmi çıkaracaklar. Bir geliyor bir çıkıyor. Neyse fazlada söze gerek yok. Benim puanlar sayılmasın konu kapansın.
Öncelikle oradaki yarışma bana ait değildi, o öneriyi de yanlış hatırlamıyorsam
@MasacRE sunmuştu, bana mantıklı gelmişti ama son kararı o yarışmayı düzenleyen
@Dosi vermişti olması gerektiği gibi. Zaten sen de bundan bahsediyorsun.
@xdragxx
Asıl meseleye gelirsek filmin çıkartılma ihtimali mevcut dedim, çıkartılacak demedim. Önce burada bir anlaşalım.
Tekrardan özet geçeyim, zaten normalde bu film etkinlikte yer almayacaktı etkinliğin film takvimine uymadığı için ama uzun zamandır yorumlarıyla etkinliğe destek olan jüri üyelerimizi kırmamak adına eklemiştik. Ki yine dediğim gibi bu etkinliğin başında tabloya yazdığımız bir film, sonunda yer almayabiliyor.
Burada benim filmi çıkarabiliriz dememin sebebi
@Dosi'nin puan değiştirmesi değil. Puan değişimleri bu ve diğer film etkinliklerinde,
@xdragxx'in dediği gibi her zaman olabiliyor. Yakın geçmişte hesaba katmadığımız puan/puanlar dahi mevcut gerçekçi olmadığı için. Bu film özelinde hem etkinlik sonrası hem de etkinlik öncesi puanlama konusu ile alakalı çokça kez tartışma çıktı. İlerleyen süreçte yeni puanlar geldiği zaman yine benzer tartışmaların çıkmasının önüne geçmek adına, filmin etkinlikten çıkartılma ihtimalini de seçenekler arasına aldık fakat etkinliği ben düzenliyorum diye veya ileride tartışma çıkabilmesi ihtimali üzerinde duruyorum diye bu seçeneği uygulayacağız diye bir şey yok...
Merak edildiğini düşündüğüm için belirlediğimiz seçenekler arasından, muhtemelen uygulayacağımız seçeneği de söyleyeyim ki yeni yanlış anlaşılmaların da önüne geçilsin. Bildiğiniz gibi etkinlikte yer alan filmlere verdiğiniz puanların hesaba katılması için belli bir film izleme/yorumlama/puanlama sınırımız mevcut ve bu sınırın en son güncelleneceğini de belirterek 3 olarak açıklamıştım. Muhtemelen bu sınırı, -geçtiğimiz günlerde de bahsetmiştim- minimum 7, 8 veya 10 gibi bir sayıya yükselteceğiz. Bunu da şöyle örneklendireyim, açıklayayım... Tahmin edebileceğiniz üzere şu an bu filmin puan ortalaması oldukça yüksek ama sadece bu filme 9-10 gibi yüksek puanlar vermiş olup, başka film izlememiş olanlar mevcut. Sonuç olarak minimum sayının arttırılması ile birlikte bu denge sağlanmış, sorun çözülmüş olacak...
Umarım soru işareti kalmamıştır sizin ve diğer merak edenlerin kafasında, olabildiğince detaylı açıklamaya çalıştım durumu...