Fenerbahçe - Genel Sohbet & Transfer Konusu

Kendi adıma üzgün değil sinirliyim.
Bu futbolla şampiyon olamayız derken %100 haklı olan Caner'i kadro dışı bıraktınız benim de taraftarlığımı falan kesin o zaman kasımdan beri bu Erol'la şampiyon olamayız diyorum.
Herkesin gördüğünü görmezlikten geldiniz. Ali Koç sana yazıklar olsun. Emre, Volkan, Selçuk gibi ki aralarında sadece bi Emre kabul edilebilirdi adamlarla şampiyon olacağına inandın. Hoca zaten stajyer. Konuşursma ağır konuşurum konuşmak istemiyorum.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam
Siz var ya siz hepiniz utanmazsınız. Dalga geçer gibi hocamız paylaşımı yapıyorlar. Sizin gülmeye hakkınız yok iyi oluyor da olan bize oluyor işte.

Stajyer bir hoca getiriyorsan eksiksiz kadro kuracaksın. En iyi stoperin Serdar Aziz olduğu ve Kasımpaşa sol açığının ilk 11'de forvet başladığı takım eksik ve yetersiz bir kadrodur. Söylemekten dilimde tüy bitti özellikle devre arasındaki hamlelerden sonra ligin en iyi kadrosu Galatasaray'da. Sezon başı da kağıt üzerinde en iyi kadro dedik ama hesap edemediğimiz noktalar oldu Coca-Cola'cı arkadaş gibi. Sezon başı gereksiz uçulup saçma sapan bir algı yapıldı tarihin en iyi kadrosu falan diye. Valencia'nın yokluğunu arayan kadro mu çok iyi kadro? Şu an Gustavo/İrfan/Pelkas dışında GS'de ilk 11 olabilecek adamın var mı? Yok.

Zaten oturmuş bir kadron yok zibilyon tane transfer yapacaksın o zaman net bir teknik direktör getirecektin ve onun futbol aklına güvenecektin, Luce gibi. Kesin şampiyon olmalıyız dediğin ve yapılanmaya gittiğin sene sportif direktörün daha birkaç ay önce top oynuyordu, teknik direktörün de dört yıllık. Güvendiğin bizi şampiyon yapın dediğin adamların tecrübe toplamı beş yıl yok. Yardımcılar da o şekilde aynen hiç tekrar etmeye gerek yok.

Seneye getirdin atıyorum Löw'ü veya Luce'yi diyelim. Yani umarım bu profilde hocalara yöneliriz artık. Kadroyu sil baştan yapmayacak mı bu adam? Bir kere Szalai giderse stoperlerin direkt ikisini de yenileyeceksin. Nazım'ı, Caner'i falan istemez bu adamlar bekleri de yenileyeceksin hop tüm savunma hattı yeni olacak. Orta sahan iyi ama yaşı gelen oyuncuların da var orada birkaç değişim yaşanabilir. Bir tane kanat kesin alacaksın, forvet desen muhtemelen eldeki hepsini yollayıp yeni forvetler alacaksın. Seneye en iyi ihtimalle ilk 11'in altısı yeni olacak. Değişti işte takımın yarısı yine. Böyle her sene yap-boz mu olacak? Olacaksa nasıl başarı sağlanacak?

Ali Koç'un başta yapması gereken tecrübeli kurt hocaya gitmekti. Cocu ve Erol Bulut bu kavramdan uzak hocalar. Genç ve bizimle birlikte gelişecek bir hoca arıyoruz, istiyoruz. Takımın ismi Alanyaspor ise evet mantıklı bir düşünce ama her sene hedefi şampiyonluk olan ve içinde bulunduğu durum itibariyle şampiyonluk yaşaması şart olan bir takım için bu profil bir teknik direktör olmaz, olmuyor ve olmadı da zaten. Çalışılan en deneyimli teknik adam Ersun Yanal'dı ve en iyi futbolu oynatan, belli bir yere kadar takımı getiren hoca da o oldu. Geçen sene Trabzonspor/Alanyaspor fikstüründe yaşanılanlar malum. Elindeki kadro da bu seneden kötüydü.

Ben anlık yorum yapan biriyim çünkü öyle olması gerekmekte büyük ölçüde bence. Erol Bulut bir hafta iyiyse o hafta için iyi diğer hafta kötüyse o hafta kötü için derim. Geriye dönüp baktığımda kötü dediğim hafta sayısı çok daha fazla. Son haftalarda deplasmanlardaki iyi oyun ve skorlar bende bir güven tazelemesi olmuştu ama bu hafta lig sonuncusu takıma karşı özellikle ikinci yarıdaki performans kabul edilemez. Çok gereksiz bir panik yaptı ve takımı karman çorman bir hale getirdi. Pelkas'ı ortada kullanmamasının izahı yok. İçeri Cisse ile Samatta'yı attıktan sonra Caner düşünülebilirdi hadi düşünmedin Novak çıkarıp kenar oyuncusu almadın böylece sol taraf bomboş kaldı hatta Pelkas bildiğin sol kanat bek gibi oynadı. Ne yaptığının kendisi de farkında değildi bence. Rezalet yayıldı takım ve Altay olmasa maç farka gidecekti.

En iyi ihtimalle ligi üçüncü bitiririz gibi gözüküyor ama oradan da düşersek şaşırmamak lazım. Trabzonspor da kötü yoksa üçüncülük bile bir hayli tehlikeye girerdi ki dediğim gibi ilk üç dışına düşme ihtimalimiz var az da olsa eğer Trabzon toparlarsa. Beşiktaş maçında mağlubiyet zaten kriz yaratır iyice ama krizi de değişimle aksiyon alarak çözersin. Ali Koç artık devam edip etmeyeceğine karar verecek çocuk oyuncağı değil bu, adamın karar alma konusunda ciddi sıkıntısı var gerçekten, aday olup olmadığını seçime bir gün kala anlarız artık herhalde. Durum böyleyken hoca gönderip getirtmez. Acı çekerek izleriz sezonun geri kalanını.

Son düzenleme:
Aklı olan varsa bu takımı takip etmeyi bırakır. Fanatiklik derecesinde takip etmek ciddi zarar veriyor. Bir de sosyal medyanın yayılmasıyla hem Fenerbahçeli çoluk çocuk fenomen hesapların saçma sapan mesajları hem de rakiplerin aynı sınıfta mesajları çekilmez bir şey halini alıyor.
Ne zaman başarı gelirse o zaman desteklemek daha iyi. Bazıları gibi kötü günlerde futbol ne ya çok mu önemli demeyi bilmeli insan.

Aklı olan varsa bu takımı takip etmeyi bırakır. Fanatiklik derecesinde takip etmek ciddi zarar veriyor. Bir de sosyal medyanın yayılmasıyla hem Fenerbahçeli çoluk çocuk fenomen hesapların saçma sapan mesajları hem de rakiplerin aynı sınıfta mesajları çekilmez bir şey halini alıyor.
Ne zaman başarı gelirse o zaman desteklemek daha iyi. Bazıları gibi kötü günlerde futbol ne ya çok mu önemli demeyi bilmeli insan.
Haklısın da 21 yıllık hayatımın her zaman en önemli parçalarından biri olmuş bir şeyi kestirip atmak aşırı zor. Bağımlılık gibi. Vücuduna, beynine kodladığın bir davranış artık bu. Boşta teknik direktörlere bakıyorum, sözleşmesi bitecek olan beklere, forvetlere falan bakıyorum. İşlemiş içimize artık.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and xdragxx
Haklısın da 21 yıllık hayatımın her zaman en önemli parçalarından biri olmuş bir şeyi kestirip atmak aşırı zor. Bağımlılık gibi. Vücuduna, beynine kodladığın bir davranış artık bu. Boşta teknik direktörlere bakıyorum, sözleşmesi bitecek olan beklere, forvetlere falan bakıyorum. İşlemiş içimize artık.
Senin benim gibi adamlar bırakamaz zaten :A
Çok fanatik olmayan adam bıraksın ama bence :A Elimde olsa 1 saniyede bırakırım ben de ama elimde değil.

Luce derim ben. Löw'ün kulüp kariyeri Luce kadar parlak değil ve uzun süredir kulüp çalıştırmadı. Luce ise canavar gibi. Nereye gitse seviye atlatıp başarı kazandırdı. Sezon başı gelse şampiyonluk kutluyorduk şu an.
Löw bu ligin altını üstüne getirir :A Alman disiplini lazım bize :A

Löw bu ligin altını üstüne getirir :A Alman disiplini lazım bize :A
Luce de öyle bir adam. :A Bana daha garanti geliyor. Löw'ü getirmek daha zor bir de iyi teklifler alacak muhtemelen. Gidip de tecrübesiz bir yerli getirirlerse hakikaten ben sabote ediyorlar bilerek derim. Okan Buruk'a gidecekler diye ödüm kopuyor.

Luce de öyle bir adam. :A Bana daha garanti geliyor. Löw'ü getirmek daha zor bir de iyi teklifler alacak muhtemelen. Gidip de tecrübesiz bir yerli getirirlerse hakikaten ben sabote ediyorlar bilerek derim. Okan Buruk'a gidecekler diye ödüm kopuyor.
Yer cücesi kalırsa zaten Okan hamlesi falan gelir :A

Dünden beri böyleyiz.

------

Ciddi anlamda zarar veriyor artık. Abimizin de mekanı cennet olsun ama işte bazı şeyler göz göre göre olduğu için insanlar sinirleniyor. Yoksa 20 sene şampiyon olmayalım bir şey olmaz ama en azından doğru şeyler yapılarak başarısızlık gelsin.

Son düzenleme:
  • Üzücü
Reactions: DarkLegenD and Dosi

Ciddi anlamda zarar veriyor artık. Abimizin de mekanı cennet olsun ama işte bazı şeyler göz göre göre olduğu için insanlar sinirleniyor. Yoksa 20 sene şampiyon olmayalım bir şey olmaz ama en azından doğru şeyler yapılarak başarısızlık gelsin.
Ya böyle şeylere üzülüyorum. Bu kadar fanatik olunmamalı.
Ben eskiden çok daha sıkı takip ederdim. Maçları radyoda bile dinlerdim ama bir dönem baya bi içerlenip üzülmüştüm ve ogünden sonra futbolu uzun süre takip etmedim. Şimdi ise dozunu kaçırmadan takip etmeye çalışıyorum.

• Beğendim
Reactions: 12.Adam and xdragxx